...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2013 m. balandžio 12 d., penktadienis

Prancūziškas sumuštinis (sandwich "Croque monsieur")


Vienas didelis sumuštinis, du sumuštiniai arba keturi maži 
Tostinė balta duona, 3 riekės (75 g)
Bešamelio padažas, 130-140 g
Virtas kumpis, 140 g
Sūris "Camembert", 40-50 g
Sūris "Parmezanas", 30 g

Salotos (vienai porcijai)
Salotų lapeliai, 20-25 g
Marinuoti agurkėliai (kornišonai), 40 g
Vytinti pomidorai, 15 g
Vyšniniai pomidorai, 40 g
Alyvuogių aliejus, 10-20 g

Bešamelio padažas (iki vieno litro)
Pienas, 1,2 l
Miltai, 80 g (4 v.š)
Sviestas, 50 g
Druska, baltieji pipirai, muskatas

Kiti produktai (vieni porcijai)
Rūkyta šoninė (beconas), 35-40 g


Bešamelio padažas. Sviestuke apkepame miltus. Pastoviai
intensyviai maišome, kad miltai nepradėtų ruduoti. Kepame, kol miltai prades klijuotis į vieną gumulėlį, pradės blizgėti, maždaug 5 minutes. Pilame karštą pieną ir toliau intensyviai maišome šluotele, kol gausime padažo konsistenciją ir padažas nustos tirštėti. Nuskaniname druska, šviežiai maltais pipirais, tarkuotu muskato riešutu. Perkošiame per sietelį, atvėsiname.
Sumuštinis. Tostinės duonos riekutę gausiai aptepame bešamelio 

padažu, ant viršaus dedame griežinėlius virto kumpio, sūrio juosteles. Uždedame antrą duonos riekę ir kartojame pertepimą. Pabaigoje uždedame trečią riekutę, aptepame padažu, pabarstome tarkuotu "Parmezano" sūriu, įsmeigiame medinius iešmukus ir dedame į orkaitę
kepti, prie 175-180 C karščio, maždaug 25-30 minučių (su ventiliatoriumi).

Salotos. Vyšninius pomidorus perpjauname per pusę, agurkėlius supjaustome griežinėliais, pasmulkiname vytintus pomidoriukus, permaišome su salotų lapeliais, pašlakstome alyvuogių aliejumi.

Serviruojame. Karštą sumuštinį perpjauname per pusę, galima perpjauti ir į keturias dalis. Ištraukiame medinius iešmukus ir įsmeigiame iešmukus su skrudinta šonine (beconas). Dedame į lėkštę, šalia salotėles.  
Rekomendacijos. Pastoviai prižiūrėkite verdantį padažą, priešingu atveju pridegs. Padažą atvėsinkite, jis sutirštės, lengvai tepsis ant duonos. Vietoj "Camemberto" sūrio, galite naudoti ir kitus minkštus sūrius, pavyzdžiui "Mocarela". Būtinai įsmeikite iešmukus, kad kepant sluoksniai nenuslinktų vienas nuo kito. Sumuštinis orkaitėje turi užtektinai įkaisti, kad viduje įdėtas sūris lydytusi. Nuostabus sumuštinis pusryčiams ir ne tik. 

Kopijuoti ir platinti draudžiama !  

10 komentarų:

  1. Aciu uz puiku recepta. Jusu patiekalai labai patrauklus, bet sudetingi.as naudoju tik idejas, gal kada pavyks pagaminti ir visa recepta:) bet kuriuo atveju, su malonumu perziuriu visa gaminimo procesa.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Manau sia ideja pasinaudosiu :) megstam ilgus sekmadienio pusrycius, tad sis sumustinis bus idealus <3

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kaip visada super receptai. Neseniai buvau Kaliningrade verslo reikalais, ir buvau suplanaves uzsukti i Radisson, pasmaguriauti jusu patiekalias, bet neikaip nesutilpau i laika... :( Teko atideti kitam kartui. Keleta receptu gaminau is jusu pavyzdziu, gavosi neblogai. Jusu "kinietiska kiaule"semyna jau kaip ir net pamego :), ne viena karta gaminau - idomu, koki padaza sojos naudojate, nes as gaminau su Kikoman ir su kitokiu, tai skonis gavosi skirtingas. Ir zmona privete isimti anyzius is recepto del kvapo :D.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai malonu. Restorane patiekalai truputį kitokie, tačiau kai laiko bus, prašom užsukti. Sojos padažą aš naudojau "Kikoman". Jo, tokie prieskoniai kaip anyžius, kardamonas, ne visiems patinka:)

      Panaikinti
  4. Čia jau man per stipru...nemėgstu tokių lidinių....nors gal ir prancūziška:)...jeigu ką, prancūzai pusryčiams geria kavą, o pyragaitį leidžia nueiti į gretimą kepyklėlę ir ten nusipirkus, pas juos kavinėje suvalgyti...jeigu ką:)))))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Čia prancūziškas sumuštinis "Croque monsieur", bet ne pusryčiai:).

      Panaikinti
  5. Man jis naktipiečiams būtų pats tas :)

    AtsakytiPanaikinti