...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. gruodžio 5 d., trečiadienis

Skumbrė ir pikantiškas padažas (mackerel and spicy sauce)


Skumbrė (vienai porcijai)
Skumbrės filė, 150-170 g
Alyvuogių aliejus, 1-2 v.š
Sviestas, 1-2 v.š
Grūdėtosios garstyčios, 1 a.š
Citrinos sultys, 0,5 v.š
Rozmarinas, druska, baltieji pipirai, poras (surišimui)

Pikantiškas padažiukas (vienai porcijai)
Salierų stiebai (pjaustyti), 1 a.š
Paprika, (pjaustyta), 1 a.š
Mėlynas svogūnas (pjaustytas), 0,5-1 v.š
Česnakas, 1-2 skiltelės
Pomidoras, 1 vnt
Pievagrybiai, 2-3 vnt
Kaparėliai, 1 a.š
Alyvuogės, 5-7 vnt
Ančiuviai (smulkinti), 1 a.š
Apelsino sultys, 50 ml (0,5 vnt)
Citrinų sultys, 1-2 v.š
Baltas vynas, 50-70 ml
Alyvuogių aliejus (kepimui), 1-3 v.š
Sviestas, 30-50 g
Tarkuota apelsino ir citrinos žievelė, cukrus, druska, baltieji pipirai, lauro lapeliai, petražolė 

Kiti produktai (vienai porcijai)
Citrina, 1 skiltelė
Rudas cukrus, 1 v.š
Karšta ugnis
Pomidorų žievelės (papuošimui)

Tiems, kas mėgsta skumbrę. 


Žuvytė. Skumbrės filė pabarstome druska, šviežiai maltais baltaisiais pipirais, pašlakstome citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, ištepame garstyčiomis. Paliekame valandai marinuotis. Išsimarinavusią žuvytę susukame į ritinėlį, į vidų įdedame šviežio rozmarino šakelę, surišame poro lapeliu. Ant viršaus uždedame sviesto gabalėlius. Kepame įkaitintoje orkaitėje maždaug 12-15 minučių prie 140-160 C karščio.

Padažas. Išvardintas daržoves supjaustome mažais kūbeliais. Alyvuoges griežinėliais. Pievagrybius skiltelėmis. Alyvuogių aliejuje ant vidutinio karščio apkepame daržoves, išskyrus pomidorus. Sudedame grybus, dar pora minučių kepame. Supilame citrusų sultis, baltą vyną, suberiame tarkuotą citrinos ir apelsino žievelę, smulkintus ančiuvius, kapersus. Kaitiname ant mažo karščio, kol nugaruoja maždaug 70-80% skysčio. Sudedame pomidorų kūbelius, dar apie minutę kaitiname. Nuskaniname šviežiai maltais pipirais, druska, cukrumi. Įdedame šalto sviesto gabalėlius, nuimame nuo viryklės, įberiame smulkintos petražolės ir maišome, kol ištirps sviestukas. Padažiukas paruoštas. 
Karamelizuota citrina. Citrinos skiltelę gausiai apibarstome rudu cukrumi ir apdeginame lietlempe, kol išsilydis cukrus.
Serviruojame. Į gilesnę, pašildytą lėkštę pilame tirštą padažą. Ant viršaus dedame karštą skumbrės ritinėlį. Puošiame pomidorų žievelės džiovintais lapeliais. Neužmirškime karamelizuotos citrinos.


 Rekomendacijos. Jei nemėgstate keptos skumbrės, galite imti kitą žuvį, kaip starkį, "doradą" ar "sibasą". Sudėję į padažą sviestą, neperkaitinkite, nes atsiskirs riebalai. Nepadauginkite druskos į padažą, nes ančiūviai sūrūs. Kitą kartą gaminant šį patiekalą aš ančiuvių nedėsiu, nes gaunasi labai intensyvus žuvies skonis. Prieš rišant porų lapelių juosteles, kelioms sekundėms, įmerkite i verdantį vandenį, kad taptų elastingos. Gaminkite su meile ir gera nuotaika!


Kopijuoti ir platinti draudžiama!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą