...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. rugsėjo 30 d., sekmadienis

Kaip paruošti grybus voveraites (how to prepare chanterelles mushrooms)

"Voveraitės"
Grybai voveraitės, 1 kg
Citrina, 1 vnt
Česnakas, 3-5 skiltelės
Alyvuogių aliejus, 50 ml
Nerafinuotas rapsų aliejus, 50 ml
Lauro lapeliai, 3-5 vnt
Kvepiantys pipirai, 5-7 vnt
Gvazdikėliai, 5 vnt
Druska, penkių rūšių pipirai

Įvairioms salotoms, vegetariškiems patiekalams, sumuštiniams, užkandėlėms taip paruošti grybukai yra nepakartojamas variantas.
 

Gaminame. Atrenkame šviežias, mažas "voveraites". Gilioje keptuvėje įkaitiname rapsų ir alyvuogių aliejų. Sudedame lauro lapelius, gvazdikėlius, kvepiančius pipirus, pjaustytą česnaką. Sudedame nuvalytus grybus. Įspaudžiame citrinos sultis, įberiame šaukštelį tarkuotos citrinos žievelės, pasūdome, papipiriname šviežiai maltais pipirais. Kaitiname ant didelio karščio, kol išgaruos atsiradusios grybų sultys. Maišome. Reikalui esant dar kartą nuskaniname. Paruoštus grybukus sudedame į mažus, švarius, išdezinfekuotus stiklainėlius. Užpilame iki viršaus aliejumi, kuriame jie troškinosi. Pridengiame dangteliais, bet neužsukame. Sudedame į indą su vandeniu ir dedame į orkaitę, prie 120 C kaisti maždaug 40 minučių. Įšėmę iš orkaitės iškart sandariai užsukame. Laikome šaldytuve arba rusyje. Taip paruošti grybai, labai patogu naudoti. Nebereikia daugiau kaitinti, nuskaninti, virti. 


Rekomendacijos. Atrinkite mažus grybukus. Jie labai gražiai atrodys pagamintose salotose, užkandėlėse. Gerai nuvalykite grybus nuo smėlio ir žemių, kad vėliau negirgždėtų tarp dantų. Galite naudoti papildomai ir kitas prieskonines žoleles, kaip rozmariną, kmynus, krapus ar juodųjų serbentų lapus. Gaminkite su meile ir gera nuotaika !

Kopijuoti ir platinti draudžiama !

3 komentarai:

  1. Danai, kur tu?!?!? Kur tavo šedevrai?!?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Visko dar bus:). Daug, daug darbo, naujų menių, naujų koncepsijų...Trūksta laiko, na bet kolkas:::)))

      Panaikinti
  2. Na sėkmės :) Kantriai lauksiu..

    AtsakytiPanaikinti