...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2013 m. vasario 4 d., pirmadienis

Vytinto kumpio "Ravioli", pikantiškas alyvuogių ragu, bei traškūs salotų lapeliai ( cured ham "Ravioli" spicy olive ragout and crispy lettuce)

Įdaras (maždaug 5 porcijoms)
Sūris "Filadelfija" (Philadelphia), 200 g
Natūralus jogurtas, 50 g (1-2 v.š)
Marinuoti artišokai, 50-70 g
Sūris "Gorgonzola", 45-50 g
Tarkuota citrinos žievelė, 1 a.š
Citrinos sultys, 1 v.š
Šviežias čiobrelis, petražolė

"Ravioli" (vienai porcijai)
Vytintas kumpis "Parma", 25-40 g
Sūrio įdaro, 60-70 g
Raudonas aliejus, 1 v.š

Alyvuogių ragu (vienai porcijai)
Įvairių alyvuogių asorti (žalios, juodos, kalamata), 25-35 g 
Vytinti pomidorai, 5-10 g
Mėlinieji svogūnai, 3-5 g
Citrinos žievelė, 1 a.š
Citrinos sultys, 1 v.š
Raudona paprika, 10-20 g
Šviežias čili, 2-5 griežinėliai
Kaparėliai, 5-7 vnt
Petražolė, šviežias čiobrelis

Kiti produktai (vienai porcijai)
Sūris "Parmezanas", 10-20 g
Balzamiko sirupas, 1 a.š  
Salotų lapeliai, 1 pundelis

Nuostabi užkandėlė, bei salotėlės


Pasigaminame sūrio įdarą. Sudedame sūrius į vieną indą. Marinuotus artišokus sutriname blenderiu ir sudedame pas sūrius.  Supilame natūralų jogurtą, suberiame šviežias, smulkintas prieskonines žoleles, bei tarkuotą citrinos arba laimo žievelę. Pagal skonį pašlakstome citrinų sultimis. Gerai išmaišome ir dar pertriname per sietą, kad neliktų gumuliukų.

"Ravioli". Plonai atpjauname vytinto kumpio juosteles. Ant juostelės dedame įdaro, kita juostele uždengiame ir gražiai prispaudžiame. Konditerinio žiedo pagalba įspaudžiame apvalius "Raviolius". Kad gražiai ir skaniai atrodytų, ištepame raudonuoju aliejumi. 

Ragu. Gražiai supjaustome alyvuoges, smulkiai svogūnus, vytintus pomidorus, kūbeliais raudoną papriką be odelės, griežinėliais šviežią čili. Sudedame į vieną dubenį, sudedame kaparius, tarkuotą citrinos žievelę, įspaudžiame citrinos arba laimo sulčių, suberiame smulkintas prieskonines žoleles. Gausiai apliejame aliejumi nuo vytintų pomidorų. Gerai išmaišome. Tokį alyvuogių ragu geriau pasigaminti iš vakaro, kad pasimarinuotų, susilietų skoniai.   
Serviruojame. Gražioje lėkštėje išbarstome, išdedame alyvuogių ragu. Per viduriuką išdedame salotų lapelius, pašlakstome balzamiko sirupu, aplink dedame kumpio "raviolius". Neužmirškime tarkuoto "Parmezano". 


Rekomendacijos. Sūris " Mascarpone" taip pat tinka. Su įdaru galite eksperementuoti pagal savo skonį. Vytintą kumpį taip pat galite keisti į kitą gerą kumpį. Salotų lapelius pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Kai kitą kartą gaminsiu, papildomai pabarstysiu kepintų kedro riešutų. Skanu su šviežia balta duona, ypač itališka duonyte "Čiabata" (ciabatta). Gaminkite su meile ir gera nuotaika.

Kopijuoti ir platinti draudžiama!

3 komentarai:

  1. Ravioli idėja tikrai liuks, awesome! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Super ideja! Ir ravioli paprastai/ greitai pagaminami! Greitu laiku isbandysiu :)
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti