...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. kovo 26 d., pirmadienis

Kepta anties krūtinėlė su troškintais mėlynaisiais kopūstais, karštu ananasu ir vyne virtomis slyvomis

Antiena (vienai porcijai)
Antienos krūtinėlė, 170-200 gramų
Druska, penkių rūsių pipirų mišinys, šviežio rozmarino šakelė

Troškinti mėlynieji kopūstai (ne vienai porcijai)
Mėlynieji kopūstai, dvi didelės galvos
Raudonas vynas, 500 ml
Anties taukai, 200 - 250 gramų
Juodųjų serbentų uogienė, 200 - 300 gramų
Raudonojo vyno actas, 50-100 gramų
Cukrus, pagal skonį
Cinamonas, valgomas šaukštas su kaupu

Ananasas, slyvos ir kita (vienai porcijai)
Ananasas, 100 - 120 gramų (vienas griežinėlis 1cm storio)
Džiovintos slyvos, trys vienetai
Raudonas vynas, apie 50 gramų (slyvoms virti)
Morka, vienas išilginis griežinėlis (čipsui)
Šviežias rozmarinas, pora šakelių
Šaldytos avietės, 15 gramų
Cukrus (avietėms), balzamiko acto sirupas


Kopūstai
Kopūstus supjaustome griežinėliais. Gerai įkaitiname keptuvę. Mažais kiekiais imame kopūstus ir apkepame juos anties taukuose tol, kol įgaus tamsiai rudą spalvą. Apkeptus dalimis kopūstus dedame į puodą, supilame vyną, actą, cukrų, uogienę, cinamoną, truputi vandens ir dedame troškinti. Troškiname apie valandą, kol kopūstai pilnai suminkštės. Tam, kad troškinant kopūstai neprisviltų, nugaravus skysčiams galima įpilti truputi vandens, tačiau nepadauginti. Baigiantis troškinimo procesui, vandens ten neturi likti. Troškinį paskanaujame ir prireikus pakoreguojame skonį cukrumi, druska ar actu. Tai darome kiekvienas pagal savo skonį.
Slyvos, avietės
Dabar paruošime slyvas. Keptuvėje įkaitiname truputi anties taukų, suberiame slyvas, lengvai apkepame, įpilame raudono vyno ir dar pakaitiname, kol vynas visiškai išgaruos. Atskirai sutriname šaldytas avietes su cukrumi.
Antis
Anties krūtinėlę, iš tos pusės, kur yra odelė, įpjauname odelę išilginiais pjūviais, kad gautusi rombai. 
Įkaitiname keptuvę ir pirmiausia apkepame odos pusę. Įdedame šviežio rozmarino šakelę. Kadangi antis turi pakankamai savo riebalų, papildomai jų į keptuvę nebededame. Apvertus apkepusią pusę pabarstome druska ir penkių rūšių pipirų mišiniu. Gražiai apkepusią ir parudavusią mėsytę dedame į skardą ir laikome orkaitėje apie 40 minučių, 60 – 75 laipsnių temperatūroje. Tokiu būdu antis taps minkšta ir sultinga. Kepant anties krutinėlę, yra keli iškepimo laipsniai, kaip ir su jautiena. Temperatūra priklauso, kokia antieną jus mėgstate. Man skaniausia "mediumas", mėsa per vidurį rožinės spalvos, 60-65C. 
Ananasas
Ananasą nulupame, išimame šerdį ir supjaustome 1 centimetro storio griežinėliais. Įkaitintoje keptuvėje ant nedidelio kiekio anties taukų iki gražaus auksinio atspalvio apkepame ananasą.
Morkos čipsas
Dekoracijai pagaminsime traškų morkos čipsą. Atpjauname labai ploną, ne storesnę, kaip 1 milimetro storio morkos juostelę ir apverdame ją aliejuje, 140c karštyje. Išėmus dedame ant popierinės servetėlės ir nusausiname.
Serviruojame
Į lėkštę dedame karštą ananasą, aliejuje apkeptas rozmarino šakeles, ant viršaus, iš orkaitės ištrauktą sultingą anties krūtinėlę. Šalia dedame troškintus mėlynuosius kopūstus, išdėliojame aplink paruoštas slyvas ir apliejame jas trintomis avietėmis. Patiekalą paskaniname balzamiko sirupu. Anties krūtinėlę papuošiam traškiu morkos čipsu.
Balzamiko sirupas, tai nugarintas balzamiko actas su šlakeliu medaus.
Rekomendacijos
Pirkite kokybišką antieną, nes antį "sportininkę", nesukramtysite :). Nesudžiovinkite antienos. Prieš serviruojant, į karštas slyvas, galite įpilti šlakelį konjako:). Pašildykite lėkštę.


Kopijuoti ir platinti draudžiama :) !

1 komentaras:

  1. RIMTAS DAIKČIUKAS: :)
    http://cityout.lt/Maistas_gerimai/articles/Stilingas_senelis_Kitchen_Aid

    AtsakytiPanaikinti