...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. balandžio 23 d., pirmadienis

...“Kinietiška kiaulė“...


Kodėl kinietiška? :)
Kažkada seniai, į vieną gražų restoraną atvažiavo didelė kiniečių delegacija. Viešbutis, restoranas, virtuvė, visur pilna kiniečių. Dešimtys kilogramų daržovių, mėsos, žuvies. Ir taip visą savaitę. Nuo ryto iki vakaro jie darbavosi mūsų virtuvėje. Po jų lieka netvarka, šiukšlių kalnai. Paskutinėmis dienomis jau meldėmis, kad kuo greičiau jie išvažiuotų.  Tai va, jie gamino gan įdomų patiekalą, kiaulienos šonkauliukai sojos padaže su anyžiumi. Visa virtuvė kvepėjo. Truputį patobulinau ir sojos padaže išviriau kiaulienos „karką“.

Virta kiauliena (ne vienai porcijai)
Kiaulienos „karka“, 1 vnt
Česnako, 1 galvutė
Sojos padažas, pagal skonį
Medus, 1 v.š
Lauro lapai, 3 vnt
Kvepiantys pipirai, 7 vnt
Anyžiaus žvaigždutės, 5 vnt
Cinamono, 3-5 lazdelės
Kardamono, 5 ankštys
Garstyčių sėklos, 1 a.š
Šviežias čili, 0,5 ankšties
Gvazdikeliai, 0,5 a.š
Imbiero, 50 g
Morkų ir obuolių salotos (maždaug 3 porcijos)
Morka, 1 vidutinio didžio
Obuolys, 1 vnt
„Rukola“ salotų lapeliai, 15-20 g
Česnakas, 2 skiltelės
Alyvuogių aliejus, 2-3 v.š
Malta kalendra, 0,5 a.š
Rudas cukrus, 1 a.š
Citrinos sulčių, 1 v.š
Druska, čili pipiras
Kiaulienos „karka“
Į didesnį puodą sudedame kiaulieną. Užpilame vandeniu, kad apsemtų. Kaitiname ant vidutinio karščio. Nugraibome putas ir atsiradusius riebalus. Kai putų daugiau neatsiras, sudedame išvardintus prieskonius ir supilame sojos padažą. Sojos padažo pilame pagal skonį, kol užteks sūrumo. Primažiname karštį iki minimumo, uždengiame puodą ir paliekame 3-4 valandoms kaisti. Sultinys neturi stipriai virti, jis turi vos kunkuliuoti. Išvirusią „karką“, atsargiai išimame iš puodo į didesnį indą.
Pridengiame folija ir paliekame truputį atvėsti, kad mėsytę galima būtų imti rankomis. Pravėsus, išrenkame kauliukus. Tai nesunku daryti, nes kauliukai suvirę ir atšokę nuo mėsos. Po to visą mėsytę išdedame ant folijos, taip, kad odelė būtų išorėje. Suvyniojame į kelis folijos sluoksnius. Ir dar suvyniojame į maistinę plėvelę. Suvynioti reikia kuo standžiau. Dedame į šaldytuvą atvėsti. Geriausiai tai būtų padaryti iš vakaro. Atvėsusį vyniotinį išviniojame iš plėvelės ir folijos. Pjaustome labai plonais griežineliais ir serviruojame.

Salotos
Morkas ir nuluptus obuolius supjaustome gražiais gabalėliais, smulkiai sukapojame česnaką. Į keptuvę įpilame alyvuogių aliejaus, sudedame morkas. Kepame ant mažo karščio, kad nepradėtų degti. Apkepus įpilame truputį vandens ir dar kaitiname kol morkytės suminkštės. Tada dedame česnaką, obuolių kubelius, rudą cukrų, citrinos sultis, pora čilio griežinėlių ir kalendrą. Kaitiname kol išgaruos skystis, pradės karamelizuotis. Nuimame nuo karščio, nuskaniname druska, išdedame į kitą indą ir paliekame visai atvėsti. Atvėsus, permaišome su „Rukolos“ lapeliais ir pateikiame prie pjaustyto vyniotinio.

Rekomendacijos
Prie tokios pikantiškos kiaulienos tiks ir agurkų, ridikėlių salotos su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Taip išvirtą mėsyte, labai skanu valgyti ir karštą. Išvirėte, išėmėte kauliukus, pabarstėte šviežiai kapotu česnaku, petražolėmis su bulvių koše ir agurkų, ridikėlių salotomis, na nuostabu. Padažą galite pasigaminti iš sultinio, kuriame virė, jį nugarinant.
Gaminkite su meile!
 
Kopijuoti ir platinti draudžiama :) !

1 komentaras: