...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. kovo 26 d., pirmadienis

Injekcijos, injekcijos ir vėl injekcijos….


Istorija apie vištieną Jekaterinburgo :) ! 

Pilnos vitrinos prišaldytų, jau pažaliavusių vištų, kurios guli jau metus, o gal ilgiau. Kainos sukeltos, dideli kiekiai produkcijos neišparduodami ... tačiau ...
Šviežią vištą nusipirkti, neišplautą su balinančiais plovikliais, užšaldytą vištą be injekcijų, jau tampa loterija. Reikia  įdėmiai tikrinti, uostyti ir gerai apžiurėti.

Pavyzdys Nr 1
Užsakome į restorano virtuvę, šaldytos vištienos krutinėles. Atveža dideliais blokais, po 4-5 kilogramus. Iš vakaro ją paliekame mėsos ceche, kad atšiltų. Ryte, netikiu savo akimis, visa vištiena plaukioja  panašiame į kisielių skystyje, kraujosruvos spalvos. Nesinori imti į rankas, supykinti gali. Tačiau reikia kažką daryti. Užsidedam pirštines ir plaunam vištieną po tekančiu vandeniu.  Pasveriame, turejo buti 4 kg, tačiau 1,2 kilogramo ištekėjo. Atidžiau pasižiūrim, visos krutinėlės tankiai subadytos. O taip, dabar viskas aišku, tai specialaus skysčio injekcijos, kad pakelti produkcijos svorį. Pradedu aiškintis. Pasirodo tai leidžia įstatymai, tai nėra uždrausta, net nebūtina užrašyti ant pakuotės, ar kokybės sertifikato, kad mėsa yra su cheminių medžiagų injekcija. Na ką, nieko daugiau negaliu padaryti, kaip daugiau niekada iš tos firmos neužsakinėti produkcijos. 


Pavyzdys Nr 2
Kitas atvejis. Nutarėme savaitgaliui išsikepti skanią vištaite, orkaitėje su bulvytėmis, česnaku… . Parduotuvėje neradę šviežios vištos, išsirenkame kuo didesnę ir perkame šaldytą. Gražiai supakuotą, vakuminis pakelis, graži etiketė. Namuose išimame iš pakuotės ir paliekame atšilti. Rezultatas toks, atšilusi višta guli rausvo atspalvio, kisieliaus konsistencijos skystyje. Nuplauname po kranu, apžiurime, ogi visa subadyta adatomis, kai višta su oda, labai gerai matosi. Na jau tikrai tokios vištos nevalgysime,  įdedame į maišelį ir siunčiame į šiukšlių dėžę. Na ką, labai gaila. Menuo, du, o gal ir visi trys, daugiau jokių vištų, viščiukų:). Kai vis prisimeni kaip ta mėsa plaukioja tame “snargliniame” skystyje, taip gali tapti ir vegetaru. :)


Ką daugiau pridurti?:)
Kažkas nuperka ir valgo!:)
Galite pažiūrėti čia:
http://rutube.ru/tracks/629037.html

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą