...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2013 m. kovo 27 d., trečiadienis

Keptas starkis su rūgštynių padažu, virtomis bulvėmis, bei pomidorų "concasse" (fried pike perch with sorrel sauce, boiled potatoes and tomato "concasse")



Žuvytė (vienai porcijai)
Starkis, 170-200 g
Česnakinis sviestas, 20-25 g
Alyvuogių aliejus kepimui, druska, baltieji pipirai

Špinatai (vienai porcijai)
Šaldyti špinatai, 70 g (nusausinti) 
Mėlinieji svogūnai, 20-30 g
Alyvuogių aliejus kepimui, druska, cukrus, baltieji pipirai

Padažas (500 g)
Balto vyno padažas, 400 g
Išvirtos rūgštynės, 200 g 
Cukrus, druska, baltieji pipirai

Pomidorų "concasse" (vienai porcijai)
Pomidorų filė, 70 g
Alyvuogių aliejus, 1 v.š
Druska, baltieji pipirai, petražolė

Virtos bulvės (vienai porcijai)
Bulvės, 3 vnt (mažos)
Citrinos sultys, 1a.š
Vanduo, druska, kurkuma

Vienas iš labiausiai svečių pamėgtų patiekalų



Žuvytė. Gražų sterko gabalėlį apkepame gerai įkaitintoje keptuvėje, alyvuogių aliejuje. Apkepame tik odelės pusę. Pasūdome, pabarstome šviežiai maltais baltaisiais pipirais. Kai odelė taps traški ir įgaus gražią auksinę spalvą, apverčiame, nuimame nuo viryklės, uždedame gabalėlį česnakinio sviestuko ir 3-5 minutėms pašauname į orkaitę arba po salamanderiu. 
Špinatai. Šaldytus špinatus atsišildome, nuspaudžiame atsiradusi
skystį ir susmulkiname. Keptuvėje apkepame smulkiai pjaustytus mėlynuosius svogūnus, sudedame špinatus, nuskaniname druska, šviežiai maltais pipirais, cukrumi. Kepame maždaug 3-5 minutes. Svarbu neperkaitinti, kad špinatai neprarastų spalvos.
Padažas. Virtas rūgštynes sutriname blenderiu iki vientisos masės ir pertriname per sietelį. Užverdame balto vyno padažą, sudedame pertrintas rūgštynes. Kaitiname porą minučių ant mažo karščio, nuskaniname cukrumi, druska, šviežiai maltais pipirais. 

Bulvės. Iš mažų bulvyčių, mažu peiliuku išdrožiame "cepelinukus".
 Verdame citrinos sultimis parūgštintame vandenyje, įberiame žiupsnelį kurkumos. 
Pomidorų "concasse". Nuo pomidorų nulupame odelę, išimame sėklas ir supjaustome mažais kūbeliais. Pašlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome smulkinta petražole, nuskaniname druska, šviežiai maltais pipirais.


Serviruojame. Į pašildytą lėkštę gražiai išdedame pomidorus. Konditerinio žiedo pagalba suformuojame špinatų bokštelį. Ant špinatų dedame sultingą žuvytę, ant pomidorų karštas bulvytes. Pilame padažą, pašlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome šviežiai maltais pipirais. Puošiame žaluma.  

 Rekomendacijos. Neperkepkite žuvies, kad neliktų sausa. Neperkaitinkite špinatų, kad neprarastų spalvos. Kad verdant bulvytės nesubirėtų, neužmirškite citrinos. Gaminkite su meile ir gera nuotaika. 

Kopijuoti ir platinti draudžiama!

2 komentarai:

  1. Labai gražu, skanu turėtų būti.. Visus tavo patiekalus norisi pagaminti..
    Danai, o ka skanaus būtų galima pagaminti iš sago kruopų (tapijokos)? Nors užuominą :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sago kruopos (krakmolas)gaunamas is palmiu kamieno serdziu. Tapijokas (miltai)gaminamas is manijokos saknu(nuodingas augalas) . Manau , kad tai du skirtingi produktai, taciau naudojimas labai panasus.
    Kolkas is siu produktu negaminau, taciau isbandysiu :).

    AtsakytiPanaikinti