...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. balandžio 3 d., antradienis

Pikantiška antienos sriuba


Antienos sultinys (4-5 porcijoms)
Antis 1vnt
Raudonas vynas 200 g
Svogūnai, 1-2 vnt
Česnakas, 0,5 galvutės
Morkos, 1-3 vnt
Imbieras, anyžius, kvapnieji pipirai, lauro lapeliai, keturių rūšių pipirai

Kiti produktai (4-5 porcijoms)
Mėlynieji kopūstai, 160 g
Mėlynieji svogūnai, 60 g
Porai, 60 g
Pievagrybiai, 100 g
Anties taukai, 30 g
Slyvos, 6 vnt
Obuoliai, 100 g
Raudono vyno actas, 3-4 v.š
Druska, cukrus, penkių rūšių pipirai, petražolė, sezamas, šviežias čiobrelis, kalendros sėklos


Imame cielą antį . Išpjauname anties krutinėles ir šlauneles. Krutinėles naudosime kitiems patiekalams gaminti o šlauneles iškepsime ir nuo jų mėsytę sudėsime į sriubą.
Karkasą anties pasmulkinam ir dedame į puodą, kuriame virsime sultinį . Gerai apkepame, kol kaulai įgaus tamsiai rusvą atspalvį. Svogūną ir česnako galvutę perpjauname pusiau. Morkas perpjauname išilgai. Perpjautas daržoves apskrudiname keptuvėje be riebalų. Jei naudojate elektrinę viryklę, daržoves galite apskrudinti ant jos, tiesiog jas palaikius ant įkaitusios viryklės plokštės. Daržovės turi gerai apskrusti, nieko baisaus jei paviršius jų vietomis net pajuoduos. Apkeptas daržoves sudedame į puodą su apkeptais anties kauliukais. Supilame sausą raudoną vyną ir vandens tiek, kad apsemtų kauliukus. Užvirus, primažiname karštį iki minimumo, kad vos kunkuliuotų. Nugraibome putas. Kai putų daugiau neatsiranda, sudedame prieskonius ir supjaustyta imbierą. Ant mažos ugnies, verdame apie 2-3 valandas. Jei skystis per daug nugaruoja, įpilkime vandens, tiek, kad vėl vos apsemtų kauliukus. Atsiradusius taukus, sultinio paviršiuje, neišmeskime o rinkime į indą. Juos panaudosime daržovių apkepimui, bei kitų patiekalų ruošimui.

Išvirusį sultinį nusunkime nuo kauliukų ir atvėsinkime. Jei sriubą virsite ne iš karto, tuo atveju sultinį pasūdykime ir drasiai galime laikyti šaldytuve savaitę.
Mėlynuosius kopustus supjaustom kvadratėliais, maždaug 1cm dydžio. Įkaitiname keptuvę ir ant anties taukų, gerai apkepame, kol paruduos. Atskirai ant anties taukų, apkepame pjaustytus griežinėliais šampinjonus ir porus, kvadratėliais pjaustytus svogūnus, kol gražiai paruduos. Sudedame kubeliais supjaustytus obuolius ir dar minutę pakepam. Visas apkeptas daržoves sudedam į puodą ir užpilame verdančiu anties sultiniu. Paskaniname raudono vyno actu. Nugraibome atsiradusias putas. Nuskaniname druska, pipirais, malta kalendra. Primažiname karštį iki minimumo, kad sriuba vos kunkuliuotų. Prieš baigiant virti, sudedame pjaustytas džiovintas slyvas. Verdame maždaug 30 min.

Sriubai panaudosime sultingai iškeptas ančių šlauneles. Kai išpjaustome antį, iš anksto šlauneles pasimarinuojame. Pabarstote druska, penkių rušių švieziai maltais pipirais, keleta šviežio rozmarino šakelių. Pasimarinavusias šlauneles, apkepame gerai įkaitintoje keptuvėje. Apkeptas sudedame į kepimo  skardą ant rozmarino šakelių, apliejame taukais, atsiradusiais apkepimo metu ir pašauname į orkaitę. Kepame prie 160-180C maždaug 30-40 min. Kepimo laikas priklauso ir nuo jūsų orkaitės. Nuo iškepusių šlaunelių nupjauname mėsytę ir pasmulkiname. 
Serviruojame
Į lėkštę pilame sriubą, paskaniname šviežiu čiobreliu, kapota petražole, sudedame anties mėsytę ir pabarstome skrudintu sezamu. Prie sriubytes patiekiame prancūzišką juodą duoną. Tai juoda duona, kepta su riešutais ir džiovintais vaisiais. 


Kopijuoti ir platinti draudžiama :) !

1 komentaras:

  1. Reikia skrudinti tiesiog ant pačios elektrinės viryklės plokštelės? Ar vėliau viskas lengvai nusivalys ir plokštelę man nesvils kiekvieną kartą gaminant?

    AtsakytiPanaikinti