...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. balandžio 25 d., trečiadienis

Sveikuoliška brokolių košė, krevetės “Bekone” ir traškūs svogūnų žiedai


Marinuotos krevetės (vienai porcijai)
Tigrinės krevetės, 5 vnt.
Alyvuogių aliejus, 1 v.š.
Čili pipiras, pora griežinėlių
Apelsino tarkuota žievelė, 1 a.š
Laimo vaisius, 1 griežinėlis
Česnakas, 1 skiltelė
Druska, baltieji pipirai
Rūkyta šoninė (susukti krevetėms)
Sviestas, 1 v.š (krevetėms kepti)
Brokolių košė (vienai porcijai)
Brokoliai, 120 g
Sviestas, 1 v.š
Grietinėlė, 2 v.š
Druska, baltieji pipirai
Kepti svogūnų žiedai (vienai porcijai)
Svogūnas, 1 vnt (vidutinio dydžio)
Miltai, 3 v.š
Aliejus virti svogūnų žiedams, druska
Pomidorų padažiukas (vienai porcijai)
Pomidoras, 30-40 g
Apelsino žievelė, 0,5 a.š (tarkuota)
Alyvuogių aliejus, 1-2 v.š
Kalendra, druska, baltieji pipirai, cukrus, laimo vaisiaus sultys, balzamiko acto sirupas
Dekoracijai
“Frize” arba “Rukolos” salotų lapeliai

Krevetės
Atsišildome krevetes. Išimame iš šaldiklio ir nakčiai patalpiname į šaldytuvą. Atšilusias krevetes išlūkštename iš kiauto ir marinuojame. Į dubenį sudedame paruoštas krevetes, smulkiai kapotą česnaką, truputį šviežio, pjaustyto čili pipiro, laimo griežinėlį, tarkuotos apelsino odelės, pašlakstom alyvuogių aliejumi ir permaišome.
Uždengiame maistine plėvele ir paliekame porai valandų marinuotis. Išsimarinavusias krevetes apsukame  ilgais, supjaustytos šoninės, šiaudeliais. Paruoštas krevetes kepame keptuvėje, skaidrintame svieste ant vidutinio karščio. Pabarstome druska, šviežiai maltais baltaisiais pipirais. Kepti krevečių ilgai nereikia. Krevetės pradėjo raudonuoti, dar porą minučių ir viskas.

Pomidorinis padažiukas
Nuo pomidoro nulupame odelę, išimame sėklas ir supjaustom mažais kūbeliais. Sudedame į dubenėlį, įberiame tarkuotos apelsino žievelės, pjaustytos kalendros lapelių, įpilame alyvuogių aliejaus, išpaudžiame laimo sulčių, gerai šluotele išmaišome. Nuskaniname druska, cukrumi ir šviežiai maltais baltaisiais pipirais.
Svogūnų žiedai
Didelį svogūną supjaustome 0,5 cm storio žiedais. Apvoliojame miltuose ir verdame įkaitintame aliejuje 160 C. Verdame kol žiedai įgaus gražų, rusvą atspalvį. Išvirtus išdedame ant padėklo, iškloto servetėle, kad sugertų aliejų nuo svogūnų. Pabarstome druska.
Brokolių košė
Nuo brokolių kotelių nupjaustom žiedynus ir apverdame pasūdytame vandenyje, kol jie suminkštės, tačiau liks neištižę ir nepraradę spalvos. Apvirtus brokolius sudedame į blenderį, įdedame gabalėlį sviesto, virintos karštos grietinėlės, nuskaniname druska, šviežiai maltais baltaisiais pipirais ir blenderiname iki vientisos masės. Paruoštą košę, reikalui esant, dar kartą nuskaniname druska, bei pipirais.
Serviruojame
Į lėkštės vidurį, konditerinio žiedo pagalba, gražiai išdedame brokolių košę. Aplink išdedame šiltas, keptas krevetes, ant viršaus išdedame svogūnų žiedus. Pašlakstome padažiuku su pomidorais, bei balzamiko acto sirupu. Gražiname salotų lapeliais.


Rekomendacijos
Apverdant brokolius skanaukite, taip juos apvirsite teisingai. Neperkaitinkite aliejaus, verdant svogūnų žiedus. Kitaip jie degs, nebus traškūs. Gaminkite su meile !


Kopijuoti ir platinti draudžiama :) !

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą