( vienai porcijai)
Lašiša, 130 gramų
Sluoksniuota tešla, 50 gramų
Kiaušinis, 1 vnt.
Baravykai, 100 - 140 g
Svogūnai, 30 g
Česnakas, 1 skiltelė
Grietinėlė, 100 g
Sūris „Camembert“, 70 g
Citrina, 0,5 vnt
Baltieji pipirai, penkių rūšių pipirų miksas, čiobrelis, mėta, svogūnų laiškai
Suderinto skonio
patiekalas su prancūzišku vėjeliu. Būtinai pabandykite pasidaryti.
Lašiša. Bus reikalingi porcelianiniai arba moliniai indai, kuriuose
galima kepti orkaitėje.
Į vieną indelį sudedame supjaustytą 1 cm storio juostelėmis lašišą,
pasūdome ir pabarstome baltaisiais pipirais, išspaudžiame citrinos sulčių. Ant
viršaus
uždedame sluoksniuotos tešlos lapą, patepame kiaušinio plakiniu ir pašauname į orkaitę 10-12 min.
180 laipsnių temperatūroje, kad tešla įgautų gražiai rudą spalvą kaip matote
paveikslėlyje.
Grybai. Baravykus supjaustome stambesniais gabalėliais. Svogūną - kubeliais. Apkepame keptuvėje alyvuogių aliejuje.
Pasūdome ir pabarstome 5
rūšių pipirų mišiniu. Kai grybai bus iškepę (maždaug po 5 minučių) supilame
grietinėlę. Patroškiname dar kelias minutes, kad grietinėlė nugaruotų ir
pasidarytų kaip padažo konsistencija.
Ant viršaus uždedame pjaustytą „Camembert“ sūrio juosteles ir
pašauname į orkaitę, kad sūris išsilydytų ir įgautų gražią auksinę spalvą.
Išėmę iš orkaitės pabarstome šviežiu čiobreliu.
Belieka serviruoti. Šalia vienas kito pateikiami indeliai su kepta lašiša ir grybais, citrinos puselė. Paskaninkime šviežia mėta ir svogūnų laiškais.
Rekomendacijos. Naudokite tik šviežiai maltus pipirus. Žuvį skaninkite baltaisiais pipirais. Baravykus galite maišyti su šviežiomis voveruškomis.
Užkepkite būtent „Camembert“ sūriu. Tikrai verta paskaninti šviežia mėta, tai įdomu
ir pajausite naujų skonių derinuką. Jei turite džiovintų grybų, tai būtinai jų
susimalkite kavamale ir pabarstykite keptus baravykus prieš užkepant. Tai
suteiks nuostabų aromatą ir stiprų grybų skonį. Manau tiks baltas vynas su stipresniu
charakteriu.
Skanaus!
Gaminkite su meile!
Kopijuoti ir platinti draudžiama :) !
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą