Sotus ir skanus patielaliukas!
Jautiena su makaronais (vienai porcijai)
Jautienos išpjova (filė),
150-170 gr
Makaronai
„Tagliatelle“, 70 gr
Sūris „Parmezanas“,
15 gr
Lukštenti graikiški riešutai,
5 gr (2vnt)
Kario aliejus, 1 v.š
Šviežias raudonas čili,
rozmarinas, čiobrelis
Marinatas jautienai
Šviežias rozmarinas,
bazilikas, mairūnas, raudonėlis, čiobrelis, penkių rūšių pipirai, česnakas, druska, alyvuogių aliejus
Padažas (vienai porcijai)
Baravykai arba šilbaravykiai, 100 gr
Grybai kelmutės, 30 gr
Svogūnai "Šalotė", 30 gr
Česnako, viena
skiltelė
Sausas baltas vynas,
50 gr
Vištienos sultinys,
60 gr
Grietinėlė, 100 gr
Triufelių aliejus,
alyvuogių aliejus, šviežias čiobrelis, lauro lapai, kvepiantys pipirai, penkių
rūšių pipirai, gvazdikėliai, petražolė
Jautiena. Jautienos filė,
išpjovą užmarinuojame visu gabalu. Gausiai pabarstome išvardintais
prieskoniais, pašlakstome alyvuogių aliejumi, truputį padruskiname. Gerai
įtriname ir paliekame marinuotis. Geriausiai tai padaryti iš vakaro.
Išsimarinavusią mėsytę apkepame, gerai įkaitintoje keptuvėje, iš visų pusių.
Dar pabarstome druska ir pašauname į orkaitę. Kepame ne aukštoje, 120C
temperatūroje. Jautiena neturi perkepti, todėl specialaus termometro pagalba
sekame, kad temperatūra mėsos viduje nebūtų aukštesnė kaip 65C. Tai yra
"mediumas". Išimame iš orkaitės, pridengiame folija ir paliekame atvėsti.
Padažas. Smulkiai supjaustome svogūną
ir česnaką. Kepame ant vidutinio karščio, alyvuogių aliejuje, kol svogūnai bus
skaidrūs ir pradės ruduoti. Atskirai, gerai įkaitintoje keptuvėje,
apkepame nuvalytus, supjaustytus baravykus ir kelmutes. Apkeptus grybus sudedame su svogūnais į vieną puodą, kuriame virsime padažą. Supilame
baltą, sausą vyną. Verdame ant mažos ugnies, kol vynas nugaruos 70%. Įdedame
lauro lapelių, kvepiančių pipirų, šviežio čiobrelio šakelių, kelis gvazdikėlius.
Pilame vištienos sultinį ir grietinėlę. Pabarstome šviežiai maltais penkių
rųšių pipirais, lengvai pasūdome. Verdame ant mažos ugnies, kol skystis
nugaruos iki skysto padažo konsistencijos. Dar kartą nuskaniname pipirais bei
druska.
Riešutai. Išlukštentus
graikiškus riešutus nuplykome verdančiu vandeniu ir atvėsiname šaltame
vandenyje. Nusausintus sudedame ant skardos ir pašauname į orkaitę paskrudinti, kol išdžius ir įgaus rusvą atspalvį. Įšėmus riešutus iš orkaitės,
atvėsiname ir pasmulkiname mažais gabalėliais.
Serviruojame. Atvėsusią jautienos
filė supjaustome maždaug 1cm storio griežinėliais ir sudedame į verdantį padažą.
Vartydami kaitiname ant mažos ugnies. Maždaug po pusę minutės kiekvieną pusę.
Pašlakstome triufelių aliejumi. Mėsytė turi tik sušilti, tačiau nevirti
padaže. Pabarstom šviežiai kapota
petražole. Į lėkštės vidurį dedame išvirtus ir gražiai susuktus makaronus
"Tagliatelle". Makaronus apipilame karštu padažu. Ant viršaus gražiai išdėliojame
jautienos griežinėlius. Dar apipilame padažu. Pabarstome "Parmezano" sūriu, traiškytais graikiškais riešutais, šviežio čiobrelio lapeliais, rozmarinu, bei šviežio čili griežinėliais.
Rekomendacijos. Neperkepkite jautienos! Nepervirkite makaronų, jie turi būti "al dente" ! Gaminkite su meile!
Kopinuoti ir platinti draudžiama :) .
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą