...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. kovo 25 d., sekmadienis

Lietiniai įdaryti lašiša su raudonaisiais ikrais

 Lašiša (vienai porcijai)
Šviežia lašiša, 50 – 80 gramų
Marinatas (ne vienai porcijai)
Druska,1kg
Cukrus, 1kg
Švieži krapai, 200-400g
 Pankolio sėklos, 50-100g
Kiti produktai (vienai porcijai)
Raudonieji ikrai, 50 gramų
Kiaušinis, 1 vienetas
Mėlynieji svogūnai, 5 gramai
Grietinė, 30 - 50 gramų
Citrina, 30 gramų
Petražolė

Lietiniai (ne vienai porcijai)
Kiaušinis, 2vnt
Pienas, 300 gramų
Vanduo, 300 gramų
Miltai, cukrus, druska

Pikantiškas ir skanus patiekalas. Labai mėgstamas Rusijoje :)

Lašiša
Marinuojame šviežią lašišą. Lašišos filė gausiai pabarstome druskos, cukraus  ir pankolio sėklų mišiniu bei šviežiais krapais. Kad žuvis gerai išsisūdytų ir įgautų krapų, bei pankolio seklų aromatą, tai galima padaryti iš vakaro. Po nakties paskanaukime lašišą, ar ji užtektinai prasimarinavo, jei ne, tai ją palikime toliau marinuotis. Jeigu žuvis jau išsimarinavusi, ištraukime ją iš druskos mišinio. Jau išsimarinavusią lašišą supjaustome mažais kubeliais. Suviniojame ją į iškeptą lietinį, taip, kaip parodyta paveikslėlyje. Aš tam naudojau apvalią, žiedo formą. Lietinį su lašiša pašildome krosnyje. Kepti nebereikia, svarbiausia, kad lietinis būtų šiltas.
Lietiniai
Iš produktų, skirtų lietiniams, suplakame tešlą ir iškepame lietinius. Iškepti lietiniai turi būti ploni.
Garnyras
Išverdame kiaušinį. Trynį atskiriame nuo baltymo. Baltymą ir trynį labai smulkiai sukapojame peiliu arba sutarkuojame tarka. Labai smulkiai supjaustome mėlynąjį svogūną.
Serviruojame
Ant pašiltinto lietinio uždedame šaukštą raudonųjų ikrų. Šalia išdėliojame visus priedus: grietinę, mėlynuosius svogūnus, kiaušinio trynį, baltymą, citrinos skilteles bei šviežios petražolės arba krapų šakeles.

Nuostabiai geras skonių derinukas! Lengvai ir greitai pagaminama užkandėlė, kuria nustebinsite savo draugus bei svečius.
Rekomendacijos
Lašišą pirkite ne šaldytą. Prieš patiekiant pašildykite lietinį. Nepervirkite kiaušinio, kad trinys būtų ryškiai geltonos spalvos. Lašišą marinuokite kol ji įgaus jums norimą skonį.
Apie
Raudonieji ikrai – tai lašišinių žuvų kiaušinėliai, pasūdyti ir konservuoti su konservantais. Be konservantų paruošiami tik pagal specialius užsakymus. Raudonieji ikrai ne mažiau maistingi ir skanūs nei juodieji. Ikrai maistingesni už mėsą, pieną bei nemažai kitų produktų. Ikruose esantis lecitinas mažina cholesterolio kiekį kraujyje. Raudonuosiuose ikruose esančios medžiagos normalizuoja kraujospūdį, skatina ląstelių atsinaujinimą, be to, gerina širdies veiklą, juose esantis magnis veikia atpalaiduojamai.  Pastaruoju metu nustatyta, kad ypač teigiamai ikrai veikia odos ląsteles, stabdo senėjimo procesą, atstato pažeistas vietas.

Kopijuoti ir platinti draudžiama :)!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą