...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. rugsėjo 16 d., sekmadienis

Midijos su daržovėmis, sojos šparagai "Fuchzhu" ir česnakine balta duonyte (mussels with vegetables, soy asparagus "Fuchzhu" and garlic white bread)


Troškintos midijos ( maždaug keturios porcijos)
Midijos be kiauto, 250-300 g
Svogūnas, 30-40 g
Česnakas, 4-5 skiltelės
Imbieras, 20-40 g
Morkos, 150-200 g
Raudona paprika, 150-200 g
Švieži naminiai pomidorai, 1 vnt
Riešutų aliejus (kepimui), 1-2 v.š
Sojos padažas, 8-10 v.š
Šviežias čili pipiras, 10-15 griežinėliai
Česnakinis sviestukas, 1-2 v.š
Druska, kalendros grūdeliai, petražolė 
Kiti produktai
 Balta duona
Česnakinis sviestukas

Nauji skoniai !

 Gaminame. Sojos šparagus užpilame verdančiu vandeniu, paliekame 1-2 valandom išbrinkti. Išbrinkusius supjaustome maždaug 3 cm ilgio lazdelėmis. Smulkiai, kubeliais supjaustome svogūnus, česnakus, čili ir nuluptą imbierą. Apkepame riešutų aliejuje ant mažo karščio. Aliejus neturi pradėti degti. Sudedame plonomis lazdelėmis pjaustytas morkas ir paprikas. Suberiame smulkintus kalendros grūdelius. Kepame toliau ant mažo karščio, kol suminkštės morkytės. Sudedame midijas, pjaustytą šparžą, pomidoro skilteles be odelės ir sėklų, supilame sojos padažą. Maišydami troškiname apie 10 minučių. Jei skystis per greitai išgaravo, o šparža dar ne visai minkšta, įpilame vandens, kuriame brinko šparža, tik nepadauginkite, nes troškinimo pabaigoje, skystis turi būti išgaravęs. Nuimame nuo viryklės, įdedame šalto česnakinio sviestuko gabalėlį, smulkintos žalumos, tai gali būti petražolė, kalendros lapeliai. Atsargiai permaišome, kol sviestukas ištirps. 
 
Česnakinė duonytė. Šviežią baltą duoną, tai gali būti "chiabata", bagetas, užtepame česnakiniu sviestuku ir kepame orkaitėje, prie 180 C karščio, kol gražiai apskrus. Prekybos centruose dabar galime rasti daug įvairių baltų duonyčių, pasirinkite jums skaniausią. 
Serviruojame. Į pašildytą lėkštutę, gražiai dedame midijų troškinuką. Šalia karštą česnakinę duonytę. Skanaus.
Rekomendacijos. Šparžą brinkti, galite užpilti ne verdančiu vandeniu, bet sultinuku. Midijų be kiautų, galima rasti prekybos centruose, užšaldytų vakume. Negailėkite česnako ir imbiero. Šparžos ieškokite azijietiškų prekių skyriuose. Tai gan naujas skonis, tačiau verta pabandyti. Aš nesu didelis sojos produktų mėgėjas, tačiau retkarčiais jais pasimėgauju, ypač patinka sojos pienas. Ateityje gaminsime daugiau patiekalų iš sojos. 

  
"Fuchzhu". Sojos šparagai "Fuchzhu", pagal specialią technologiją, gaminami iš aukštos kokybės sojų pupelių, tiksliau sojos pieno. Sojos šparagai yra plačiai naudojami kinų, japonų ir korėjiečių virtuvėse ruošti užkandžiams, sriuboms ir salotoms. Soja turi visą "puokštę" amino rūgščių, daug baltimų (du kartus daugiau nei liesa kiauliena). Žmonėms, sergantiems širdies ligomis, sojos produktai yra labai sveika. Natūrali mėsa, pienas, beveik bet koks gyvūninės kilmės produktas turi kenksmingo cholesterolio o sojoje jo nėra. Čia galite rasti informacijos internete: http://ladachee.livejournal.com/5038.html  (jei nuorada neatsidaro, ją nukopijuokite į google paiešką).

Kopijuoti ir platinti draudžiama !  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą