...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2013 m. vasario 6 d., trečiadienis

Nei lašo riebalų. Kalakutienos sriubytė su baklažanais, paprika, pomidorais bei špinatais (100% fat free. Turkey Soup with eggplants, peppers, tomatoes and spinach)

Sveikuoliška sriubytė (maždaug 7 porcijos)
Daržovių arba liesos mėsos sultinys, 1,5-2 l
Kalakutiena, 300-350 g
Raudona paprika, 1 vnt (didelė)
Baklažanas, 1 vnt (didelis)
Špinatai, 100 g
Konservuoti pomidorai savo sultyse, 5 vnt
Vytinti pomidorai, 30 -50 g
Bulvės, 170-200 g
Česnakas, 0,5 vnt
Šviežias čili, 3-5 griežinėliai
Druska, šviežias čiobrelis, kurkuma, svogūnų laiškai, petražolė, cukrus arba medus, keturių rūšių pipirai

 
Sriubytė. Kalakutieną ir bulves supjaustome mažais kubeliais, apie 1-1,5 cm dydžio. Baklažaną ir papriką iškepame orkaitėje, kaip parašyta čia: http://danovirtuve.blogspot.ru/2013/02/nei-laso-riebalu-sultinga-jautiena-su.html. Taip, nenaudosime riebalų daržovėms apkepti. Kartu su daržovėmis kepti dedame česnako puselę, pjūviu į apačią, kad nesudžiūtų. Iškepusias daržoves smulkiai susmulkiname. Jei ne pomidorų sezonas, naudosime pomidorus konservuotus savo sultyse, jie skanūs ir saldūs. Žieminiai, "plastikiniai" pomidorai netinka, gausis rūgšti sriuba. Pomidorus, tiek konservuotus, tiek  vytintus smulkiai supjaustome. Pasmukiname špinatų lapelius. 
 
Į puodą sudedame kalakutienos ir bulvių kubelius, užpilame skaniu sultiniu, nuskaniname druska, bei šviežiai maltais pipirais. Verdame, kol išvirs bulvės. Sudedame visas kitas smulkintas daržoves, išskyrus špinatus. Įberiame žiupsnelį kurkumos, šviežio čiobrelio lapelių. Verdame ant mažo karščio, maždaug 30 minučių, reikalui esant nuskaniname druska, pipirais, cukrumi arba medumi. Prieš serviruojant į karštą sriubytę sudedame smulkintus špinatus ir petražolę.
Serviruojame. Pilame karštą sriubą į gražią lėkštę. Gražiname šviežia žaluma.  
Rekomendacijos. Gaminkite su meile ir gera nuotaika.

Kopijuoti ir platinti draudžiama!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą