...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. balandžio 1 d., sekmadienis

Keptas Starkis su česnakinėmis bulvytėmis ir troškinta paprika

Žuvis (vienai porcijai)
Starkis, 170-200 gramų
Sviestas, 50 gramų
Česnako skiltelė,
Petražolė, baltieji pipirai, druska, alyvuogių aliejus (kepimui)
Keptos bulvės (vienai porcijai)
Bulvės, 200 gramų
Česnakas, 1-2skiltelės
Alyvuogių aliejus, 1v.š
Druska
Padažiukas, troškinta paprika
Paprika, 50-70 gramų (pusė geltonos ir pusė raudonos paprikos)
Mėlynieji svogūnai, 5-10 gramų (pusė nedidelio svogūno)
Česnako, dvi skiltelės
Alyvuogių aliejus, 3-4 valgomi šaukštai
Čili, penkių rūšių malti pipirai, cukrus, druska, petražolė, bazilikas

Nuostabus, greitai ir gana lengvai pagaminamas patiekalas. 
 

Starkis
Imkite starkio filė su odele. Turi būti nuskusti žvynai. Būtų nuostabu jei gautumėte pirkti šviežios žuvies o ne šaldytos. Įkaitinkite labai gerai keptuvę. Įpilkite šaukstą alyvuogių aliejaus ir iškart dėkite starkio filė, odele į apačią. Paspauskite lopetėle ir palaikykite, nes kitu atveju žuvies gabalėlis labai išsiries, šonai degs o viduriukas nekeps. Pasūdykite ir pabarstykite šviežiai maltais baltaisiais pipirais. Kepkite kol odelė įgaus gana tamsų, gražų rusvą atspalvį. Kai viena žuvytės pusė bus jau gerai apkepusi, keptuvę nuimkite nuo ugnies, žuvytę apverskite ir uždėkite ant jos česnakinio sviestuko. Porai minučių įdėkite į orkaitę, prie 180C. Svarbiausia neperkepti ir nesudžiovinti, kad žuvytė liktų sultinga.
Česnakinis sviestukas 
Susmulkiname smulkiai česnaką, petražolę ir išsukame su minkštu sviestuku, pasūdome, papipiriname. Galite pasidaryti daugiau ir laikyti šaldytuve ar šaldyklyje.
Bulvės
Skustą bulvę supjaustom griežinėliais, maždaug pusė cm storio. Išdėliojame kepimo skardoje. Pašlakstome alyvuogių aliejumi, gausiai pabarstome kapotu česnaku, padruskiname ir kepame orkaiteje -180C, 10-15 minučių.
Padažas 
Papriką supjaustom kvadratėliais, maždaug 1cm dydžio, česnaką ir mėlynąji svogūną smulkiais kubeliais. Sukapojam smulkiai šviežią čili pipirą. Kepame ant vidutinio karščio alyvuogių aliejuje, kol paprikos gabalėliai taps minkšti. Pasūdome. Nuimame nuo viryklės, papipiriname, sudedame kapotą petražolę ir baziliką. Padažiukas pagamintas. Daugiau nekaitinkite, kad petražolė ir bazilikas neprarastų aromato ir spalvos.
Serviruojame
Pašildytoje lėkštėje išdėliojame gražiai keptas bulvytes, pašlakstome aliejumi su česnaku iš skardos, kurioje jos kepė. Ant viršaus keptą starkio filė. Aplink išdedame troškintas paprikas. Papuošiame keptomis petražolės šakelėmis.


Rekomendacijos
Naudokite nešaldytą žuvį. Neperkepkite žuvies, nekaitinkite jos be reikalo, kad išliktų sultinga ir minkšta.
Gaminkite su meile !

Kopijuoti ir platinti draudžiama :) !



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą