Sultinga antytė (vienai porcijai)
Anties šlaunelė, 1 vnt
Baltas vynas, 50 gr
Šalto rūkymo šoninė (bekonas), 60 gr
Sviestas, druska, penkių rūšių pipirai,
kvepiantys pipirai, lauro lapeliai, šviežias rozmarinas, česnakas
Kiti produktai (vienai
porcijai)
Obuolys, 100-120 gr ( 1 vnt)
Smulkiai tarkuoto “Parmezano” sūrio, 5 v.š
Spanguolės, 50 gr
Bulvių košė, 2-3 v.š
Šviežias
rozmarinas, šviežias čiobrelis, anyžius, cinamono lazdelė, petražolė, cukrus, “Demi
glace” padažas, konjakas
Šio patiekalo įpatumas, tai antienos paruošimo
technologija. Taip pagaminta mėsytė
visada bus minkšta ir sultinga. Neišsigaskite,
kad antiena visa panirusi į sviestą, mesytė tikrai neprisigers riebalų.
Antis. Ant mažos
ugnies ištirpiname sviestą. Jo turi būti tiek, kad apsemtų įdėtas
anties šlauneles. Įdedame kelias česnako skilteles, porą atpjautų šoninės
juostelių, sudedame prieskonius, įberiam druskos. Įpilame balto vyno. Įdedame
anties šlauneles. Šlaunelės turi būti apsemtos iki viršaus.
Ant mažiausio karščio, troškiname apie 1,5-2 valandas. Jei šlaunelės kauliukas "apsinuoginęs" nuo
mėsytės, tai ženklas, kad troškinimo laikas eina į pabaigą. Neleiskite stipriai
virti sviestui. Turi virti labai lėtai, pamažu kunkuliuoti.
Ant sviestinio popieriaus beriame smulkiai
tarkuoto "Parmezano" sūrio, maždaug 4 v.š, suformuojate apvalią formą. Tai matote paveikslėlyje. Pašauname i mikrobanginę krosnelę. Sūris turi išsilyditi. Įgauti
rusvą atspalvį. Įšėmus išsilydžiūsį
sūrį ant popieriaus uždedame ant apvalaus indo ir prispaudžiame, kad gautusi krepšelio forma. Truputį palaikome prispaudę. Kai sūris ims vėsti, nuimkite popierių ir palikite iki galo
atvėsti, sukietėti. Gausite krepšelio formytę iš sūrio, tai matote
paveikslėlyje.
Bulvių košė. Kiekviena šeimininkė turi savo bulvių košės, geriausią, receptą, todėl aš nerašysiu kaip
ją pasigaminti. :) Vienai porcijai užtenka 2-3 šaukštų karštos bulvių košės. Į
karštą košę, įmaišome 1 v.š smulkiai tarkuoto "Parmezano" sūrio ir smulkiai
kapotos petražolės. Bulvių košę prieš serviruojant, gerai išplakame šluotele. Ji
turi būti puri.
Obuoliai. Obuolį supjaustome,
maždaug 1cm storio, griežinėliais, išpjauname obuolio šerdį. Griežinėlius
pašlakstom išlyditu sviestu ir gausiai pabarstom ruduoju cukrumi. Kepame po salamanderiu
arba orkaiteje su karščiu iš viršaus. Orkaitėje, karštis turi būti maksimalus,
kad obuolio griežinėliai iškart apkeptų, įgautų gražią rusvą spalvą, pradėtų
karamelizuotis cukrus. Priešingu atveju, prie žemos temperatūros, obuolys pradės
troškintis, leisti sultis ir ištyš.
Spanguolės. Šviežias ar šaldytas spanguoles pabarstome cukrumi ir sutriname blenderiu. Cukraus dedame
pagal savo skonį.
Serviruojame. Prieš
serviruojant, įšėmę šlauneles, apkepame keptuvėje, kad paviršius įgautų gražų rusvą atspalvį. Į sūrio krepšelį dedame karštą bulvių koše. Ant viršaus anties šlaunelę, anyžiaus žvaigždutę, bei cinamono lazdelę. Pašlakstome "Demi glace" padažu su nugarinto konjako šlakeliu. Išdedame keptus obuolių žiedus, pilame trintas spanguoles.
Rekomendacijos. Negalima leisti perkaisti sviestui. Pirkite kokybišką antieną, nes antys "sportininkės" lieka kietos, neišsitroškina. Gaminkite su meile!
Kopijuoti ir platinti draudžiama :) !
Kokiame restorane dirbi? Nes peržiūrėjusi nuotraukas, techniką profesionalumas tviska:) Aš anties kulšeles arba kepu jų pačių taukuose arba troškinu paprastai špižiniame puode. O gal galima į pamokas užsirašyti, labai rimtasi ir rimtas?
AtsakytiPanaikintiKolkas šis restoranas užsienyje:). Tai Radisson viešbučių tinklas.
Panaikintiir kurioje salyje yra tas Radisson viesbutis kuriame Jus dirbate?
PanaikintiLaba diena, ar "Demi glace" padažą galima pakeisti kažkokiu kitokiu, ar jį pasigaminti? nes nemačiau jo LT parduotuvėse ?
AtsakytiPanaikintiLaba diena,esu paprastas vaikinas kuris nutare palepinti zmona Jusu aprasytu patiekalu,biski improvizacijos su kitokiu suriu,bei kitokiu,bet panasiu padazu i "Demi glace"viskas pavyko.Neskaitant nuostabos ir pagirimu is valgiusiu si patiekala (pagaminau 5 porsijas),as pats ivardinau ji kaip burnos ir gomurio svente.Labai atciu Jums
AtsakytiPanaikintiDievinu si patiekala! Aciu Jums uz nuostabu recepta ir toki aisku aprasyma.
AtsakytiPanaikintiKartoju ir kartoju...seima alpsta :)
Vladlena
Dievinu si patiekala! Aciu Jums uz nuostabu recepta ir toki aisku aprasyma.
AtsakytiPanaikintiKartoju ir kartoju...seima alpsta :)
Vladlena
Lada diena tikrai labai skaniai atrodo viskas ka gaminate. Ir kurioje salyje tas Radisson viesbutis kuriame jus dirbate Danai? Jeigu Airijoje tikrai apsilankysim. :) Rasa
AtsakytiPanaikinti