...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. gegužės 13 d., sekmadienis

Radiacinė maisto sterilizacija


Ar jūs girdėjote, ar jūs žinote apie radiacinę maisto sterilizaciją

Tam, kad prailginti maisto produktų realizacijos laiką, jie yra švitinami, apdorojami jonizuojančiąja spinduliuote. Švitinimą leidžiama naudoti, daugiau kaip 50 šalių, švitinima virš 80 produktų rūšių. Europos Sąjungoje leidžiama apšvitinti tik sausas aromatines žoles, prieskonius ir augalinius pagardus.  Azijos šalyse švitina jūros gėrybės, kaip krevetės ir kitka. Skaitant informaciją internete, kai kuriose šalyse nėra draudžiama švitinti ir daug daugiau rūšių produktų. Rašoma, kad laikantis geros gamybos praktikos reikalavimų, maisto produktų švitinimas yra nekenksmingas ir netgi efektyvus. Produktai netampa pavojingi sveikatai. Tačiau ar tai tikrai yra taip?
"Delfi", skiltyje apie sveikatą, yra straipsnis apie švitintų produktų kontrolę, importuojamų į Lietuvą. Informacija kuri ten yra, džiugina. Į Lietuvą tokie produktai kaip tai ir nepatenka. Ar tai tiesa, aišku galima abejoti ir neabejoti. 
Pagal Tarptautinės radiacijos asociacijos informaciją, tik Europa kas dieną išleidžia į prekybą 200.000 tonų apšvitintų maisto produktų.
Gerai būtų, kad tokius produktus būtų privaloma žymėti, nurodant, kad jie yra apdoroti jonizuojančia spinduliuote. Ar jūs tokius produktus pirktumėte? :)
(Informacija iš interneto)


Čia truputis informacijos internete: 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą