...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2013 m. kovo 27 d., trečiadienis

Kiaulienos filė, su keptu baklažanu, karštais pomidoriukais, bei traškiais kumpio čipsais (pork fillet with grilled eggplant, hot tomatoes and crispy bacon chips)

Kepsnys (vienai porcijai)
Kiaulienos išpjova, 170 g 
Sviestas kepimui, 1 v.š
Marinatui:
Svogūnas, česnakas, alyvuogių aliejus, penkių rūšių pipirai, lauro lapai, prieskoninės žolelės, druska 

Keptas baklažanas (vienai porcijai)
Baklažanas (nedidelis), 0,5 vnt
Citrinos sultys, 1 a.š
Alyvuogių aliejus, 1 v.š
Česnakas, 1 skiltelė
Penkių rūšių pipirai, druska, prieskoninės žolelės

Sūrio kremas (4-5 porcijoms)
Sūris "Filadelfija", 2 v.š
Smulkinti vytinti pomidorai, 2 v.š
Smulkinta petražolė, 1 a.š
Baltieji pipirai

Padažas (4-5 porcijom)
"Demi glace" padažas, 10 v.š
Konjakas, 3 v.š
Marinuoti žalieji pipirai, 1 a.š
Sviesta, 1 didelis šaukštas

Kiti produktai (vienai porcijai)
Česnakas, 0,5 vnt
Vytintas kumpis, 2 griežinėliai
Vyšniniai pomidorai, 6 vnt
Balzamiko sirupas

Skanus, sotus vyriškas patiekalas


 Kepsniukai. Gražius kiaulienos išpjovos gabalėlius ištriname 

prieskoniais, pasūdome, pašlakstome alyvuogių aliejumi, uždengiame ir paliekame porai valandų marinuotis. Išsimarinavusią mėsytę apkepame svieste, kepant į keptuvę sudedame visus prieskonius, kuriuose marinavosi. Apkepus pašauname į orkaitę. Kepame 140C karštyje, kol mėsytės viduje temperatūra pakils iki 65-67C.
Keptas baklažanas. Nedidelį baklažaną perpjauname per pusę.

Puseles pašlakstome citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, pasūdome, pabarstome prieskoniais, paliekame pusvalandžiui marinuotis. Kepame orkaitėje, prie 180C karščio, kol baklažanas tampa visai minkštas, maždaug 30 minučių. Taip pat į orkaitę sudedame česnako puseles, pašlakstytas alyvuogių aliejumi, pasūdytas. Česnaką gali tekti iš orkaitės išimti ankščiau.
Sūrio kremas. Į indą sudedame kreminį sūrį, smulkiai supjaustytus vytintus pomidorus, kapotą petražolę, pabarstome šviežiai maltais pipirais ir gerai permaišome. 
Padažas.  Užverdame "Demi glace" padažą, sudedame marinuotus pipirus, supilame konjaką, kaitiname ant mažo karščio, kol išgaruos alkoholis. Prieš serviruojant įdedame gabalėlį šalto sviesto, nuimame nuo viryklės ir maišome, kol sviestukas ištirps. Reikalui esant padažą nuskaninkite druska, šviežiai maltais pipirais. 
Karšti pomidoriukai. Jei nėra pomidoriukų ant šakelių, tai juos suveriame ant iešmukų ir kepame alyvuogių aliejuje, kol pradės luptis odelė, pasūdome, pabarstome pipirais.
Kumpio čipsai. Labai plonai atpjauname kumpio griežinėlius. Kepame alyvuogių aliejuje, kol taps traškūs.
Serviruojame. Į pašildytą lėkštę dedame karštą baklažaną, ant viršaus gražiai išdėliojame jau supjaustytą kiaulienos kepsniuką, pašlakstome padažu. Ant mėsytės paguldome traškų kumpio čipsą, bei sūrio kremo "cepeliną".  Šalia dedame šiltus pomidorus, keptą česnako puselę. Pašlakstome balzamiko sirupu, bei išbarstome kitą sutraiškytą kumpio čipsą.


Rekomendacijos. Vietoje kiaulienos išpjovos galite naudoti ir kiaulienos sprandinę. Svarbiausia neperkepti, nesudžiovinti mėsytės. Baklažanas turi būti užtektinai iškepęs. Vietoj sūrio, galite imti sviestą, tokiu atveju jį dėkite tiesiai ant karštos mėsytės. Gaminkite su meile ir gera nuotaika. Pomidoriukai gražiau atrodys jei jie bus ant šakelių. 

 
Kopijuoti ir platinti draudžiama!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą