Skumbrė (vienai porcijai)
Skumbrės filė, 150-170 g
Alyvuogių aliejus, 1-2 v.š
Sviestas, 1-2 v.š
Grūdėtosios garstyčios, 1 a.š
Citrinos sultys, 0,5 v.š
Rozmarinas, druska, baltieji pipirai, poras (surišimui)
Pikantiškas padažiukas (vienai porcijai)
Salierų stiebai (pjaustyti), 1 a.š
Paprika, (pjaustyta), 1 a.š
Mėlynas svogūnas (pjaustytas), 0,5-1 v.š
Česnakas, 1-2 skiltelės
Pomidoras, 1 vnt
Pievagrybiai, 2-3 vnt
Kaparėliai, 1 a.š
Alyvuogės, 5-7 vnt
Ančiuviai (smulkinti), 1 a.š
Apelsino sultys, 50 ml (0,5 vnt)
Citrinų sultys, 1-2 v.š
Baltas vynas, 50-70 ml
Alyvuogių aliejus (kepimui), 1-3 v.š
Sviestas, 30-50 g
Tarkuota apelsino ir citrinos žievelė, cukrus, druska, baltieji pipirai, lauro lapeliai, petražolė
Kiti produktai (vienai porcijai)
Citrina, 1 skiltelė
Rudas cukrus, 1 v.š
Karšta ugnis
Pomidorų žievelės (papuošimui)
Tiems, kas mėgsta skumbrę.
Karamelizuota citrina. Citrinos skiltelę gausiai apibarstome rudu cukrumi ir apdeginame lietlempe, kol išsilydis cukrus.
Serviruojame. Į gilesnę, pašildytą lėkštę pilame tirštą padažą. Ant viršaus dedame karštą skumbrės ritinėlį. Puošiame pomidorų žievelės džiovintais lapeliais. Neužmirškime karamelizuotos citrinos.
Rekomendacijos. Jei nemėgstate keptos skumbrės, galite imti kitą žuvį, kaip starkį, "doradą" ar "sibasą". Sudėję į padažą sviestą, neperkaitinkite, nes atsiskirs riebalai. Nepadauginkite druskos į padažą, nes ančiūviai sūrūs. Kitą kartą gaminant šį patiekalą aš ančiuvių nedėsiu, nes gaunasi labai intensyvus žuvies skonis. Prieš rišant porų lapelių juosteles, kelioms sekundėms, įmerkite i verdantį vandenį, kad taptų elastingos. Gaminkite su meile ir gera nuotaika!
Kopijuoti ir platinti draudžiama!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą