...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. balandžio 18 d., trečiadienis

Skaidri antienos sriuba su grybų “Ravioliais”

Antienos sultinys (10-15 porcijoms)
Antis (sultiniui išvirti), 1 vnt
 Česnako, 1 galvutė
Morkos, 2 vnt
Mėlynieji svogūnai, 2 vnt
Saliero šaknis, 150 g
Imbieras, 50 g
Šviežias čili pipiras, pora griežinėlių
Sojos padažas, 50 g
Raudono vyno, 200 g
Žvaigždinis anyžius, kvepiantys pipirai, kalendra, penkių rūšių pipirų mišinys , lauro lapai
Grybų “Ravioli” (maždaug 10-15 porcijų)
Voveraitės, 250 g
Baravykai, 250 g
Svogūnai, 50 g
Česnakas, 2 skiltelės
Citrinos sulčių, 1 v.š
Alyvuogių aliejus (kepimui), penkių rūšių pipirų mišinys, druska, petražolė, šviežia kalendra
Kiti produktai (vienai porcijai)
Morkos, 15-30 g
Cukinija, 15-30 g
Mėlynasis svogūnas, 5 g
Petražolė, šviežias bazilikas, alyvuogių aliejus
Sultinys. Naudojame “cielą” antį. Išpjauname krūtinėles. Krūtineles panaudosime kitiems patiekalams gaminti. Likusias dalis pasmulkiname ir sudedame į platų puodą. Kaitiname, apkepame anties gabalėlius, kol jie įgaus gražų rudą atspalvį. Užpilame šaltu vandeniu, kad apsemtų, primažiname karštį iki minimumo ir neuždengę puodo verdame. Karštis neturi būti per didelis, kad sultinys nepradėtų stipriai virti, jis turi vos vos kunkuliuoti. Nugraibome atsiradusias putas bei riebalus. Svogūną, morkas, česnaką ir salierą supjaustome dideliais gabalais, apskrudiname ant keptuvės be riebalų ir sudedame į sultinį. Dedame griežinėliais pjaustytą čilį pipirą, bei imbierą. Kai jau nebeatsiradinės putos, sudedame išvardintus prieskonius, supilame sojos padažą, bei raudoną vyną. Verdame maždaug 4 valandas ant labai mažo karščio. Sultinys turi gautis skaidrus ir “pilno “ skonio. Išvirus nusunkiame per tankų sietelį ar tam skirtą medžiagą, kad neliktų  nuosėdų. Gausime maždaug 3 litrus sultinio. Vienai porcijai užtenka, 200-250 ml. 

 Ravioli.  Voveraites, baravykus ir svogūnus, supjaustome mažais kubeliais. Smulkiai sukapojame česnaką. Sudedame į keptuvę ir alyvuogių aliejuje kepame kol įgaus gražią rūdą spalvą. Paskaniname druska, penkių rūšių pipirų mišiniu, pašlakstome citrinų sultimis. Dar pakepame porą minučių ir nuimame nuo viryklės.  Atvėsus sudedame kapotą petražolę, bei kalendros lapelius. Gerai permaišome ir reikalui esant dar kartą nuskaniname. 
Iškočiojame labai plonai tešlą. Išdėliojame atvėsusį grybų įdarą, kaip parodyta paveikslėlyje. Išpaudžiame apvalia formele, sulenkiame, sulipdome, dar kartą sulenkiame ir dar kartą suspaudžiame galus, kad gautusi forma, kokią matote. Pagamintus “Ravioli” iš karto sudedame į šaldiklį. Sušalusius sudedame į polietileninį maišelį ir gerai užrišame, kad nuo šalčio jie netrukinėtų.
Sriuba. Labai plonais šiaudeliais supjaustome arba sutarkuojame morką bei cukiniją, šiaudeliais supjaustome mėlynąjį svogūną. Lengvai apkepame alyvuogių aliejuje. Supilame sultinį. Užverdame. Nuskaniname druska, pipirais ar sojos padažu. Verdame kol morkos taps minkštos. Atskirai pasūdytame vandenyje išverdame “Ravioli”.

Serviruojame. Į lėkštę pilame sriubą, ant viršaus išdedame “Ravioli”, pabarstome kapota petražole, paskaniname keliais šviežio baziliko lapeliais.
Rekomendacijos. Negailėkite meilės verdant sultinuką :). Grybus naudokite tik šviežius arba konservuotus savo sultyse.

Kopijuoti ir platinti draudžiama :) !

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą