Kepsnys (vienai porcijai)
Kiaulienos išpjova, 170 g
Sviestas kepimui, 1 v.š
Marinatui:
Svogūnas, česnakas, alyvuogių aliejus, penkių rūšių pipirai, lauro lapai, prieskoninės žolelės, druska
Keptas baklažanas (vienai porcijai)
Baklažanas (nedidelis), 0,5 vnt
Citrinos sultys, 1 a.š
Alyvuogių aliejus, 1 v.š
Česnakas, 1 skiltelė
Penkių rūšių pipirai, druska, prieskoninės žolelės
Sūrio kremas (4-5 porcijoms)
Sūris "Filadelfija", 2 v.š
Smulkinti vytinti pomidorai, 2 v.š
Smulkinta petražolė, 1 a.š
Baltieji pipirai
Padažas (4-5 porcijom)
"Demi glace" padažas, 10 v.š
Konjakas, 3 v.š
Marinuoti žalieji pipirai, 1 a.š
Sviesta, 1 didelis šaukštas
Kiti produktai (vienai porcijai)
Česnakas, 0,5 vnt
Vytintas kumpis, 2 griežinėliai
Vyšniniai pomidorai, 6 vnt
Balzamiko sirupas
Skanus, sotus vyriškas patiekalas
Kepsniukai. Gražius kiaulienos išpjovos gabalėlius ištriname
Keptas baklažanas. Nedidelį baklažaną perpjauname per pusę.
Sūrio kremas. Į indą sudedame kreminį sūrį, smulkiai supjaustytus vytintus pomidorus, kapotą petražolę, pabarstome šviežiai maltais pipirais ir gerai permaišome.
Padažas. Užverdame "Demi glace" padažą, sudedame marinuotus pipirus, supilame konjaką, kaitiname ant mažo karščio, kol išgaruos alkoholis. Prieš serviruojant įdedame gabalėlį šalto sviesto, nuimame nuo viryklės ir maišome, kol sviestukas ištirps. Reikalui esant padažą nuskaninkite druska, šviežiai maltais pipirais.
Karšti pomidoriukai. Jei nėra pomidoriukų ant šakelių, tai juos suveriame ant iešmukų ir kepame alyvuogių aliejuje, kol pradės luptis odelė, pasūdome, pabarstome pipirais.
Kumpio čipsai. Labai plonai atpjauname kumpio griežinėlius. Kepame alyvuogių aliejuje, kol taps traškūs.
Serviruojame. Į pašildytą lėkštę dedame karštą baklažaną, ant viršaus gražiai išdėliojame jau supjaustytą kiaulienos kepsniuką, pašlakstome padažu. Ant mėsytės paguldome traškų kumpio čipsą, bei sūrio kremo "cepeliną". Šalia dedame šiltus pomidorus, keptą česnako puselę. Pašlakstome balzamiko sirupu, bei išbarstome kitą sutraiškytą kumpio čipsą.
Rekomendacijos. Vietoje kiaulienos išpjovos galite naudoti ir kiaulienos sprandinę. Svarbiausia neperkepti, nesudžiovinti mėsytės. Baklažanas turi būti užtektinai iškepęs. Vietoj sūrio, galite imti sviestą, tokiu atveju jį dėkite tiesiai ant karštos mėsytės. Gaminkite su meile ir gera nuotaika. Pomidoriukai gražiau atrodys jei jie bus ant šakelių.
Kopijuoti ir platinti draudžiama!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą