...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. kovo 28 d., trečiadienis

Šiltų moliuskų, krevečių salotos su marinuota cukinija


Kepti moliuskai ir krevetės
Moliuskai „Šukutės“ (Scalops), 3vnt (110g)
Rūkyta lašiša, 50-60 gr
Tigrinės krevetės, 3 vnt (60-90gr)
Rūkyta šoninė, 15-20 gr
Alyvuogių aliejus, 5 v.š.
Baltieji pipirai, druska
Užpilas
Laimo vaisiaus  sultys 1-2 v.š.
Baltas, sausas vynas 5 v.š
Vytintas kumpis „Parma“, 10-20 gr
Aguonos arba juodasis sezamas, 1 a.š.
Petražolė, cukrus, baltieji pipirai
Salotos
Cukinija 50gr
Paprika 10gr
Salotos "Frize", 10gr
Salotos "Radicchio", 10gr
Alyvuogių aliejus, druska, cukrus, baltieji pipirai, laimo sultys 

Krevetės ir moliuskai
Atšildome šaldytas krevetes ir moliuskus. Iš vakaro išimame iš šaldiklio ir per naktį laikome šaldytuve. Rūkytą lašišą supjaustome plonomis (2mm) storio juostelėmis. Atšilusius moliuskus, nusausiname ir apvyniojame lašišos juostelėmis, taip kaip matote paveikslėlyje. Pašlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska, bei šviežiai maltais baltaisiais pipirais.
Išlukštename tigrines krevetes. Atpjauname plonas 2mm storio, iki 10 cm ilgio,  rūkytos šoninės juosteles. Juostelės turi būti kuo plonesnės, todėl jas lengvai pamušame "muštuku".  Išlukštentas krevetes pabarstome šviežiai maltais baltaisiais pipirais, apvyniojame šonine, persmeigiame mediniu "krapštuku", kad kepant šoninė nenusivyniotų.
Paruoštas krevetes, apkepame iš abiejų pusių įkaitintoje keptuvėje, alyvuogių aliejuje.  Apkeptas krevetes ir suvyniotus moliuskus sudedame ant kepimo skardos ir pašauname į orkaitę 180C, maždaug 2-6 minutėms. Taip, kaip moliuskų neapkepinėjome, juos orkaitėje laikome ilgiau. Reiškiasi krevetes išimame jau po 2-3 minučių o moliuskus dar palaikome 2-3 minutes orkaitėje.

Užpilas
Į keptuvę, kurioje kepė krevetės, sudėkime mažais kubeliais supjaustytą vytintą kumpį. Minutę pakepus, supilkime baltą vyną ir laimo sultis, paskaninkime druskyte, cukrumi, baltaisiais pipirais. Maišydami ant didelės ugnies, nugariname kol keptuvėje liks tik kokie trys šaukštai skysčio. Suberiame aguonas ir kapotas petražoles, galima nuimti nuo viryklės.

Salotos
Cukinijas ir papriką supjaustom arba sutarkuojam specialia tarka, ilgais šiaudeliais, taip kaip matote paveikslėlyje. Pašlakstome alyvuogių aliejumi, laimo sultimis, pabarstome druska, baltaisiais pipirais, cukrumi, išmaišome ir paliekam 10 min pasimarinuoti. Salotų lapus suplėšome ilgais lapeliais, sumaišome su marinuota cukinija ir paprika, gerai permaišome, reikalui esant, dar druskiname, pabarstome  pipirais.
Serviruojame
Lėkštės viduryje suformuojam salotų bokštelį. Tai galite padaryti konditerinio žiedo pagalba, kaip matote paveikslėlyje. Aplink išdėliojame karštus, keptus moliuskus ir krevetes. Apliejame karštu padažiuku su aguonomis.   
Baltas, sausas vynas, prie šių salotų - idealu :)!


Rekomendacijos
Krevetės ir moliuskai iškepa labai greitai, todėl neperkepkite. Salotų marinuoti ilgiau nei 10 minučių, nereikia. Jos turi išlikti traškios. Pipirus naudokite tik šviežiai maltus. Gaminkite su meile :) !

Kopijuoti ir platinti, draudžiama :) !

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą