...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. kovo 31 d., šeštadienis

2012 pavasario salotos ir kūnui ir sielai, su špinatais, salotomis, pankoliais, salierais, brokoliais bei pikantišku vištienos šašlyku


Vištienos šašlykas (vienai porcijai)
Vištos krūtinėlė, 130-150 g
Rūkyta šoninė, 15 g
Sviestas, 10-15 g (kepimui)

Marinatas  (vienai porcijai)
Rusiškas pieno produktas "Režanka", 2-3 v.š (arba naturalaus jogurto)
Česnakas, 1 skiltelė
Citrinos sulčių, 1 a.š
Kurkuma, raudonėlis, bazilikas, rozmarinas, tarkuota citrinos žievelė, šviežias čili pipiras, lauro lapeliai, kvepiantys pipirai, levandos lapeliai, kmynai

Salotos (vienai porcijai)
Salotų "Rukola" lapeliai, 10-15 g
Salotų"Isberg" lapeliai, 10-15 g
Švieži špinatai, 10-15 g
Salierų stiebai, 30 g
Brokoliai, 30 g
Pankoliai, 15 g
Pomidorai, 0,5 vnt
Geltonasis sūris su mėlynaisiais pelėsiais, 15 g
Sūris "Parmezanas", 5 g

Užpilas (vienai porcijai)
Alyvuogių aliejus, 1 v.š
Garstyčių aliejus, 1 v.š
Mėlynieji svogūnai,  5 g
Balzamiko actas,1 v.š
Citrinos tarkuota žievelė, citrinų sulčių, druska, cukrus, pipirai



Vištienos šašlykas

Sudedam vištienos krūtinėles į dubenį, sudedame marinatui skirtus produktus. Gerai permaišome, uždengiame maistine plėvele ir paliekame šaldytuve marinuotis, ne mažiau dviems valandoms. Išsimarinavusią vištieną supjaustome 1cm storio juostelėmis. Labai plonai supjaustome rūkytą šoninę. Šoninės juosteles dedame ant vištienos gabalėlių ir gražiai suveriame ant iešmukų.
 Apkepame gerai įkaitintoje keptuvėje, sviestuke. Sviestą naudojame skaidrintą. Apkepus sudedame ant kepimo skardos, pašlakstome sviestuku iš keptuvės ir pašauname į orkaitę, 180C, 5-7 minutėms. 
Salotos
Labai, labai plonai supjaustome griežinėliais pankolį ir salierų stiebus, įdealu būtų per pjaustymo aparačiuką. Pašlakstome citrinų sultimis, alyvuogių aliejumi, gerai permaišome ir paliekame marinuotis, kol paruošime visą kitą. Šviežius brokolius apverdame pasūdytame vandenyje. Verdame maždaug 3-5 minutes. Apvirtus iškart dedame į šaltą vandenį, su ledo gabalėliais, kad greitai atauštų.
 Ataušusius išimame iš vandens, nusausiname ir supjaustome plonais griežinėliais. Į dubenį sudedame marinuotus pankolius su salierais, brokolius, suplėšytus salotų lapelius, bei špinatų lapus. Pabarstome tarkuotu "Parmezanu". Permaišome.
Užpilas
Supjaustome smulkiai mėlynąjį svogūną, sudedame į dubenį. Pabarstome tarkuota citrinos žievele, šviežiai maltais penkių rūšių pipirais. Ipilame balzamiko acto, citrinos sulcių, įmetame leduko kubelį. Plakame mikseriu arba šluotele. Lėtai pilame aliejus. Turi gautis padažo konsictencija. Nuskaniname druska ir cukrumi. Druskos, cukraus, acto, dedame pagal skonį.
 

Serviruojame
Į lėkštės viduriuką dedame salotas, aplink išdėliojame pomidorų skilteles, mažus sūrio kūbelius, gausiai pašlakstome pagamintu užpilu. Išdedame karštus vištienos iešmelius.



Kopijuoti ir platinti draudžiama :) !

2 komentarai:

  1. Ponas, Danai :)
    Kokį šaunų receptą pasiūlėte ir žinokit, aš jį būtinai pagaminsiu savo vyrui, vardu Danas, gimtadieniui :)

    AtsakytiPanaikinti