...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. kovo 19 d., pirmadienis

Kovo 8 - oji Biržuose


Taip, taip, taip... Kovo 8-toji, mergaičių, merginų, moterų ir mylimųjų šventė! Tulpės, rožės ir vėl tulpės ir vėl rozės, vienu žodžiu begalės gėlių aplink ir visur...! Pradžia kalendorinio pavasario, Biržai.

Skambinam vieniems, skambina mums ir jau rezervuoti staliukai restorane, Biržuose. Restoranas   "AVANTI". Tai vienas iš geriausių ir naujausių restoranų Biržuose.  Bent taip pasakojama apie jį. Mes lankysimes jame pirmą kartą. Juk įdomu!  Vėl tulpės ir šventiškai apsirengę važiuojame į restoraną užsakyti mūsu mylimosioms šampano:) ir parodyti kokios jos esą mums brangios:).

Naujas pastatas, mašiną pasistatyti  prie pat restorano, nėra problemų. 

Įeiname į vidų, šurmulys, svečių matosi užtektinai. Mandagiai šypsosi rūbininkė. Priduodame savo, dar žieminius rūbus, nors taip norėtusi tikro pavasario. :)  Restoranas antrame aukšte. Pirmas įspūdis - švara, visi mandagūs, laukia svečių! Prie įėjimo antrame aukšte,  į restoraną,  pasitinka jaunų žmonių porelė. Gražu, jauku! Gak tik keistai apsirengę: juodas kostiumas ir balti kedai. Restorane staliukų nedaug. Nenoriu sumeluoti, bet kiek atsimenu ju 6. Prie kiekvieno gali sėdėti 4-6 svečiai. Taip kaip mes staliukus rezervavome iš anksto, tai problemų su vietomis nebuvo. Jei būtume iš anksto to nepadarę, vietų nebūtų buve. Restoranas buvo pilnas. Džiaugiuos už juos, reiškiasi jie to turi būti verti, nes pilnas restoranas pasako daug ką! :) Dar kartą merginas apdaliname tulpėmis ir tariame kokios jos yra nuostabios! Prisėdame prie apvalių staliukų, vietos užtektinai, sėdime patogiai. Labai greitai prisistato padavėjas, išdalina meniu  ir paklausia ką gersime. Na nuostabu! Skaitome meniu, renkamės. Meniu gan neplatus, bet visko užtektinai. Šaunuoliai. Pradžiai užsakome gėrimus, nes mūsų merginos dar nežino, ko norėtų paskanauti. :) Šiandieną bus tekila, šampanas, vynas! Labai šaunu, kad Lietuvos provincijoje, galima  užsakyti tokių gėrimų, kaip baltos ir geltonos tekilos. Tik keista, kad tekilą atnešė viskio stikluose po 100 g. :) Bet druskos ir citrinos netruko!

Dušas! :) Šampanas, skirtas mūsų mylimosioms atidaromas čia pat, gražu! Tačiau, kamštis nevaldomai iššauna ir jis liejasi ant stalo:). Barmenas raudonuoja, bet mes jį suprantam ir viską priimam už juoką. Juk stengiasi, na nesigavo, juk ne kasdien atidarineja tokį šampaną. Išbėgo kitos staltiesės, paieškojo keletą minučių, ateina su kitokia staltiese, ji kitokia. Ne tokia graži kaip ši, o jis vienas, reiškiasi visus padargus turime kelti nuo stalo ir laukti kol jis pakeis. Tiek to, numojame ranka ir ant šlapios dėmės uždedame medžiagine servetėlę. Šaunu, kad kiekvienam svečiui buvo paruošta, butent medžiagine servetėlė. Šaunuoliai!

Grojo gyva muzika. Biržų muzikos mokytoja su savo auklėtiniais rodė savo sugebėjimus.

Na tikrai nuostabu, kad taip sumąstė, taip organizavo. Dainavo ir grojo.

 Atnešė mūsų užakytus patiekalus. Graikiškos salotos, vištiena su karamelizuotais obuoliais. Ką galiu pasakyti, na saunuoliai. Salotos šviežios, daržovės traškios, sūris skanus, lėkšteje gražu. Šaunuoliai! Aptarnavimas nėra greitas, tačiau dėl kokybės galima ir palaukti. Užsakome po antrus patiekalus. Tikrai nustebina, atneša šviežias paruoštas midijas su špinatų lapeliais, grietinėlėje. Viskas skanu ir šviežia. Lietuvos pakraštyje, 24 km nuo Latvijos sienos, 200 km nuo Vilniaus, mes Biržuose valgome šviežias midijas su špinatais grietinėlėje.  Mes į Biržus, atvažiavome šventėms iš Kaliningrado. Šviežių midijų ten paskanauti neįmanoma, tuo labiau su šviežiais, nešaldytais špinatais. Tikrai šaunuoliai Biržiečiai!

Šampanas jau baigėsi, merginoms užsakome raudono vyno iš jų kolekcijos. Na čia barmenas padaro didžiausią klaidą, jis vyną atidaro virtuvėje ir atnesa prie stalo atidarytą buteli.  Visi truputėli pasimeta. Bet jis juk ne profesionalas, jei jis būtų tai žinojęs, būtų taip nedaręs. Tai norim palinkėti jiems tobuleti toliau.

Laikas desertui. Na merginos užsinori ledų. Ledų kamuoliukai, karštų, trintų aviečių padaže, geras variantas. Šaunuoliai! O kai kurie vyrai dar užsakė po porciją midijų su špinatais grietinėlėje. Porcijos su moliuskais nedidelės, bet skanios. Na ką, norėtumėt sužinoti kainą? :) Kaip tai brangu Biržuose? :) Nėra ko lyginti, kaina juokinga. Gėrėme tekilą, sampaną, vyną, valgėme salotas, karštus patiekalus ir desertus. Per barzdą varvėjo, nieko netrūko, skanu buvo! Visas vakaras iki gilios vėlumos mums kainavo po 60 litų, nuo kiekvieno žmogaus. Gera kaina už gražų vakarą. Šaunuoliai.

Tobulėkite!

Vienas pastebėjimas, padavėjai ir barmenai  turėtų daugiau stebėti restoraną, sėdinčius svečius, neatsipalaiduoti.

2 komentarai:

  1. Baigiasi sumauta darbo diena. Galvojau ką čia skanaus ir greito suvalgyti. Nusprendžiau paskaityti internete. Taip ir atklydau čia, į Tavo virtuvę, Danai. Trumpai noriu pasakyti tiek-tokio gražaus ir nuoširdaus straipsnio seniai neskaičiau (Beje, aš iš žemaitijos-su Biržais nieko bendro...)Ačiū Tau, kad sugebi įžvelgti gerumą ir grožį (to jau seniai niekas nedaro). Pasitaisė net nuotaika! Beje, apie ką aš čia? Aaa, noriu valgyti! Tiek to... išsikepsiu kiaušinį ir bus gerai. Nuotaika liuks!

    AtsakytiPanaikinti
  2. ...kiausiniene ar kepti kiausiniai jega:). Kiek ju pusryciams iskepta, tukstanciai...:. Geros dienos!)

    AtsakytiPanaikinti