...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2013 m. balandžio 14 d., sekmadienis

Aštri avienos sriuba su kokoso pienu, kario pasta ( Spicy lamb soup with coconut milk, curry paste)

Sriuba (5-7 porcijoms)
Avienos, 300-350 g
Svogūnas, 1 galvutė (vidutinio dydžio)
Česnakas, 3-5 skiltelės
Baklažanas, 1 vnt
Poras, 50-70 g
Imbieras, 50 g
Pomidoras, 1 vnt (didelis)
Kokoso pienas, 400 ml
Vištienos sultinys, 1 l
Žalia kario pasta, 1 v.š (didelis)
Laimo sultys, 1-3 v.š
Austrių padažas, 1 v.š
Tigrinės krevetės, 5-7 vnt
Šviežias čili, druska, sezamo aliejus, krakmolas, kalendra

Sriubytė, kuri sušildo kūną ir sielą


Sriuba. Iškepame orkaitėje visą baklažaną. Kepame prie 180 C karščio, maždaug 30-40 minučių. Atvėsiname, įšimame minkštimą ir smulkiai supjaustome. Smulkiai supjaustome svogūną, porą ir česnaką. Pjaustytas daržoves apkepame alyvuogių aliejuje, apkepame mažais gabalėliais pjaustytą avieną. Sudedame kario pastą, tarkuotą imbierą ir dar porą minučių kepame. Užpilame sultiniu, nuskaniname druska, austrių padažu, šviežiu čilio pipiru ir ant mažo karščio kaitiname, kol aviena taps minkšta. Supilame kokoso pieną, sudedame supjaustytas krevetes, pjaustytą pomidorą be odelės. Nuskaniname laimo sultimis ir reikalui esant druska. Verdame dar porą minučių, truputį sutirštiname krakmolu, ištirpintu šaltame vandenyje, suberiame smulkintą kalendrą. Nereikia iš sriubos padaryti kisieliaus, todėl krakmolo dedame labai atsargiai.
Serviruojame. Pilame sriubytę į pašildytą lėkštę, pašlakstome sezamo aliejumi, pabarstome raudonos paprikos milteliais.
Rekomendacijos. Avieną galite maišyti su jautiena. Skonį derinkite, daugiau ar mažiau įdėdami imbiero, kario pastos, šviežio čili pipiro, austrių padažo ar laimo sulčių. Jokiais būdais nepadauginkite krakmolo, sriubytė turi vos vos sutirštėti. Gaminkite su meile ir gera nuotaika. 

Kopijuoti ir platinti draudžiama !  

2 komentarai:

  1. Labai skaniai atrodo. Aš prikepiau avienos koteletukų, liko nesuvalgytų, pašildžiau su kokoso pienu, morkytėmis, imbieru...atsinaujino nerealiai. Sakiau, kitą kartą būtinai gaminsiu, ne dėl pašildymo, bet specialiai:)

    AtsakytiPanaikinti