Žinant tokias nuostabias šių grybų savybes, norisi jų naudoti daugiau. Tačiau kiekvieną dieną arba labai dažnai jų neprikepsime, neprivirsime. Todėl aš sugalvojau iš šių grybų arbatą. Ji gan įdomaus ir pikantiško skonio, kuri tapo papuliari draugų akiratyje. Džiovintus grybus sumalu kavamale, persijoju per sietą. Vienam puodeliui (200gr), užverdu vandenį, įdedu arbatinį šaukštelį maltų grybų, du, tris griežinėlius imbiero, lazdelę cinamono ir maždaug 50 gramų pieno. Paverdu apie 2 - 3 minutes. Nuimu nuo ugnies. Uždengiu, kad gerai pritrauktų. Maždaug po 10 - 15 minučių perkošiu per sietelį, pasaldinu šaukšteliu medaus. Arbata padaryta. Mėgaukitės arbata, kurioje tiek daug reikalingų maistinių ir gydomųjų medžiagų.
...virė virė košę, vaikai atsilošę! Sveiki atvykę į svečius pas Daną į virtuvę. Virsime, kepsime, skanausime ir dalinsimės skoniu iš savo virtuvės. Dalinsimės patirtais įspūdžiais iš aplankytų restoranų, kavinių Lietuvoje ir svetur. Pakviesime pakeliaut ir "paskanaut" kelionėse patirtų skonių spalvomis. Girsime, peiksime, diskutuosime ir dalinsimės įdėjomis bei patarimais.
...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________
2012 m. kovo 21 d., trečiadienis
Šitake arbata pagal Dano receptą
Žinant tokias nuostabias šių grybų savybes, norisi jų naudoti daugiau. Tačiau kiekvieną dieną arba labai dažnai jų neprikepsime, neprivirsime. Todėl aš sugalvojau iš šių grybų arbatą. Ji gan įdomaus ir pikantiško skonio, kuri tapo papuliari draugų akiratyje. Džiovintus grybus sumalu kavamale, persijoju per sietą. Vienam puodeliui (200gr), užverdu vandenį, įdedu arbatinį šaukštelį maltų grybų, du, tris griežinėlius imbiero, lazdelę cinamono ir maždaug 50 gramų pieno. Paverdu apie 2 - 3 minutes. Nuimu nuo ugnies. Uždengiu, kad gerai pritrauktų. Maždaug po 10 - 15 minučių perkošiu per sietelį, pasaldinu šaukšteliu medaus. Arbata padaryta. Mėgaukitės arbata, kurioje tiek daug reikalingų maistinių ir gydomųjų medžiagų.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą