...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. balandžio 3 d., antradienis

Avietėse marinuota vištienos krutinėlė su "Cus Cus" ir morkų bei ananasų džemu (salca)


Marinuota vištiena (vienai porcijai)
Vištienos krūtinėlė, 130-150 g
Trintos šviežios avietės, 2 v.š
Medus, 1 v.š
Natūralus jogurtas, 5 v.š
Šviežias čili, druska, baltieji pipirai, sviestas kepimui, anyžius, cinamono lazdelė

Morkų
- ananasų « salca » (maždaug 5 porcijos)
Morkos, 130 g
Ananasas, 120 g
Imbieras, 15 g
Cukrus, 100 g
Alyvuogių aliejus, 20 g
Klevų sirupas, 1 v.š
Šviežias čili pipiras

"Cus cus" (vienai porcijai)
"Cus cus" kruopos, 40 g
Vištienos sultinys, 50 g
Burokėlių sultys, 1 v.š
Sviestas, 20 g
Mėlynieji svogūnai, 15 g
Druska, baltieji pipirai

Kiti produktai (vienai porcijai)
"Pesto" padažas, 1 v.š
Sezamo aliejus, 1 v.š
Šviežias čiobrelis, balzamiko acto sirupas
 

Marinuota vištiena
Vienai porcijai užtenka apie 150 gramų vištienos krūtinėlės. Muštuku pamušame storąjį vištienos krūtinelės galą, kad kepsnys būtų vienodo storio.
Marinatui sutriname šviežias arba šaldytas avietes su medumi. Sumaišome su natūraliu jogurtu. Paskaniname trupučiu druskos ir įdedame smulkiai kapotos šviežio čili ankšties. Jei nemėgstate aštraus maisto, nepadauginkite čili pipiro :).                         
Į paruoštą marinatą sudedame paruoštas vištienos krūtinėles. Uždengiame maistine plėvele ir paliekame marinuotis. Marinuojame parą.
Nuo išsimarinavusių vištienos krūtinėlių nuvalome marinatą. Pabarstome druska ir šviežiai maltais baltaisiais pipirais. Ant vidutinio karščio, keptuveje išlydome sviestą. Įdedame žvaigždutę anyžiaus, lazdelę cinamono. Dedame vištienos krutinėles ir ant vidutinio karščio kepame pašlakstydami sviestuku keptuvėje. Karštis turi būti toks, kad nepradėtų degti sviestas. Vartydami vištienos kepsnius, kepame maždaug 10 minučių. Iškepusią vištieną nukeliame su keptuve nuo karščio ir maždaug penkioms minutems paliekame "pailseti".
Morkų - ananasų « salca »
Morkas, ananasus, imbierą ir šviežią čili ankštį supjaustome labai smulkiais kubeliais. Apkepinėjame alyvuogių aliejuje maždaug 5 minutes. Suberiame cukrų ir įpilame vandens, kad apsemtų. Troškiname ant mažos ugnies maždaug 2 valandas. Nugaravus vandeniui, jo po truputi dapilinėjame. Baigiant troškinti, vanduo turi būti visas išgaravęs. Nuimame nuo ugnies, įpilame klevų sirupo ir paliekame atvėsti.  
"Cus cus"
Užverdame vištienos sultinį, įpilame burokėlių sultis, sudedame svieste apkeptus smulkiai pjaustytus mėlynuosius svogūnus. Pabarstome druska ir švieziai maltais baltaisiais pipirais. Suberiame         "Cus cus" kruopas. Maišydami kaitiname kol pradės tirštėti. Nuimame nuo ugnies, sandariai uždengiame ir paliekame maždaug 20 minučių brinkti. Išbrinkusias kruopas permaišome šluotele, kad būtų birios. Jos neturi būti sulipusios. Prieš serviruojant į puodą įdedame sviesto gabalėlį ir "Cus cus", maišydami pašildome.
Serviruojame
Į lėkštės vidurį, konditerinio žiedo pagalba išdedame karštą "Cus cus". Šaukštu paspaudžiame, kad nuėmus žiedą neiširtų forma. Išimame iš keptuvės vištieną, supjaustome maždaug 1cm storio griežinėliais. Gražiai išdedame ant "Cus cuso". Pašlakstom sviestuku, kuriame kepė. Ant viršaus dedame morkų ir ananasų salcą, šviežio čiobrelio lapelius, cinamono lazdelę, anyžiaus žvaigždute. Atsargiai nuimame konditerinį žiedą.
Aplink pašlakstome "Pesto" padažu, paskanintu šlakeliu sezamo aliejaus, bei balzamiko acto sirupu. Pabarstome čiobrelio lapeliais.


Rekomendacijos  
Kad vištienos krūtinėlė įgautų aviečių aromato ir rausvą spalvą, pamarinuoti reikia ilgiau. Virdami "Cus cusa" nepadauginkite vištienos sultinio, nes kruopos gausis sulipusios, košės konsistencijos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą