...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. gegužės 1 d., antradienis

Angus jautiena, užkepta sūriais su baravykais, bulvytėmis ir karštais pomidorais



Jautienos kepsnys (vienai porcijai)
Jautiena Angus, 200-250 gr
Sūris “Camembert”, 20 gr
Sūris “Gorgonzola”, 20 gr
Alyvuogių aliejus, penkių rūšių pipirai, druska

Garnyras (vienai porcijai)
Bulvės, 100 gr
Grybai baravykai, 100-120 gr
Svogūnas, 20 gr
Česnakas, 1 skiltelė
Vyšniniai pomidorai, 100 gr (7vnt)
Druska, alyvuogių aliejus, penkių rūšių pipirai, kmynai, šviežias čiobrelis, petražolė, pesto padažas, balzamiko sirupas



Jautienos kepsnys. Šiuo atveju mes įmame jautienos Angus nugarinę. Angus, tai tokios veislės jaučiai. Tai yra brangesnė mesytė, tačiau savo skoniu, minkštumu ji yra nuostabi. Atpjauname maždaug 2 cm storio kepsnius. Labai gerai įkaitiname keptuvę. Kepsnius patepame alyvuogių aliejumi, pabarstom penkių rūšių šviežiai maltais pipirais ir druska. Dedame į keptuvę. Daugiau riebalų kepant nereikia.  Kiekvieną pusę kepame maždaug po vieną minutę. 
Abiejų rūšių sūrius supjaustom mažais kubeliais ir jais apibarstom apkeptą jautieną. Pašauname į orkaitę su kaitinimu tik iš viršaus arba po salamanderiu. Kaitiname kol sūris išsilydis ir įgaus gražią rusvą spalvą.
Garnyras ir serviruojam. Pasirenkame pailgas, ne storesnes, kaip 3 cm, bulves. Gerai nuplauname, neskutame. Supjaustom maždaug 1cm storio griežinėliais, pašlakstom alyvuogių aliejumi, pabarstom druska, kmynais, permaišome ir išdėliojame į skardą kepti orkaitėje. Kepame 180C temperatūroje.
Baravykus nuplauname, didesnius supjaustome. Jei esą ne grybų sezonas, naudosime šaldytus baravykus, prieš tai juos lėtai atsišildę ir nusausinę. Svogūnus supjaustome kūbeliais, susmulkiname česnaką. Į įkatintą keptuvę įpilame alyvuogių aliejaus, dedame grybus, kepame kol grybai įgaus gražią rudą spalvą, sudedame svogūnus, česnaką. Pabarstome druska, pipirais. Kepame kol iškeps svogūnai. Į keptuvę su iškepusiais grybais, sudedame iš orkaitės įšimtus, iškepusius bulvių griežinėlius. Pabarstome kapota petražole, šviežio čiobrelio lapeliais, permaišome ir serviruojame lėkštėje šalia sultingo jautienos kepsnio. Vyšninių pomidorų šakelę, prieš serviruojant pašlaktome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska, apkepame orakaitėje, 180C, kol nuo jų pradės luptis odelė. Belieka pašlakstyti pesto padažu, bei  balzamiko sirupu. Skanaus! 


Rekomendacijos. Angus jautiena yra nuostabaus skonio ir minkštumo, todėl jokių marinatų jai nereikia, užtenka pipiro ir druskos. Jokiais būdais neperkepkite mėsos, ji turi būti “mediumas”. Grybus galite imti ir kitus, pvz. kaip voveruškos, šiltbaravykiai, raudonykiai. Tokie grybai kaip pievagrybiai, manau tikrai netinka šiam patiekalui. :) Jei turite konservuotų baravykų savo sultyse, be acto, jie taip pat labai tinka. Jautienos kepsnys neturi būti plonesnis kaip 2 cm. 
Čia galite rasti informacijos apie jautieną Angus:

Platinti ir kopijuoti draudžiama :) !


1 komentaras: