Krevetės (vienai porcijai)
Tigrinės krevetės, 6 vnt
Alyvuogių aliejus, 3 v.š
Česnako skiltelė, druska, baltieji pipirai
Salotos (vienai porcijai)
Morkos, 50 gr
Raudona paprika, 20 gr
Jūros kopūstai (marinuoti), 60 gr
Česnakas, viena skiltelė
Vyno actas, alyvuogių aliejus, malta kalendra, druska, cukrus, šviežias čili, “Teriyaki” padažas
Padažas (vienai porcijai)
Pievagrybiai, 1 vidutinio dydžio
Vytinti pomidorai, 15 gr
Druska, alyvuogių aliejus, petražolė, šviežias raudonas čili
Česnakinė duonytė
Balta duona, sviestas, česnakas, druska, petražolė
Krevetės. Iš lėto atsišildome tigrines krevetes, išlukštenam. Storesnį krevetės galą, įšilgai jos, įpjauname peiliu apie 2 cm. Sudedam į indą, pašlakstom alyvuogių aliejumi, pabarstom šviežiai maltais baltais pipirais, druska ir smulkiai kapotu česnaku. Taip krevetes marinuojame iš vakaro.
Išsimarinavusias krevetes išdėliojame kepimo skardoje, pašlakstom marinatu, kuriame jos marinavosi, kepam orkaiteje, 160C karščio, maždaug 8 minutes. Kai krevetės pradeda raudonuoti, dar pora minučių ir jos iškepusios. Neperkepkite. Iškepusias sudedam į indą, pašlakstome skysčiu iš kepimo skardos. Paliekame atvėsti.
Salotos. Nuskustas morkas, specialia tarka sutarkuojame ilgais šiaudeliais.
Papriką supjaustom taip pat, plonais, ilgais šiaudeliais ir sudedame į morkas. Sudedame smulkiai kapotą česnaką, smulkiai pjaustyto šviežio raudono čili pipiro. Nuskaniname druska, cukrumi, malta kalendra ir pašlakstome verdančiu alyvuogių aliejumi. Tai reiškia, kad aliejų prieš užpilant, užverdame. Paskaniname vyno actu. Labai gerai permaišome, paliekame valandai marinuotis. Pasimarinavusias morkas paskanaujame, reikalui esant dar kartą nuskaniname.
Jūros kopūstus naudosime marinuotus, be jokių priedų. Juos perplauname šaltu vandeniu ir nusausiname. Sudedame į marinuotas morkas, nuskaniname “Teriyaki” padažu. Gerai permaišome. Paliekame dar valandėlei pasimarinuoti.
Padažiukas. Smulkiai supjaustome vytintus pomidorus, sudedame smulkiai kapotą petražolę, porą griežinėlių čili ankšties. Užliejame aliejumi, kuriame buvo vytinti pomidorai. Pievagrybius gerai nuplauname. Supjaustome griežinėliais ir sudedame į paruoštą padažiuką. Kepti ar virti jų nereikia.
Česnakinė duonytė. Minkštą sviestą pertriname su smulkiai kapotu česnaku ir petražole, bei
paskaniname druska. Šiuo sviestuku užtepame baltos duonos riekutes ir pašauname į orkaitę, 180C.
Kepam tol, kol duonytė įgaus gražų rusvą atspalvį.
Serviruojame. Apvalaus žiedo pagalba, išdedame salotas lėkštėje. Ant viršaus išdėliojame krevetes. Aplink išdėliojame pievagrybius, pašlakstom padažiuku. Prie salotų pateikiame šiltą česnakinę duonytę.
Rekomendacijos. Krevetes marinuokite iš vakaro. Neperkepkite jų. Jūros kopūstus naudokite jums jau žinomų gamintojų.
GAMINKITE SU MEILE !
Kopijuoti ir platinti draudžiama :) !
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą