...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. balandžio 29 d., sekmadienis

Kepta lašiša po sluoksniuotu pyragėliu ir troškintais baravykais


( vienai porcijai)
Lašiša, 130 gramų
Sluoksniuota tešla, 50 gramų
Kiaušinis, 1 vnt.
Baravykai, 100 - 140 g
Svogūnai, 30 g
Česnakas, 1 skiltelė
Grietinėlė, 100 g
Sūris „Camembert“, 70 g
Citrina, 0,5 vnt
Baltieji pipirai, penkių rūšių pipirų miksas, čiobrelis, mėta, svogūnų laiškai

Suderinto skonio patiekalas su prancūzišku vėjeliu. Būtinai pabandykite pasidaryti.



 
 Lašiša. Bus reikalingi porcelianiniai arba moliniai indai, kuriuose galima kepti orkaitėje.
 Į vieną indelį sudedame  supjaustytą 1 cm storio juostelėmis lašišą, pasūdome ir pabarstome baltaisiais pipirais, išspaudžiame citrinos sulčių. Ant
viršaus uždedame sluoksniuotos tešlos lapą, patepame kiaušinio plakiniu ir pašauname į orkaitę 10-12 min. 180 laipsnių temperatūroje, kad tešla įgautų gražiai rudą spalvą kaip matote paveikslėlyje.

Grybai. Baravykus supjaustome stambesniais gabalėliais. Svogūną - kubeliais. Apkepame keptuvėje alyvuogių aliejuje.
Pasūdome ir pabarstome 5 rūšių pipirų mišiniu. Kai grybai bus iškepę (maždaug po 5 minučių) supilame grietinėlę. Patroškiname dar kelias minutes, kad grietinėlė nugaruotų ir pasidarytų kaip padažo konsistencija. 
Nuimame nuo ugnies ir sudedame į porcelianinį indą. 
Ant viršaus uždedame pjaustytą „Camembert“ sūrio juosteles ir pašauname į orkaitę, kad sūris išsilydytų ir įgautų gražią auksinę spalvą. Išėmę iš orkaitės pabarstome šviežiu čiobreliu.

Belieka serviruoti. Šalia vienas kito pateikiami indeliai su kepta lašiša ir grybais, citrinos puselė. Paskaninkime šviežia mėta ir svogūnų laiškais.




Rekomendacijos. Naudokite tik šviežiai maltus pipirus. Žuvį skaninkite baltaisiais pipirais. Baravykus galite maišyti su šviežiomis voveruškomis. Užkepkite būtent „Camembert“ sūriu. Tikrai verta paskaninti šviežia mėta, tai įdomu ir pajausite naujų skonių derinuką. Jei turite džiovintų grybų, tai būtinai jų susimalkite kavamale ir pabarstykite keptus baravykus prieš užkepant. Tai suteiks nuostabų aromatą ir stiprų grybų skonį. Manau tiks baltas vynas su stipresniu charakteriu.
Skanaus


Gaminkite su meile!

Kopijuoti ir platinti draudžiama :) ! 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą