...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. spalio 28 d., sekmadienis

Sultinga lašiša, "Ravioli" su brokoliais, šafraninis padažas, meliono džemas ir virta citrina raudoname vyne (juicy salmon, ravioli with broccoli, saffron sauce, melon jam and lemon cooked in red wine)

Lašiša (vienai porcijai)
Lašišos filė, 170 g
Druska, baltieji pipirai, alyvuogių aliejus
"Ravioli"
 Tešlos receptą rasite čia:  http://danovirtuve.blogspot.com/search/label/Kold%C5%ABnai  
Papildomai reiks įpilti kalmarų rašalo, gaminant tešlą iš 0,5 kg miltų, reiks 0,5 a.š rašalo
Įdaras "Ravioliams" (5-7 porcijoms)
Brokoliai, 160-180 g
Kedro riešutai, 15 g
Sūris "Parmezanas", 20 g
Grietinėlė, 50 ml
Druska, baltieji pipirai
Šafrano padažas (vienai porcijai)
Balto vyno padažas, 3 v.š
Šafranas, 1 žiupsnelis
Citrinos sultys ir apelsino sultys, pagal skonį
Meliono džemas (maždaug 10 porcijų)
Melionas (saldus), 1 vnt
Baltas, sausas vynas, 700 ml
Imbiero sultys, 1-2 v.š
Burokėlių sultys, 1-2 v.š 
Citrina raudoname vyne (maždaug 10 porcijų)
Citrina, 1 vnt
Raudonas vynas, 100 ml
Cukrus, 50 g
Kiti produktai (vienai porcijai)
Sūris "Parmezanas" (apvalioti lašišai), 2 v.š
Balzamiko sirupas, 1 a.š
"Rukolos" salotų lapeliai, 15-20 g
Alyvuogių aliejus, 1 v.š
Aliejus virti



Žuvis. Lašišos gražų gabalėlį pabarstome druska, šviežiai maltais baltaisiais pipirais, pašlakstome alyvuogių aliejumi ir susukame į ritinėlį, suviniojame į foliją. Surišame virvele, kad neišsisuktų. Apkepame iš abiejų pusių ant gerai įkaitintos gryliaus keptuvės. Apkepę dedame į orkaitę, kepame maždaug 7-9 minutes, 140-160 C karštyje. Iškepus, nuimame nuo ritinėlio foliją ir apvoliojame tarkuotame "Parmezane".


"Ravioli". Pasigaminame tešlą, kaip nurodyta nuoradoje. Tam, kad tešlą nudažyti juodai, įpilame kalmarų rašalo. Mums bus reikalinga ir nedažyta tešla, todėl mažą gabalėlį tešlos užminkome be rašalo. Tešlai iškočioti naudosime tam specialią, rankinę mašinėlę. Iškočiojame juodos tešlos juostelę, ant jos, per ilgį išdėliojame iš baltos tešlos pagamintus šviežius "spageti". Kad nenukristų, lengvai prispaudžiame rankomis ir dar kelis kartus perkočiojame per mašinėlę, vis mažinant storį. Paruoštą, margą juostą ištiesiame ant stalo. Konditerinio žiedo pagalba išspaudžiame apskritimus. Ant jų išdėliojame paruoštą įdarą ir suformuojame virtinius. Verdame pasūdytame vandenyje, kol iškils į paviršių.
Įdaras. Gražius brokolių žiedynus, be kotelių, apverdame pasūdytame vandenyje, maždaug 5 minutes. Apvirtus nusausiname ir sutriname blenderiu iki vientisos masės. Supilame užvirtą grietinėlę, suberiame tarkuotą "Parmezaną", skrūdintus, smulkintus kedro riešutus. Nuskaniname druska, šviežiai maltais baltaisiais pipirais, atvėsiname. 
Padažas. Užverdame balto vyno padažą. Įberiame žiupsnelį šafrano. Pagal skonį įspaudžiame citrinos ir apelsino sulčių. Ant mažo karščio kaitiname maždaug 15 minučių. Jei padažas per tirštas, truputį įpilame vandens. 
Meliono džemas. Perpjauname melioną per pusę, išimame sėklas, nulupame žievę. Supjaustome gabalėliais ir sudedame į puodą. Užpilame baltu vynu. Kaitiname ant vidutinio karščio, kol sukrenta meliono gabalėliai. Suvirusį melioną pertriname blenderiu iki vientisos konsistencijos ir dar kartą pertriname per tankų sietą, kad neliktų gumulėlių. Pertrintą masę vėl dedame į puodą ir kaitiname ant mažo karščio, kol gausime tirštą konsistenciją. Į pabaigą virimo supilame iš imbiero ir burokėlio išspaustas sultis. Dar 5 minutes pakaitiname ir nuimame nuo viryklės, atvėsiname.
Citrina raudoname vyne. Į puodą supilame raudoną vyną, suberiame nutarkuotą citrinos žievelę, supilame iš citrinos išspaustas sultis, suberiame cukrų. Kaitiname ant mažo karščio, kol pradės tirštėti. Per daug nenugarinkime, nes atvėsus dar labiau sutirštės.
Traški "Rukola". Gražius salotų lapelius apverdame aliejuje. Aliejus turi būti ne aukštesnės kaip 14 0C karščio. Verdame neilgai, keletą sekundžių. Apvirtas išdedame ant popierinės servetėlės, kad sugertų riebalus.

Serviruojame. Pašildytoje, gražioje lėkštėje liejame šafrano padažą. Pašlakstome balzamiko acto sirupu. Per viduriuką dedame sultingą lašišos bokštelį. Aplink, per tris vietas, po truputį įspaudžiame meliono džemo, ant jo "pasodiname" virtus, margus "ravioli". Neužmirškime traškios "rukolos" lapelių bei virtos citrinos "uogienės".
Rekomendacijos. Gaminkite su meile ir gera nuotaika!
    
Kopijuoti ir platinti draudžiama!


6 komentarai: