...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. kovo 22 d., ketvirtadienis

Rusiškos, Pietų Uralo tradicinės bulvių, vištienos ir grybų salotos

Salotos (vienai porcijai)
Vištienos krūtinėlė, 70 gramų
Daržovių sultinys, 200g (virimui)
Majonezas, 30 gramų
Bulvės, 80 – 100 gramų
Svogūnai, 30 gramų
Baravykai, 100 gramų
Fermentinis sūris, 20 gramų
Alyvuogių aliejus, 15-30g (kepimui)
Lauro lapas, kvepiantys pipirai, juodieji pipirai, čiobrelis, druska

Padažiukas (vienai porcijai)
Alyvuogių aliejus, 1v.š.
Marinuoti grybai (bet kokie), 10 gramų
Druska, česnakas, paprika, petražolė, juodieji pipirai, mėlynieji svogūnai
   
Pakankamai sočios, kaloringos ir labai gerai suderinto skonio salotos:). 
Vištienos krūtinėlė
Išverdame vištienos krūtinėlę. Skaniau bus jei virsime daržovių buljone, su įvairiais prieskoniais, kaip lauro lapas, kvepiantys pipirai, juodieji pipirai, čiobrelis. Pasūdome. Verdame ne ilgai, tik tiek, kad išvirtų. Kažkur 10 - 15 minučių. Vištiena liks sultinga ir minkšta. Išvirusią vištieną atvėsiname tame pačiame sultinyje. Atvėsusią supjaustome mažais kubeliais.
Baravykai
Kubeliais supjaustytus šviežius baravikus patroškiname su svogūnais alyvuogių aliejuje. Troškiname, kol grybai ir svogūnai įgaus gražią rusvą spalvą. Pagardiname pipirais ir druska. Atvėsiname. Atvėsintą supjaustytą vištieną ir troškintus grybus sumaišome ir pagardiname majonezu.
Bulves
Bulves išverdame su lupenomis. Atvėsusias nulupame ir sutarkuojame stambiai, tarka.
Serviruojame
Kulinarinio apvalaus žiedo pagalba formuojame salotėles lėkštėje taip, kaip paveikslėlyje. Į apačią dedame tarkuotas bulvytes, po to vištieną su baravykais ir majonezu, ant viršaus užbarstome tarkuotą fermentinį sūrį. Puošiame pačių pasigamintais bulvių čipsais.
Čipsai
Imame sveikas dideles bulves. Per specialią tarką, pjaustymo mašiną arba peiliu supjaustome 1 mm storio griežineliais. Pamerkiame į vandenį, kad nepajuoduotų. Griežinėlius verdame aliejuje, kol įgaus gražią rusvą spalvą. Pasudome.
Padažiukas
Smulkiai supjaustome mėlyną svoguną, raudoną papriką, česnaką, sudedame mažus marinuotus grybukus, kapotą petražolę, pagardiname druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi. Liejame padažiuką aplink išdėtas salotas, taip, kaip matote paveikslėlyje.
Rekomendacijos
Vištieną virkite ne paprastame vandenyje, bet su įvairiomis daržovėmis ir prieskoniais.

Platinti ir kopijuoti draudžiama!:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą