...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. kovo 21 d., trečiadienis

Šitake arbata pagal Dano receptą



Žinant tokias nuostabias šių grybų savybes, norisi jų naudoti daugiau. Tačiau kiekvieną dieną arba labai dažnai jų neprikepsime, neprivirsime. Todėl aš sugalvojau iš šių grybų arbatą. Ji gan įdomaus ir pikantiško skonio, kuri tapo papuliari draugų akiratyje. Džiovintus grybus sumalu kavamale, persijoju per sietą. Vienam puodeliui (200gr), užverdu vandenį, įdedu arbatinį šaukštelį maltų grybų, du, tris griežinėlius imbiero, lazdelę cinamono ir maždaug 50 gramų pieno. Paverdu apie 2 - 3 minutes. Nuimu nuo ugnies. Uždengiu, kad gerai pritrauktų. Maždaug po 10 - 15 minučių perkošiu per sietelį, pasaldinu šaukšteliu medaus. Arbata padaryta. Mėgaukitės arbata, kurioje tiek daug reikalingų maistinių ir gydomųjų medžiagų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą