...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. kovo 29 d., ketvirtadienis

Starkis su lęšiais, artišokais, bei marinuota raudonaja paprika


Žuvis starkis (vienai porcijai)
Starkis, 170 g
Česnakinis sviestas, 15 g
Alyvuogių aliejus, 15-20 g (kepimui)
Baltieji pipirai, druska
Lęšiai (vienai porcijai)
Lęšiai, 40 g
Mėlynieji svogūnai, 25 g
Česnakas, 1 skiltelė
Juodos alyvuogės, 3 vnt
Žalios alyvuogės, 3 vnt
Baltas vynas, 30-50 g
Sviestas kepimui, 20 g
Petražolė, druska, cukrus, penkių rūšių pipirų mišinys
Kiti produktai
Konservuoti artišokai, 1vnt, 20 g
Paprika, 70-80 g
Pipirines salotos, 1 pluoštelis
Balzamiko sirupas, 1 a.s
Šviežias rozmarinas, 1 šakelė
Patiekite su peletrūno padažu (estragon) 
 

Starkis
Vienai porcijai užtenka 150-170 gramų žuvies. Žuvį naudokite nešaldytą. Gerai įkaitinkite keptuvę, įpilkite šaukštą aliejaus ir iškart dėkite žuvies gabalėlį odele į apačią. Palaikykite paspaudę lopetėle, nes kitaip išsiries. Pabarstykite druska, bei šviežiai maltais baltaisiais pipirais. Kepkite apie 3-5 minutes.  Kai odelė įgaus gražiai rudą spalvą, apverskite žuvytę ir nuimkite keptuvę nuo viryklės. Uždėkite gabalėlį česnakinio sviestuko ir pašaukite į orkaitę, 120C maždaug 7-10 minučių, priklausomai nuo žuvies storio.
Lęšiai
Lęšius gerai perplaukite po tekančiu vandeniu. Sudėkite į verdantį sultinį. Gali būti vištienos arba daržovių sultinys. Sudėjus lęšius, užvirus sultiniui, primažiname karštį iki minimumo, kad sultinys praktiškai nebekunkuliuotų, o tik kaistų. Lęšius pastoviai paskanaujame, kad nepervirtų. Pervirti lęšiai, sukris į košę, nebebus birūs. Išvirtus lęšius, nukošiame per sietą.
Alyvuoges ir česnaką supjaustome griežinėliais. Svogūną kvadratėliais. Ištirpdom keptuvėje sviestą, sudedame alyvuoges, svogūnus, bei česnaką. Kepame ant vidutinio karščio, maždaug 3-5 minutes, pamaišydami. Supilame vyną, pabarstome druska, cukrumi, bei šviežiai maltais pipirais. Kaitiname kol vynas visai išgaruos. Nuimame nuo viryklės, sudedame kapotas petražoles. Permaišome su virtais lęšiais. Paskanaujame, reikalui esant padruskinam, papipirinam ar įdedam gabalelį sviesto.

Kiti produktai
Čielą papriką ištepame aliejumi, padruskiname ir dedame kepti į orkaitę, 180C maždaug 30 minučių. Paprika turi pradėti ruduoti ir lengvai luptis nuo jos odelė. Išimame iškepusią papriką, paliekame truputi ataušti. Nulupame nuo jos odelę, supjaustome maždaug 2-3 cm pločio juostelėmis. Sudedame į indą, pašlakstome alyvuogių aliejumi, sudedame prieskonius: lauro lapai, kvepiantys pipirai, penkių rūšių pipirų mišinys, rozmarinas, gvazdikėliai, pabarstome druska. Permaišome ir paliekame marinuotis. Taip paruoštas paprikas galite laikyti šaldytuve savaitę.

Artišokai
Konservuotus artišokus perpjauname per pusę ir apkepame alyvuogių aliejuje. Prieš baigiant apkepinti, įmetame šviežio rozmarino šakelių. Nuimame nuo viryklės.

Serviruojame
Taip kaip matote paveikslėlyje, formelės pagalba, lėkštėje suformuojame karštus lęšius. Ant viršaus dedame iš orkaitės ištrauktą starkį, ant viršaus marinuotą papriką, bei keptus artišokus. Puošiame rozmarino šakelėmis. Aplink pašlakstome balzamiko sirupu. Pabarstome šviežiai maltais pipirais, bei pipirinės salotos lapeliais.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą