...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. rugsėjo 23 d., sekmadienis

"Ravioli" su špinatais ir pomidoriniais padažiukais (Ravioli with spinach and tomato sauce)

Špinatų įdaras (maždaug 50 vnt. 720 g)
Špinatai, 400-600 g
Mėlynieji svogūnai, 140 g
Česnakas, 20 g
Raudona paprika, 120 g
Kedro riešutai, 70 g
Sviestas kepimui, 50-70 g
Druska, cukrus, baltieji pipirai
Pomidorinis padažas, variantas Nr. 1 (vienai porcijai)
Pomidorai, 100 g
Balto vyno padažas, 3-5 v.š
Šampanas, 50 ml
Pomidorinis padažas, variantas Nr. 2 (maždaug 2 litrai)
Svogūnai, 80 g
Česnakas, 3-5 skiltelės
Raudonas vynas, 150 ml
Konservuoti pomidorai savo sultyse, 1-1,5 kg
Švieži pomidorai, 130 g
Rudas cukrus, 15 g (1 v.š)
Apelsinas, 1 vnt
Kadagio uogos, 3 vnt
Sviestas, 50-70 g
Muskatas, lauro lapeliai, penkių rūšių pipirai, rozmarinas, raudonieji pipirai, šviežias bazilikas
Kiti produktai (vienai porcijai abiems variantams)
Vytinti pomidorai, 15-20 g
 Balzamiko sirupas, 1 a.š
Padažas "Pesto", 1-2 v.š
Salotos "Rukola", 20-30 g
Kedro riešutai, 1 v.š
Vyšniniai pomidorai, 4 vnt
Tarkuotas "Parmezano" sūris, 1 v.š
Alyvuogių aliejus, 1 a.š
Receptą tešlai rasite čia:
Papildomai įbersime kurkumos žiupsnelį

 (1).


(2).


Įdaras. Mažais kūbeliais supjaustome svogūnus, papriką, česnaką. Kepame sviestuke, kol daržovės taps minkštos. Sudedame apvirtus, supjaustytus špinatų lapelius. Nuskaniname druska, šviežiai maltais baltaisiais pipirais, cukrumi. Dar apie 3-5 minutes kepame. Nuimame nuo viryklės, išdedame plonu sliuoksniu ant padėklo ir atvėsiname. Į atvėsintą įdarą sudedame skrūdintus kedro riešutus, permaišome. 
Pasigaminame tešlą pagal šį receptą:   http://danovirtuve.blogspot.com/search/label/Kold%C5%ABnai ,  papildomai į ją, įberiame kurkumos žiupsnelį. Taip pagaminti "Ravioli" bus gražios gelsvos spalvos. 
Plonai iškočiojame tešlą, konditerinio žiedo pagalba pažymime kur išdėliosime įdarą. Ant tešlos išdedame špinatų įdaro "kamuoliukus" (maždaug po 12-15 g), uždengiame kitu lapu iškočiotos tešlos, gerai prispaudžiame. Konditerinio žiedo pagalba įspaudžiame apvalius "raviolius". Kiekvieno išspausto virtinuko kraštus,  aplink gerai suspaudžiame pirštais. Reikia pasistengti, kad viduje neliktų oro. Pagamintus išdedame ant padėklo, iškloto maistine plėvele. Jeigu iškart, visų pagamintų nevirsime, juos užšaldome šaldiklyje. Sušalusius iškart sudedame į maišelius, sandariai užrišame ir laikome šaldiklyje. Laikant juos nesupakuotus, jie sutrūkinės. Verdame pasūdytame vandenyje. Virtiniai iškilo, dar 3-5 minutės, jie jau išvyrę.

 Pomidorinis padažas Nr. 1. Į puodą įpilame šampano, nugariname 50%. Supilame balto vyno padažą. Taip, kaip vyno padažas jau buvo nuskanintas, tai papildomai kokių tai prieskonių nebereikia, nebent druskos, pipirų. Minutę, dvi paverdame ant mažo karščio. Sudedame pomidorų kūbelius, dar porą minučių pakaitiname, padažas pagamintas.
 

Pomidorinis padažas Nr. 2. Mažais kūbeliais supjaustome svogūnus, smulkiai sukapojame česnaką. Apkepame alyvuogių aliejuje. Sudedame išvardintus prieskonius. Nepadauginkite kadagio uogų. Supilame vyną. Kaitiname ant vidutinio karščio, 
kol nugaruos 70%. Supilame, blenderiu pertrintus, konservuotus savo sultyse, pomidorus. Nuskaniname druska, cukrumi, šviežiai maltais pipirais. Supilame vieno apelsino išspaustas sultis, įtarkuojame apelsino žievelės. Verdame ant mažo karščio, maždaug 1 h. Turi gautis tirštas padažas. Prieš baigiant virti sudedame šviežio pomidoro kūbelius. Reikalui esant, dar kartą nuskaniname. Prieš serviruojant, į karštą padažą įdedame šalto sviesto gabalėlį, smulkintų šviežio baziliko lapelių. Maišome, kol sviestukas ištirps. Padažas paruoštas. 
 Serviruojame. Kaip matote nuotraukuose, šiuo atveju yra du variantai. Serviruojame pašiltintose lėkštėse. Pirma pilame padažą o po to dedame išvirtus "Ravioli". Vyšninius pomidoriukus įpjauname "kryžiuku" ir apkepame alyvuogių aliejuje, kol pradeda luptis odelė. Neužmirškime supjaustytų vytintų pomidorų, kedro riešutų, "Pesto" padažiuko.




Rekomendacijos. Tešlą iškočiokite kuo ploniau. Špinatus galite naudoti tiek šviežius, tiek šaldytus. Naudojant šaldytus špinatus, "Raviolius" užšaldyti nepatartina, nes špinatai bus užšaldomi jau antrą kartą. Skanu ir su kitokiais pomidoriniais padažiukais, jų receptus rasite čia:  http://danovirtuve.blogspot.com/search/label/Pada%C5%BEai%20pastos%20u%C5%BEtep%C4%97l%C4%97s%20ir%20kitka 
Gaminkite su meile ir gera nuotaika !
  
Kopijuoti ir platinti draudžiama !


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą