Antienos sultinys (10-15 porcijoms)
Mėlynieji svogūnai,
2 vnt
Saliero šaknis,
150 g
Imbieras, 50 g
Šviežias čili
pipiras, pora griežinėlių
Sojos padažas, 50 g
Raudono vyno, 200 g
Žvaigždinis
anyžius, kvepiantys pipirai, kalendra, penkių rūšių pipirų mišinys , lauro lapai
Grybų
“Ravioli” (maždaug 10-15 porcijų)
Voveraitės, 250 g
Baravykai, 250 g
Svogūnai, 50 g
Česnakas, 2
skiltelės
Citrinos sulčių, 1 v.š
Alyvuogių aliejus
(kepimui), penkių rūšių pipirų mišinys, druska, petražolė, šviežia kalendra
Kiti
produktai (vienai porcijai)
Morkos, 15-30 g
Cukinija, 15-30 g
Mėlynasis svogūnas,
5 g
Petražolė, šviežias
bazilikas, alyvuogių aliejus
Sultinys. Naudojame “cielą”
antį. Išpjauname krūtinėles. Krūtineles panaudosime kitiems patiekalams
gaminti. Likusias dalis pasmulkiname ir sudedame į platų puodą. Kaitiname,
apkepame anties gabalėlius, kol jie įgaus gražų rudą atspalvį. Užpilame šaltu
vandeniu, kad apsemtų, primažiname karštį iki minimumo ir neuždengę puodo
verdame. Karštis neturi būti per didelis, kad sultinys nepradėtų stipriai
virti, jis turi vos vos kunkuliuoti. Nugraibome atsiradusias putas bei
riebalus. Svogūną, morkas, česnaką ir salierą supjaustome dideliais gabalais,
apskrudiname ant keptuvės be riebalų ir sudedame į sultinį. Dedame
griežinėliais pjaustytą čilį pipirą, bei imbierą. Kai jau nebeatsiradinės
putos, sudedame išvardintus prieskonius, supilame sojos padažą, bei raudoną
vyną. Verdame maždaug 4 valandas ant labai mažo karščio. Sultinys turi gautis
skaidrus ir “pilno “ skonio. Išvirus nusunkiame per tankų sietelį ar tam skirtą
medžiagą, kad neliktų nuosėdų. Gausime
maždaug 3 litrus sultinio. Vienai porcijai užtenka, 200-250 ml.
Ravioli. Voveraites, baravykus ir svogūnus, supjaustome
mažais kubeliais. Smulkiai sukapojame česnaką. Sudedame į keptuvę ir alyvuogių
aliejuje kepame kol įgaus gražią rūdą spalvą. Paskaniname druska, penkių rūšių
pipirų mišiniu, pašlakstome citrinų sultimis. Dar pakepame porą minučių ir
nuimame nuo viryklės. Atvėsus sudedame
kapotą petražolę, bei kalendros lapelius. Gerai permaišome ir reikalui esant
dar kartą nuskaniname.
Serviruojame. Į lėkštę pilame sriubą, ant viršaus išdedame “Ravioli”, pabarstome kapota petražole, paskaniname keliais šviežio baziliko lapeliais.
Rekomendacijos. Negailėkite meilės verdant sultinuką :). Grybus naudokite tik šviežius arba konservuotus savo sultyse.
Kopijuoti ir platinti draudžiama :) !
Kopijuoti ir platinti draudžiama :) !
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą