...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. kovo 30 d., penktadienis

Aštri kokoso pieno sriuba su vištiena ir krevetėmis

Vištienos krūtinelės filė 100 gr
Tigrinės krevetės 3 vnt (90gr)
Svogūnai 40 gr (1/2 mažo svogūno)
Česnakas 5 gr (1 skiltelė)
Šviežias imbieras 7gr (2-3 griežinėliai)
Čili ankšties 1-2 griežinėlis (1 gr)
Pievagrybiai 40 gr (1 didesnis grybas)
Kokoso pienas  200 gr (1 stiklinė)
Laimo sultys 1-2 šaukštai
Austrių arba žuvies padažas 2-3 šaukštai
Alyvuogių aliejus 20 gr (3-5 šaukštai)
Šlakelis sezamo aliejaus (keli lašai)
Vištienos arba antienos sultinys 200 gr
Petražolės, šviežia kalendra, citrinžolė, švieži laimo lapeliai

Nuostabi sriubytė, kurią butinai reikia išvirti ir paskanauti, nors vieną kartą. Tai neuzmirštamo skonio sriuba. 

Pasigaminti, išsivirti šią nuostabią sriubą nėra sudėtinga. Svarbiausiai susipirkti visus reikalingus tam produktus. Didžiausia problema gali būti tame, kad tai nėra pigūs produktai, bet patikėkite, tai tikrai verta. Kiekvienas nurodytas produktas šiame patiekale turi didelę reikšmę , norint išgauti tikrą skonį, todel pasistenkite susipirkti viską iki kol pradėsite gaminti.
Įkaitiname puodą platesniu dugnu. Jei tokio neturite, tai galite naudoti keptuvę, o po to apkeptus produktus sudėti į puodą ir virti. Dar kartą priminsiu, kad puodas ar keptuvė turi būti užtektinai įkaitinta, kad visi sudėti produktai pradėtų iškart kepti o ne virti savo sultyse. Į įkaitintą puodą įpilame alyvuogių aliejaus. Sudedame supjaustytus svogūnus, česnakus, imbierą, pievagrybius, čili. Pjaustyti gražiai nebūtina, nes viskas bus pertrinama. Kepame pastoviai pamaišydami, kol produktai įgaus gražią auksinę spalvą.  Tada pilame vištienos arba antienos sultinį ir kokoso pieną. Išpaudžiame laimo vaisio sulčių, supilame austrių arba  žuvies padažą, arba vieną ir kitą lygiomis dalimis. Paverdame maždaug 15 minučių primažinę karštį. Nukeliame nuo viryklės ir pertriname blenderiu, kad gautusi vientisa masė. Perkošiame per sieteli ir vėl supilame į švarų puodą. Sudedame kubeliais pjaustytą vištienos krutinėlę, citrinžolę ir laimo lapelius, paverdame dar apie 5 minutes, kol išvirs vištiena. Jei matysite, kad per daug nugaravo skysčio ir sriuba  per tiršta, ipilkite dar truputi sultinio arba kokoso pieno.
Atskirai, kitoje keptuvėje, alyvuogių aliejuje iškepame išlukštentas ir nuvalytas tigrines krevetes. Krevečių storaji galą link plonojo ipjauname peiliu maždaug 2 cm,  kad jas galima butu iškepusias pastatyti gražiai lėkštėje. Jus tai matote paveikslelyje.
Į pašiltintos lėkštės vidurį sudedame išgriebtus iš sriubos vištienos gabalėlius, tada lėtai pilame sriubą. Sudedame alyvuogių aliejuje iškeptas krevetes. Aplink pabarstome kalendros ir petražolių lapeliais, pašlakstom sezamo aliejumi. Jus tai matote, kaip nuostabiai atrodo, paveikslėlyje. 
Rekomendacijos
Susipirkite visus reikalingus produktus. Tokie padažai kaip austrių ar žuvies, jų užtenka ilgam, galėsite naudoti ir kitiems patiekalams ruošti. Kai virsite sultinuką šiai sriubai, nedėkite į jį jokių lauro lapelių, kvepiančių pipirų ar kitų prieskonių, kuriuos naudojate įprastoje virtuvėje, nes vėliau jie gali permušti kitų produktų, naudojamų sriubai, skonį. Neperkepkite krevečių, jos turi likti sultingos. Laimo lapus prieš dedant, patrinkite tarp delno ir įdėkite į sriubą, pasklis pasakiškas aromatas. Vienai porcijai užtenka 2-3 lapelių. Nuo storojo galo citrinžolės atpjaukite 0,5 cm storio du griežinėlius. Ant pjaustymo lentos juos reik sutraiškyti buka peilio puse arba kitu kokiu daiktu, kurį galite tam pritaikyti, pvz muštuku mėsai pamušti,  kad išsiskirtų eteriniai aliejai. Citrinžolę sumeskite į sriubą, pries pat ją baigiant kaitinti, prieš serviravimą. Citrinžolės viršutinė dalis yra kieta ir sumedėjusi, ją galite naudoti verdant buljonus, kartu su kitomis prieskoninėmis žolelėmis.

2 komentarai:

  1. Sriuba atrodo tikrai labai skaniai. Nekantrauju išbandyti, bet dar norėjau klustert - kur galima nusipirkti šviežių laimo lapelių?? Nesu jų naudojusi ir nėra jie man kažkaip užkliuvę matymo lauke.. Ačiū.
    Aida

    AtsakytiPanaikinti
  2. Laimo lapų, manau galima nusipirkti didžiuosiuose "marketuose", azijietiškų produktų skyriuje. Arba parsiduoda patys medeliai.

    AtsakytiPanaikinti