Skaniausieji makaronai "Bolognese" taip, kaip gaminame mūsų restorane, o jų gaminame labai daug:)
"Bolognese" padažas (gaunasi maždaug 21 kg padažo, vienai porcijai užtenka 240 gramų)
Jautiena, 6 kg
Kiauliena (liesa), 4 kg
Svogūnai, 3,1 kg
Česnakas, 350 g
Salierų stiebai, 1,1 kg
Morkos, 2,3 kg
Pomidorų pasta, 2,5 kg
Raudonas vynas, 5 l
Konservuoti pomidorai savo sultyse, 5 kg
Apelsinai, 3-5 vnt
Raudonos paprikos milteliai, 120 g
Čili pipirai, 10-20 g
Cinamono lazdelės, 5 vnt
Alyvuogių aliejus, 1 l
Šviežias rozmarinas, šviežias čiobrelis, lauro lapeliai, penkių rūšių pipirai, raudonėlis
Kiti produktai (vienai porcijai)
Makaronai "Spageti", 90 g
Sviestas, 20 g
Vyšniniai pomidorai, 5 vnt
Sūris "Parmezanas", 20-30 g
Šviežias bazilikas
Tobulas, gerai žinomas patiekalas. Taip jis gaminamas būtent pas mus.
Padažas. Padažui gaminti naudojame kokybišką mėsytę, nuvalytą nuo saugyslių, riebalų. Mėsą sumalame mėsmale. Svogūnus ir salierų stiebus supjaustome mažais kūbeliais. Nuvalytas morkas sumalame mėsmale. Smulkiai sukapojame česnakus. Pomidorus savo sultyse, sutriname blenderiu iki vientisos masės. Taip, kaip mes gaminame restorano virtuvėje, tai kiekiai yra gan dideli, keptuvės ir puodai taip pat.
Dar kartą nuskaniname druska, pipirais, džiovintu raudonėliu. Kai bus tobulas skonis, išjungiame karštį ir atvėsiname. Restorane, kad greitai atvėstų ir išsaugotumėm gerą kokybę, padažą išdedame į plokščius indus, kuo plonesniu sluoksniu ir dedame į specialias spintas, vadinamas "chiller". Jose karšti produktai atvėsta per 5-10 minučių. Atvėsusį padažą išpilstome į vakuuminius maišelius, porcijomis po 240 gramų ir užvakuumuojame. Maišelius laikome šaldiklyje. Taip paruoštas padažas visai nepraranda savo kokybės ir skonio. Prireikus padažą atšildome iš lėto, išėmę iš šaldiklio ir palaikius šaldytuve.
Serviruojame. Pasūdytame vandenyje išverdame makaronus "Spaghetti". Nepervirkime, makaronai turi būti "al dente". Tai reiškia, valgant makaronus, per viduriuką jaučiasi malonus kietumas. Užverdame padažiuką, nuimame nuo karščio, įdedame šalto sviesto gabalėlį, maišome, kol sviestukas ištirps. Įberiame smulkinto šviežio baziliko. Dedame išvirtus makaronus. Gerai permaišome, gražiai susukame ir išdedame pašildytoje lėkštėje. Pabarstome tarkuotu "Parmezanu", aplink dedame, alyvuogių aliejuje apkeptais, vyšniniais pomidorais. Neužmirškite šviežio baziliko šakelės.
Rekomendacijos. Mėsytę gerai nuvalykite nuo sausgyslių, tai gali būti kumpis, mentė ar kitos atraižos. Naudokite liesą mėsą, priešingu atveju "plauks" riebaluose. Į padažą galite papildomai įberti džiovinto mairūno ir baziliko. Įdėję sviestuko, daugiau nekaitinkite, kad neatsiskirtų riebalai. Nepervirkite makaronų. Gaminkite su meile ir gera nuotaika!
Kopijuoti ir platinti draudžiama !
Sveiki, žaviuosi Jumis ir Jūsų patiekalais :)
AtsakytiPanaikintiStebiu kiekvieną dieną.
Labai norėčiau paragauti taip paruoštų makaronų, tik nežinau kokiame restorane..
Laba diena. Labai malonu girdėti. Deja restoranas esa ne Lietuvėlėje.
PanaikintiLaba diena. Tikrai gaila... Na, bet linkiu dižiausios sėkmės kūryboje ir gyvenime..
PanaikintiVisados lauksiu Jūsų kūrybos "vaisių" :)
Aciu! Visada prasom i "svecius":)
Panaikinti