Sveikas maistas!
Meškinių česnakų pasta (ne vienai porcijai)
Meškinių česnakų lapeliai, didelis pundelis
Šviežio baziliko lapeliai, 10 vnt
Tarkuotas sūris " Parmezanas", 5 v.š
Graikiškų riešutų aliejus, 5 v.š
Alyvuogių aliejus, 5 v.š
Šviežias čili pipiras, 3 griežinėliai
Žiupsnelis druskos ir cukraus
Kiti produktai (vienai porcijai)
Prisirpęs pomidoras, 0,5 vnt
Sūris "Feta" (vidutinio sūrumo), 70-90 g
Alyvuogių pasta (gaminame patys), 4 a.š
Vytinti pomidorai (gaminame patys), 2 skiltelės
Alyvuogių aliejus, 1-2 v.š
Balzamiko actas, 1 v.š
Juodieji pipirai, šviežias rozmarinas, meškinio česnako lapeliai
Meškinių česnakų pasta. Česnako lapelius perrenkame ir gerai nuplauname. Kotelius nupjauname ir smulkiai supjaustome.
Juos sudėsime jau į sutrintą masę. Visus kitus išvardintus
produktus sudedame į blenderį. Pertriname iki vientisos masės. Suberiame smulkiai pjaustytus kotelius. Nuskaniname druska ir cukrumi. Sudedame į indelį, sandariai uždengiame ir laikome šaldytuve. Taip paruoštą pastą šaldytuve galime laikyti visą savaitę.
Serviruojame. Į lėkštę išdedame plonai atpjautus pomidorų griežinėlius. Pašlakstome
alyvuogių aliejumi, balzamiko actu, pabarstome šviežiai maltais pipirais. Dedame alyvuogių pastos suformuotus "cepelinukus" (recepto ieškokite skiltyje, "Padažai pastos užtepėlės ir kitka"), vytintų pomidorų skilteles. Ant pomidorų griežinėlių išdedame gražiai supjaustytą "Feta" sūrį. Gražiai išdedame meškinio česnako pastą. Dar keli česnako lapeliai, šviežio rozmarino ir užkandėlė, salotos paruoštos.
Rekomendacijos. Naudokite tik gerus pomidorus, kurie kvepia pomidorais ir turi tikrą pomidorų skonį. Sūris turi būti tik lengvai sūdytas. Skanu su balta duona, kaip pavyzdžiui "Čabata" ar "Bagetu", truputį paskrudinus orkaitėje. Lengvas, sveikuoliškas patiekaliukas! Tinka po 18h :).
Gaminkite su meile ir gera nuotaika!
Gaminkite su meile ir gera nuotaika!
Apie Meškinius česnakus:
Kopijuoti ir platinti draudžiama :) !
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą