...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2013 m. balandžio 8 d., pirmadienis

"Saltimbocca" su naminiais " Tagliatelle" ( "Saltimbocca" with homemade "Tagliatelle")

"Saltimbocca" (vienai porcijai)
Veršiena, 170 -200  g
Vytintas kumpis "Parma", 15-25 g
Šalavijo lapeliai, 6 vnt
Alyvuogių aliejus, 3-4 v.š
Sviestas, 1-1,5 v.š
Triufelių sviestas, 0,5 a.š
Svogūnai šalotai, 1 vnt (nedidelis)
Baltas vynas, 100 ml
Baltieji pipirai

Naminiai makaronai (5-6 porcijoms)
Miltai, 0,5 kg
Kiaušiniai, 3 vnt
Šiltas vanduo, 150 g
Alyvuogių aliejus, 3 v.š
Druska, kurkumos žiupsnelis

Kiti produktai (vienai porcijai)
Vyšniniai pomidorai, 3 vnt

Jokio modernizmo ir minimalizmo. Pilna lėkštė naminių makaronų su sviestuku ir sultingų veršienos kepsniukų. Vienas labiausiai mėgstamu mano patiekalų. Triufelių aromatui ir skoniui negali likti abejingas.


Veršiana. Veršienos kepsniukus (po 60-70 g) pamušame muštuku,
maždaug iki 1 cm storio. Pabarstome šviežiai maltais baltais pipirais, ant viršaus uždedame po griežinėlį, plonai atpjauto  vytinto kumpio, persmeigiame mediniu iešmeliu. Įkaitiname keptuvę, įpilame alyvuogių aliejaus ir iškart,
kumpiu į apačią, dedame paruoštus veršienos kepsniukus.
Apkepame, kol gražiai apskrus. Apverčiame, sudedame labai smulkiai supjaustytą svogūną, šalavijo lapelius ir kumpį. Pamaišydami apkepinėjame maždaug vieną minutę, sekame, kad nepradėtų degti. Supilame baltą vyną, kaitiname ant didžiausio karščio, kol nugaruos 70% skysčio. Nuimame nuo karščio, sudedame šalto sviesto gabalėlius, triufelių sviestuką ir maišome, kol ištirps. Reikalui esant nuskaniname šviežiai maltais baltaisiais pipirais.
Makaronai. Iš išvardintų produktų užminkome tešlą. Uždengiame maistine plėvele ir porai valandų

dedame į šaldytuvą. Iš paruoštos tešlos, specialia makaronų darymo mašinėle, pagaminame naminius "Tagliatelle". Jei iškart nevirsime, juos "padžiauname", kad džiūtų. Makaronus verdame pasūdytame vandenyje. Švieži makaronai išverda labai greitai, per pora minučių. Svarbu nepervirti, turi likti "al dente". Išvyrus nusunkiame, dedame atgal į puodą, įdedame sviesto, truputį triufelių sviestuko ir atsargiai permaišome, kol ištirps sviestas.

Serviruojame. Į pašildytą lėkštę dedame karštus, naminius makaronus. Šalia sultingus kepsniukus ir apliejame padažu. Puošiame vyšniniais pomidoriukais, apkeptais alyvuogių aliejuje, bei šalavijo lapeliais. 

Rekomendacijos. Veršienos kepsniukai turi būti ne plonesni, kaip 7-8 mm. Keptuvė jiems kepti turi būti užtektinai įkaitusi. Keptuvėje, viso gaminimo laikotarpiu, turi užtekti karščio, ji neturi "užgesti". Priešingu atveju, įpilus vyną, mėsa joje pradės virti, o tai reiškia, kad tinkamo rezultato jau nebus.  Gero triufelių sviesto pirkti gausite ne visur. Tačiau jo paieškoti tikrai verta. Jis nėra pigus. Užtektinai nugarinkite vyną, kad įdėjus šalto sviesto gabalėlius, jiems ištirpus, gautumėte padažo konsistenciją. Gerai išminkykite tešlą, prieš gaminant makaronus. Jei neturite makaronų mašinėlės, teks tešlą kočioti kočelu arba nusipirkti gerų makaronų. Išvirti makaronai turi būti          "al dente"! Sudėjus makaronus į lėkštę, galite pabarstyti tarkuotu "Parmezano" sūriu. Gaminkite su meile ir gera nuotaika.

Kopijuoti ir platinti draudžiama!

2 komentarai:

  1. Labas. Danai, kokie miltai geriausi makaronams?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Extra, auksciausios rusies kvietinius miltus. Galima i juos imaisyti ir kitu rusiu miltu, kaip pvz: grikiu, ryziu ar net manu kruopu...

      Panaikinti