...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. kovo 21 d., trečiadienis

Tiršta daržovių sriuba su kalakutiena ir špinatais

Sriubai (vienai, dviem porcijoms)

Kalakutienos filė, 130gr
Morkos, 30gr
Svogūnai, 20gr
Raudonoji paprika, 30gr
Salieru stiebai, 15gr
Porai, 25gr
Česnakas, 1 skiltele
Saldyti špinatai, 50gr
Vyšniniai pomidorai, 3vnt. (50gr)
Džiovinti pomidorai, 20gr
Makaronai „Ditaloni Rigati“, 40gr
Vištienos sultinys, 300-400gr
Aliejus nuo vytintų pomidorų, 1v.s
Baltieji pipirai, druska, salotos rukola, šviežias čiobrelis, pesto padažas



Sriuba
Gražiai supjaustome daržoves. Iš raudonos paprikos įspaudžiame nedidelius (1cm) apskritimus, iš morkos specialaus įrankio pagalba išpjauname mažus rutuliukus. Nuo salieru stiebu skustuku nulupame odele. Salierus ir porus supjaustome griežinėliais. Svogūnus ir česnakus supjaustome mažais kubeliais. I puodą kuriame virsime sriuba, įpilame aliejaus nuo vytintu pomidoru. Tai gero skonio ir aromato aliejus. Sudedame mūsų gražiai supjaustytas daržoves ir ant vidutines ugnies apkepinėjame daržoves, mazdau 10-15 minučių. Apkepus pilame vištienos arba kalakutienos sultini, užverdame, nugraibome atsiradusias putas. Nuskaniname druska, šviežiai maltais baltaisiais pipirais bei šviežio čiobrelio lapeliais. Sudedame pasmulkintus džiovintus pomidorus. Verdame ant mažos ugnies kol daržoves bus minkštos.  Prieš baigiant virti sudedame kubeliais pjaustyta kalakutiena. Dar 10 minučių paverdame, kad pilnai butu išvirusi kalakutiena. Prieš serviruojant i verdančia sriuba dedame atšildytus špinatus ir vyšninius pomidorus. Sriubai užvirus, serviruojame. I lėkšte dedame jau atskirai išvirtus makaronus ir  užpilame karsta sriuba . Paskaniname rukolos salotu lapeliais be i šlakeliu pesto padažo.
Rekomendacijos
Daržoves galite pjaustyti taip, kaip jums gražiau atrodo. Kalakutienos kubelius dekite prieš baigiant virti sriuba, kad išliktu sultingi. Makaronus išsivirkite atskirai ir atvėsinkite. Kaitinti jų prieš serviruojant jau nereikia, užtenka karščio nuo karstos, verdančios sriubos. Jei makaronus virsite ne atskirai, o sriuboje. Jai pastovėjus, makaronai išbrigs ir sriuba taps koše. Špinatus galite naudoti kaip saldytus taip ir šviežius. Jei špinatai buvo susaldyti cielais lapeliais, juos atsyldzius supjaustykite peiliu. Sudėjus špinatus, užverdame ir serviruojame. Per ilgai verdant špinatus jie praras spalva. Vyšninių pomidoru ilgai virti nereikia , kad neištystų. Todėl juos sudedame kartu su špinatais. 

Kopijuoti ir platinti, draudžiama!:)        

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą