...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. kovo 19 d., pirmadienis

Kepta vištienos krūtinėlė su daržovių “Ragu” ir saldžiarūgščiu aštriu padažu


Vištienos kepsnys (vienai porcijai)

Vištienos krūtinėlė, 170 gramų
Sviestas, 20 gramų
Džiovintas rozmarinas, penkių rūšių pipirų mišinys, druska, alyvuogių aliejus

Daržovės garnyrui (vienai, dviems porcijoms)

Paprika raudona, 30 gramų
Svogūnai, 20 gramų
Kukurūzai konservuoti, 30 gramų
Česnakas, 7 gramai (5 didelės skiltelės)
Bulvės,  50 gramų (pusė didelės bulvės)
Morkos, 30 gramų
Čili pipiras šviežias, 3 gramai (2 - 3 griežinėliai)
Alyvuogių aliejus, 30 gramų (1 - 2 šaukštai)
Šviežias rozmarinas, penkių rūšių pipirai, čiobrelis, petražolė

Padažas (vienai, dviems porcijoms)

Barbekiu padažas (Uncle bens), 2-3 šaukštai
Jautienos sultinio, 100 gramų (pusė stiklinės)
Raudono vyno, 50 gramų
Čili šviežias pipiras, 2-3 gramai (2 - 3 griežinėliai)
Česnakas, 2-3 gramai (3 skiltelės)
Druska, cukrus, lauro lapeliai, kvepiantys pipirai ir penkių rūšių pipirų mišinys

Labai gerai suderinto skonio patiekalas, primena meksikietišką virtuvę.

 
Vištiena
Vištienos krūtinėlę pamušame mušykle, kad storasis galas būtų maždaug plonojo storio. Jei kepsime nepamuštą, tai kepimo metu plonoji pusė iškeps per porą minučių o storajai reikės beveik 10 minučių. Tai reiškia, kol iškeps visa mėsytė, plonasis galas bus perkepęs ir sausas.
Pamuštą vištieną patepame alyvuogių aliejumi, pabarstome sausu rozmarinu ir maltų pipirų mišiniu. Apkepame ant griliaus arba labai gerai įkaitintoje keptuvėje, pabarstome druska, uždedame gabalėlį sviesto ir dar pašauname į orkaitę. Aš naudoju žemas temperatūras (140 C, 7 - 10 minučių), tada vištiena išlieka sultinga ir minkšta (priklauso nuo orkaitės). Jeigu jūsų orkaitė su ventiliuojamu karščiu, kepimo laikas turi būti trumpesnis.

Daržovės garnyrui
Bulvytes supjaustau maždaug 1 cm storio kubeliais, pašlakstau alyvuogių aliejumi, pasūdau ir pašaunu į orkaitę 180 C, 12-15 minučių.
Sukapojame smulkiai česnaką. Svogūną supjaustome kubeliais, maždaug 0,5 cm dydžio. Papriką - 1cm kvadratėliais. Morkas - 1cm  kubeliais. Įkaitintoje keptuvėje, alyvuogių aliejuje, kepame česnakus, svogūnus, morkytes, susmulkintą čili ankštį ir papriką. Kepame kol morkos taps minkštos, bet viduriuke dar traškios. Sudedame konservuotus kukurūzus. Baigiant kepti paskaniname šviežiu čiobreliu, petražole, druskyte ir maltais penkių rūšių pipirais. Į apkeptas daržoves dedame jau iškepusias bulvytes. Viską gražiai permaišome. Garnyras baigtas.

Padažas
Užverdame jautienos sultinį ir raudoną vyną. Sudedame labai smulkiai sukapotą čili pipirą ir česnaką, lauro lapelį, kvepiantį pipirą, ir barbekių padažą. Ant mažos ugnies lėtai nugariname, kol gauname padažo konsistenciją. Paskanaujame, reikalui esant pasūdome ar įberiame žiupsnelį cukraus.

Serviravimas
Daržovių ragu dedame į  pašiltintą lėkštę, ant viršaus iškeptą vištienos krūtinėlę. Palaistom vištieną sviestu iš skardos, kurioje ji kepė.
Pilame karštą padažą, pabarstome šviežiu rozmarinu ir čiobreliu.

Rekomendacijos
Būtinai pamuškite vištieną. Apkepkite labai gerai įkaitintoje keptuvėje, kad mėsytė nepradėtų leisti sulčių. Neužmirškite prieš dedant į orkaitę sviesto. Neperkepkite, nes tik tada pajausite kokia sultinga yra balta mėsyte. Nepagailėkite šviežios žalumos. Dekoracijai rozmariną kelias sekundes pakepkit alyvuogių aliejuje, tada jis bus nekartus ir maloniai galėsite valgyti.

Kopijuoti ir platinti, draudžiama!:)  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą