...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2013 m. sausio 23 d., trečiadienis

Skoniai iš saulėtos Ispanijos. Svieste keptas "Doradas" su moliuskais ( taste of sunny Spain. Crispy Dorado with molluscs)

Nuostabus patiekaliukas (dvi porcijos)

Žuvis "Doradas", 1 vnt, maždaug 0,5 kg 
Moliuskai, 0,5 kg
Pomidoras (didelis), 1 vnt
Svogūnas, 0,5 vnt
Česnakas, 3 skiltelės
Alyvuogės, 7-15 vnt
Sviestas, 70-120 g
Baltas vynas, 200-350 ml
Citrinos sultys, 1-2 v.š
"Bekonas", 15-20 g
Druska, pipirai

Gana paprastai ir greitai pagaminamas patiekalas. O tai svarbu atostogaujant.


Kaip pagaminti šį skanų, "lengvą" patiekaliuką, žiurėkite video. 
Naudosime šviežius moliuskus, šviežią žuvytę. Čia Ispanijoje jų nusipirkti nėra sudėtinga ir beje už labai prieinamą kainą. Žūvį, jums paprašius, nuskuta, išdoroja ir nuplauna už tą pačią kainą. 


Žūvį ir moliuskus kepsime ant sviestuko. Sviestas nėra skaidrintas, todėl labai svarbu jo neperkaitinti, kad nepradėtų degti keptuvėje. Į panašius patiekaliukus aš mėgstu įdėti truputėlį rūkytos šoninės (bekonas), todėl ir čia truputį įpjaustysime ispaniško bekono. Svarbu nesudžiovinti žuvies, todėl apkepsime tik iš vienos pusės ir dar įdėsime keliom minutėm į orkaitę. 
Gaminant moliuskus-padažą, geldelės atsidarė, dar porą minučių pakaitiname ant didžiausio karščio, kad nugaruotų skystis ir nukeliame nuo karščio.


Baltas ispaniškas vynas čia labai tiks. Neužmirškite šilto bageto ar baltos duonytės. Linkėjimai iš saulėtos Ispanijos.

Video (1)


Video (2)


Kopijuoti ir platinti draudžiama!





 



2 komentarai:

  1. Myliu "almejas", o pastebėjai koks ten moliuskų pasirinkimas...o krevečių? Nostalgija...noriu sugrįžti į Ispaniją:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. ...jo, geras maistukas:)! Man patinka, kad ten yra pasirinkimas butent svieziu produktu!!! Jo, gera toje Ispanijoje:)!

    AtsakytiPanaikinti