...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. kovo 25 d., sekmadienis

Daržovių salotos su trijų rūšių sūrių kremu bei saulėgražomis


Sūrių kremas (vienai, dviem porcijom)
"Feta" sūris, 30 gramų
"Parmezano" sūris, 10 gramų
"Filadelfija" sūris, 30 gramų
Citrinų sultys, 1 arbatinis šaukštelis
Baklažanas, 30 gramų
Druska, baltieji pipirai, petražolė, kalendra

Salotos
Salierų stiebai, 10 gramų
Obuoliai, 10 gramų
Morkytės, 10 gramų
"Radicio" salotų lapai, 50 gramų
"Roman" salotų lapai, 50 gramų
Paprika, 15 gramų
Balta duonytė, 30 gramų
Saulėgražos, 5 gramai
Alyvuogių aliejus, druska, penkių rūsių pipirų mišinys


Kremas
Iš šių trijų sūrių rūšių gaminame pikantišką sūrinį kremą. "Feta" sūrį su "Filadelfijos" sūriu pašlakstom citrinos sultimis, papipirinam ir pertrinam su šakute, kad gautusi vientisa, kreminė masė. Sudedame tarkuotą "Parmazano" sūrį ir smulkiai kapotą petražolę su kalendra. Kalendros negailėkite. Pagal skonį dar papipirinam ir padruskinam. Rankomis suformuojam iš sūrio kremo kamuoliuką. Jį suviniojame į baklažano išilginius griežinėlius. Tam reikia dviejų griežinėlių.
Išilgai baklažano atpjauname plonas, 3 mm storio griežinėlius. Apkepame juos alyvuogių aliejuje, pabarstome druska ir pipirais. Kai griežinėliai atauš, į juos suviniokime sūrio kamuoliukus, taip, kaip paveikslėlyje.
Salotos
Dabar gaminsime salotas. "Roman" ir "Radicio" salotų lapus suplėšom į lapelius. Nuo salierų stiebų, skustuko pagalba, nulupame odelę. Plonais griežinėliais supjaustome salierą. Obuolį nulupame ir supjaustome plonomis skiltelėmis. Morkytes supjaustome plonais šiaudeliais. Raudoną papriką taip pat supjaustome plonais šiaudeliais.Viską sumaišome pašlakščius alyvuogių aliejumi, pagardiname druska ir maltais penkių rūšių pipirais. Dedame į lėkštę, pabarstome skrudintomis saulėgražomis ir krosnyje skrudintus baltos duonos kubeliais. Šalia dedame nuostabų sūrio kremo kamuoliuką suvyniotą į baklažaną.
Rekomendacijos
Galite pabandyti naudoti ir kitus minkštuosius sūrius, tie, kurie jums labai skanūs. Jei manote, kad sūrių kremas gaunasi per tirštas, įpilkite truputį natūralaus jogurto arba šaukštelį grietinės. Nepatingėkite nuo salierų stiebų nulupti odelę. Daržovių ir salotų lapų proporcijas galite pasirinkti patys. Naudokite tik "Extra Virgin" aliejų. Į sūrių masę patarčiau berti tik šviežiai maltus, baltuosius pipirus.

Kopijuoti ir platinti draudžiama :) !



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą