...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. rugsėjo 15 d., šeštadienis

Skaidrus antienos sultinukas su daržovėmis, pievagrybiais ir ryžių makaronais. Restorano virtuvės užkulisiai (clear duck broth with vegetables, mushrooms and rice noodles. The restaurant's cuisine)

Sultinukas (gaunasi 16 l sultinuko, vienai porcijai reik 250 ml)
Antys, 6 vnt (11 kg)
Svogūnai, 5 vnt
Česnakas, 5 galvutės
Morkos, 1 kg
Salierų stiebai, 1 kg
Raudonas vynas, 1-2 l
Lauro lapeliai, 10 vnt
Kvepiantys pipirai, 15 vnt
 Penkių rūšių pipirai, 1-3 v.š
Žvaigždinis anyžius, 5 žvaigždutės
Gvazdikėliai, 1 a.š
 Kalendra, 2-3 v.š
Sojos padažas, 250 ml (pilame nukošus sultinį)
Medus, 200 g (dedame nukošus sultinį)
Imbieras (sultys), 200 g (supilame nukošus sultinį)
Sriubytė (vienai porcijai)
Sultinukas, 250 ml
Pievagrybiai, 10 g
Morkos,  25 g
Paprika, 25 g
Porai, 20 g
Svogūnų laiškai, 5 g
Ryžių makaronai,15-20 g
Alyvuogių aliejus, 1 a.š

Teisingai išvirtus sultinius ir sriubas sveika valgyti! Ten slypi vitaminai ir visa kita, ko reikia mūsų organizmui!


Sultinys. Nuo ančių nupjauname krūtinėles. Jas panaudosime kitiems patiekalams. Paprastai, pirktose antyse į jų vidų būna sudėta jų skrandukai, širdutės ir kepenėlės. Jas taip pat apkepame su antimis ir naudojame sultinukui virti. Antis apkepame orkaitėje prie 250-300 C karščio, 10-15 minučių. Turi apskrusti tik ančių paviršius. Išimame iš orkaitės, sudedame į gilų puodą, užpilame šaltu vandeniu, jei yra galimybė, užpilame ledukais. Kaitiname ant mažo karščio, sultinukas neturi užvirti.

Svogūnus, česnakus, morkas apskrudiname keptuvėje be riebalų arba ant elektrinės viryklės kaitlentės. Sudedame į sultinuką. Sudedame salierus (tinka tiek stiebai, tiek šakniagumbiai). Į sultinuką galima dėti ir kitas daržoves ar jų atraižas, kaip papriką, porus, pastarnokus, petražolių šaknis ir t.t. Pasūdome, suberiame prieskonius, pipirus. Supilame vyną.
Kaitiname maždaug 5 valandas ant mažiausio karščio. Nugraibome atsiradusias putas. Sultinukas neturi užvirti. Sultinukas atrodo užvirs, tačiau neužverda, toks turi būti karštis. "Prisirpusį" sultinuką nukošiame per sietą. Nuo kauliukų nuimame mėsytę, pasmulkiname, sudedame atgal į sultinuką. Vėl supilame į puodą ir užverdame. Nugraibome atsiradusias putas. Nuskaniname medumi, sojos padažu, šviežiai išspaustomis imbiero sultimis, druska, šviežiai maltais pipirais. Kaitiname dar maždaug 15-20 minučių, skonis turi būti įdealus. Jei iškart nevirsime sriubytės, atvėsiname. Restorano virtuvėje, sultinį išpilstome į kelis indus ir atvėsiname specialiose spintose "chiller". Sultinukas atvėsta per 5-10 minučių. Tokiu būdu jis nepraranda savo skonio ir kokybės. Atvėsusį išpilstome į vakuuminius maišelius po 250 ml (tiek užtenka vienai porcijai) ir užšaldome, laikome šaldiklyje. Reikalui esant, visada turime po ranka jau nuskanintą sultinuką.

Sriubytė. Alyvuogių aliejuje apkepame gražiai supjaustytas daržoves ir pievagrybius, supilame sultinuką. Užvirus sudedame ryžių makaronus. Jei makaronai ilgi, juos sulaužome 2-3 cm ilgio lazdelėmis. Verdame, kol išvirs daržovės ir makaronai, maždaug 10 minučių. Baigiant virti suberiame smulkintus svogūnų "laiškus". Serviruojame pašiltintoje lėkštėje.


Rekomendacijos. Išpjaukite antienos krūtinėles, jas panaudosite kitiems patiekalams. Prižiūrėkite "sirpstantį" sultinuką. Verdant galite papildomai įdėti laimo lapų, įpilti šviežių apelsino ar obuolių sulčių. Namuose išvirtą sultinuką galite paprasčiausiai išpilstyti į plastikinius indelius ir užšaldyti šaldiklyje. Reikalui esant, apkepate dražoves, supilate atšildytą sultinį ir sriubytė pagaminta. Greičiau negali būti.

Kopijuoti ir platinti draudžiama !

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą