...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. kovo 22 d., ketvirtadienis

Salotos su kepta antiena, mėlynuoju sūriu ir vyne virta kriauše


Antienos iešmeliai (vienai porcijai)
Anties krūtinėlė, 130 gramų
Sezamo sėklos, 2 gramai
Marinatas antienai:
Teriaki padažas, 30 gramų
Česnakas, 3 gramai (viena didele skiltelė)
Alyvuogių aliejus, 10 gramų(1v.š.)
Rozmarinas, penkių rūšių pipirų mišinys

Virta kriaušė
(vienai porcijai)
Kriaušė, 50 gramų (ketvirtadalis)
Raudonas vynas, 100 gramų
Cukrus, 30 – 60 gramų (pagal skonį)
Cinamonas, anyžius, apelsino žievelė (pagal skonį)

Salotos (vienai porcijai)
"Roman" salotų lapai, 50 gramų
"Radicchio" salotu lapai, 50 gramų
Morkytės, 10 gramų
Sūris su mėlynu pelėsiu, 15 gramų

Balzamiko sirupas ( ne vienai porcijai)
Balzamiko actas, 300 gramų
Medus, 50 gramai

Užpilas salotoms
Mėlynieji svogūnai, 5 gramai
Raudonojo vyno actas, 10 gramų
Alyvuogių aliejus, 20-30 gramų
Druska, cukrus, penkių rūšių pipirų mišinys (pagal skonį)

     Nuostabios  salotos!:)  


Antienos iešmeliai
Supjaustome anties krūtinėlę  maždaug 40 - 50 gramų gabalėliais išilgai krūtinėlės, kad būtų galima gražiai suverti ant medinių iešmelių. Vienai porcijai užtenka 130 gramų mėsytės. Pasiruošiame marinatą.  Į teriaki padažą sudedame smulkiai sukapotą česnaką, džiovintą rozmariną ir įlašiname alyvuogių aliejaus. Belieka įdėti antienos gabalėlius ir palikti pasimarinuoti 3-5 valandas, kad antiena įgautų nuostabų aromatą.
Išsimarinavusią antieną, po vieną gabalėlį suveriame ant medinių iešmelių. Kepame ant griliaus arba griliaus keptuvės. Tai galima padaryti ir labai gerai įkaitintoje įprastoje keptuvėje. Antieną aš mėgstu ne pilnai iškeptą, nesudžiovintą. Tai vadinasi „mediumas“. Tada išlieka visas antienos aromatas ir skonis. Tam užtenka apkepti kiekvieną puselę po vieną minutę. Antieną pradėkime kepti, kai salotėlės lėkštėje jau bus paruoštos. Tokiu būdu mėsytė ant iešmelių neatauš ir bus patiekiama karšta. Iškeptą pabarstykime sezsamo sėklomis ir penkių rūšių pipirų mišiniu. Tai suteiks daugiau skonio:).
Užpilas salotoms
Pasiruoškime užpilą salotoms. Smulkiai sukapojame mėlynąjį svogūną. Į dubenį supilame alyvuogių aliejų, raudonojo vyno actą ir kapotus svogūnus. Tam, kad palaikytume žemą temperatūrą ir užpilas geriau išsiplaktų, įmetame porą gabalėlių ledo iš šaldiklio. Gerai išplakame šluotele, kad gautusi vientisa masė. Paskaniname druska, cukrumi ir maltais penkių rūšių pipirais. Užpilo galima pasidaryti daugiau. Laikome  šaldytuve o prieš naudojant suplakame.
Kriaušė
Išverdame kriaušę raudanajame vyne. Nuluptą, nepjaustytą kriaušę sudedame į raudonąjį vyną taip, kad apsemtų ir leidžiame užvirti. Vyną paskaninam apelsino žievele, cinamono lazdele, žvaigždiniu anyžiu ir cukrumi. Vynas turi gautis pakankamai saldus, panašiai kaip kalėdinis vynas. Užvirus vynui, paviriname apie 15 minučių ir nuimame nuo ugnies. Paliekame kriaušes vyne ataušti ir pasimarinuoti. Svarbu, kad jos liktų apsemtos vyno. Geriausia virti iš vakaro. Ataušus vynui, kriaušių neišimame ir įdedame į šaldytuvą. Vienai porcijai užtenka ketvirčio kriaušės.
Salotos ir serviravimas
Salotų lapus suplėšome į mažus lapelius. Morkytę supjaustome (sutarkuojame) labai plonomis juostelėmis, ne storiau 1mm.  Salotų lapus ir morkytes užpilame mūsų nuostabiuoju užpilu su mėlynaisiais svogūnais ir dedame į lėkštę. Ant salotėlių išdėliojame labai plonai supjaustytą kriaušės ketvirtį ir karštos antienos iešmelius. Viską pabarstom smulkiais kubeliais supjaustytu sūriu su mėlynaisiais pelėsiais. Pašlakstom nugarintu balzamiko actu su medumi.
Balzamiko acto sirupas
Balzamiko actą sumaišome su medumi ir verdame kol jis taps tirštos konsistencijos. Nenugariname per daug, nes jis ataušęs taps dar tirštesnis. Tokio acto padažiuko galite pasigaminti daugiau, nes jį galima naudoti prie kitų, įvairių patiekalų. Tai gražios spalvos ir stipraus skonio padažiukas.
Rekomendacijos
Anties krūtinėlės viršų su odele įpjaukite peiliu, kad odelė kepdama neišriestų mėsytės ir geriau išvarvėtų taukai. Kepti pradėkite tik tada, kai jau paruošite salotėles, kad neatauštų sultinga mėsytė. Salotų lapus galite naudoti ir kitų rūšių, tokius kokius labiausiai mėgstate. Kriaušę išsivirkite iš vakaro, kad gerai išsimarinuotų. Neperkepkite anties mėsytės, kad ji netaptų sausa ir kieta. Morkytes supjaustykite labai plonais šiaudeliais.

Kopijuoti ir platinti draudžiama!:)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą