Sultinukas (gaunasi 16 l sultinuko, vienai porcijai reik 250 ml)
Antys, 6 vnt (11 kg)
Svogūnai, 5 vnt
Česnakas, 5 galvutės
Morkos, 1 kg
Salierų stiebai, 1 kg
Raudonas vynas, 1-2 l
Lauro lapeliai, 10 vnt
Kvepiantys pipirai, 15 vnt
Penkių rūšių pipirai, 1-3 v.š
Žvaigždinis anyžius, 5 žvaigždutės
Gvazdikėliai, 1 a.š
Kalendra, 2-3 v.š
Kalendra, 2-3 v.š
Sojos padažas, 250 ml (pilame nukošus sultinį)
Medus, 200 g (dedame nukošus sultinį)
Medus, 200 g (dedame nukošus sultinį)
Imbieras (sultys), 200 g (supilame nukošus sultinį)
Sriubytė (vienai porcijai)
Sultinukas, 250 ml
Pievagrybiai, 10 g
Morkos, 25 g
Paprika, 25 g
Porai, 20 g
Svogūnų laiškai, 5 g
Ryžių makaronai,15-20 g
Alyvuogių aliejus, 1 a.š
Teisingai išvirtus sultinius ir sriubas sveika valgyti! Ten slypi vitaminai ir visa kita, ko reikia mūsų organizmui!
Teisingai išvirtus sultinius ir sriubas sveika valgyti! Ten slypi vitaminai ir visa kita, ko reikia mūsų organizmui!
Kaitiname maždaug 5 valandas ant mažiausio karščio. Nugraibome atsiradusias putas. Sultinukas neturi užvirti. Sultinukas atrodo užvirs, tačiau neužverda, toks turi būti karštis. "Prisirpusį" sultinuką nukošiame per sietą. Nuo kauliukų nuimame mėsytę, pasmulkiname, sudedame atgal į sultinuką. Vėl supilame į puodą ir užverdame. Nugraibome atsiradusias putas. Nuskaniname medumi, sojos padažu, šviežiai išspaustomis imbiero sultimis, druska, šviežiai maltais pipirais. Kaitiname dar maždaug 15-20 minučių, skonis turi būti įdealus. Jei iškart nevirsime sriubytės, atvėsiname. Restorano virtuvėje, sultinį išpilstome į kelis indus ir atvėsiname specialiose spintose "chiller". Sultinukas atvėsta per 5-10 minučių. Tokiu būdu jis nepraranda savo skonio ir kokybės. Atvėsusį išpilstome į vakuuminius maišelius po 250 ml (tiek užtenka vienai porcijai) ir užšaldome, laikome šaldiklyje. Reikalui esant, visada turime po ranka jau nuskanintą sultinuką.
Rekomendacijos. Išpjaukite antienos krūtinėles, jas panaudosite kitiems patiekalams. Prižiūrėkite "sirpstantį" sultinuką. Verdant galite papildomai įdėti laimo lapų, įpilti šviežių apelsino ar obuolių sulčių. Namuose išvirtą sultinuką galite paprasčiausiai išpilstyti į plastikinius indelius ir užšaldyti šaldiklyje. Reikalui esant, apkepate dražoves, supilate atšildytą sultinį ir sriubytė pagaminta. Greičiau negali būti.
Kopijuoti ir platinti draudžiama !
Kopijuoti ir platinti draudžiama !
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą