Geriamosios sodos galios (informacija iš interneto)
Jei valgysime daug daržovių, užterštų nitratais, ar vietoje teigiamo rezultato negausime neigiamo? „Neekologiškos daržovės nėra tokios grėsmingos, kaip įsivaizduojame. Augalas nepasiims mineralų ir kitų medžiagų daugiau, negu jam reikia. Tiesa, importuoti vaisiai tikrai būna apipurkšti nuo gedimo saugančiais chemikalais. Juos galima pašalinti geriamąja soda. Parsinešėte iš parduotuvės vynuogių, apelsinų, bananų ar agurkų ir - į koncentruotą sodos tirpalą. Jo receptas paprastas: sauja sodos - litras vandens. Puikiai tirpina chemikalus. Po 15-20 minučių nuplaukite švariu vandeniu ir, gerbiamosios šeimininkės, turėsite jau nebe „sintetinį", o gurgždantį, lyg močiutės augintą vaisių ar daržovę."
(Vilniaus universiteto Onkologijos instituto fitoterapeutas Juozas Ruolia)
Mano virtuvėje, visada spintelėje esa keli pakeliai sodos. Jos tirpalu plaunu visas pirktas daržoves. Net salotų lapus ir žalumynus. Tirpale daržoves laikau apie valandą, po to perplaunu švariu vandeniu ir gerai nuvalau švariu rankšluosčiu.
Juokinga istorija. Iš vakaro į sodos tirpalą užmerkiau kilogramą agurkų ir pomidorų. Ir užmiršau. Ryte teko agurkus išmesti, nes jie pradėjo marinuotis sodoje, skonis ne koks. Pomidorams nieko neatsitiko.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą