...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. balandžio 30 d., pirmadienis

Jautiena su "Tagliatelle" ir pikantišku grybų padažu


Sotus ir skanus patielaliukas!
 
Jautiena su makaronais (vienai porcijai)
Jautienos išpjova (filė), 150-170 gr
Makaronai „Tagliatelle“, 70 gr
Sūris „Parmezanas“, 15 gr
Lukštenti graikiški riešutai, 5 gr (2vnt)
Kario aliejus, 1 v.š
Šviežias raudonas čili, rozmarinas, čiobrelis

Marinatas jautienai
Šviežias rozmarinas, bazilikas, mairūnas, raudonėlis, čiobrelis, penkių rūšių pipirai, česnakas, druska, alyvuogių aliejus

Padažas (vienai porcijai)
Baravykai arba šilbaravykiai, 100 gr
Grybai kelmutės, 30 gr
Svogūnai "Šalotė", 30 gr
Česnako, viena skiltelė
Sausas baltas vynas, 50 gr
Vištienos sultinys, 60 gr
Grietinėlė, 100 gr
Triufelių aliejus, alyvuogių aliejus, šviežias čiobrelis, lauro lapai, kvepiantys pipirai, penkių rūšių pipirai, gvazdikėliai, petražolė 


Jautiena. Jautienos filė, išpjovą užmarinuojame visu gabalu. Gausiai pabarstome išvardintais prieskoniais, pašlakstome alyvuogių aliejumi, truputį padruskiname. Gerai įtriname ir paliekame marinuotis. Geriausiai tai padaryti iš vakaro. Išsimarinavusią mėsytę apkepame, gerai įkaitintoje keptuvėje, iš visų pusių. Dar pabarstome druska ir pašauname į orkaitę. Kepame ne aukštoje, 120C temperatūroje. Jautiena neturi perkepti, todėl specialaus termometro pagalba sekame, kad temperatūra mėsos viduje nebūtų aukštesnė kaip 65C. Tai yra "mediumas". Išimame iš orkaitės, pridengiame folija ir paliekame atvėsti.
 
Padažas. Smulkiai supjaustome svogūną ir česnaką. Kepame ant vidutinio karščio, alyvuogių aliejuje, kol svogūnai bus skaidrūs ir pradės ruduoti. Atskirai, gerai įkaitintoje keptuvėje, apkepame nuvalytus, supjaustytus baravykus ir kelmutes. Apkeptus grybus sudedame su svogūnais į vieną puodą, kuriame virsime padažą. Supilame baltą, sausą vyną. Verdame ant mažos ugnies, kol vynas nugaruos 70%. Įdedame lauro lapelių, kvepiančių pipirų, šviežio čiobrelio šakelių, kelis gvazdikėlius. Pilame vištienos sultinį ir grietinėlę. Pabarstome šviežiai maltais penkių rųšių pipirais, lengvai pasūdome. Verdame ant mažos ugnies, kol skystis nugaruos iki skysto padažo konsistencijos. Dar kartą nuskaniname pipirais bei druska.
Riešutai. Išlukštentus graikiškus riešutus nuplykome verdančiu vandeniu ir atvėsiname šaltame vandenyje. Nusausintus sudedame ant skardos ir pašauname į orkaitę paskrudinti, kol išdžius ir įgaus rusvą atspalvį. Įšėmus riešutus iš orkaitės, atvėsiname ir pasmulkiname mažais gabalėliais.  
Serviruojame. Atvėsusią jautienos filė supjaustome maždaug 1cm storio griežinėliais ir sudedame į verdantį padažą. Vartydami kaitiname ant mažos ugnies. Maždaug po pusę minutės kiekvieną pusę. 
Pašlakstome triufelių aliejumi. Mėsytė turi tik sušilti, tačiau nevirti padaže. Pabarstom šviežiai kapota
                                                     
petražole. Į lėkštės vidurį  dedame išvirtus ir gražiai susuktus makaronus "Tagliatelle". Makaronus apipilame karštu padažu.  Ant viršaus gražiai išdėliojame jautienos griežinėlius. Dar apipilame padažu. Pabarstome "Parmezano" sūriu, traiškytais graikiškais riešutais, šviežio čiobrelio lapeliais, rozmarinu,  bei šviežio čili griežinėliais. 


Rekomendacijos. Neperkepkite jautienos! Nepervirkite makaronų, jie turi būti "al dente" ! Gaminkite su meile!

Kopinuoti ir platinti draudžiama :) .

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą