...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. balandžio 4 d., trečiadienis

Tuno salotos Tortilijoje

Tuno salotos Tortilijoje (vienai porcijai)
Tortilija, 1 paplotėlis
Konservuotas tunas, 80 g
Mėlynieji svogūnai, 10 g
Salotos „Icberg“, 20 g
Raudona paprika, 20 g
Fermentinis sūris, 20 g
Juodos alyvuogės, 3 vnt
Pomidorai, 60 g
Agurkai, 20 g
Kapersai, 3 vnt
Laimo vaisius, 0,5 vnt
Alyvuogių aliejus, baltieji pipirai, druska, "Frize" salotos
Majonezas
Majonezas, 60 g (2-3 v.š.)
Česnakas, 1 skiltelė
Krapai, tarkuota citrinos odelė

Nuostabus užkandis ne tik namuose, bet ir išvykoje į gamtą. Įdarą pasigaminame namuose. Tortilijas šildome ant grotelių, ant laužo, sukame čia pat ir vaišinamės kol iškeps sultingi kepsniai :) !
 

Raudonąją papriką, svogūną, agurką, sūrį supjaustome šiaudeliais, kaip matote paveikslėlyje.

Juodąsias alyvuoges griežinėliais. Jei naudosime vyšninius pomidorus, juos užtenka perpjauti per pusę, didesnius padalinti į keturias dalis. Jei naudosime didelius pomidorus, juos supjaustome skiltelėmis, išimame sėklas. "Icberg" salotų lapus suplėšome į mažesnius lapelius. Viska supjaustę sudedame į dubenį. Įberiame smulkiai kapotų krapų. Konservuotą tuną nusunkiame nuo sulčių kuriose jis buvo, truputį pasmulkiname ir sudedame ant daržovių. Pabarstome šviežiai maltais baltaisiais pipirais, druska, truputį
pašlakstome alyvuogių aliejumi. Gražiai permaišome.

Tortolijos paplotėlį apkepame ant griliaus keptuvės. Susukame taip, kaip matote paveikslėlyje ir uždedame žiedą iš paprikos, kad paplotėlis neišsivyniotų. Į paruoštą paplotėlį sudedame sumaišytas salotas.
Serviruojame
Į pailgą lėkštę dedame įdarytą tortiliją, pusę laimo vaisiaus, kelis kapersus ir indelį majonezo. Majonezą nuskaniname smulkiai kapotais krapais, tarkuota citrinos odele, bei česnaku. Gražiname frizė lapeliais.
Rekomendacijos
Jei neturite griliaus keptuvės, tortilijos paplotėlį apkepkite paprastoje, gerai įkaitintoje keptuvėje. Jei gaminate gamtoje, tortiliją pašildykite ant gryliaus grotelių. Prieš apkepinėjant, šepetuko pagalba, paplotėlį ištepkite aromatizuotu alyvuogių aliejumi. Tai aliejus su prieskoninemis žolelemis. "Icberg" salotos sultingos, bei traškios, patartina jas naudoti.

Kopijuoti ir platinti, draudžiama :) !   

3 komentarai: