Sveikuoliška sriubytė (maždaug 7 porcijos)
Daržovių arba liesos mėsos sultinys, 1,5-2 l
Kalakutiena, 300-350 g
Raudona paprika, 1 vnt (didelė)
Baklažanas, 1 vnt (didelis)
Špinatai, 100 g
Konservuoti pomidorai savo sultyse, 5 vnt
Vytinti pomidorai, 30 -50 g
Bulvės, 170-200 g
Česnakas, 0,5 vnt
Šviežias čili, 3-5 griežinėliai
Druska, šviežias čiobrelis, kurkuma, svogūnų laiškai, petražolė, cukrus arba medus, keturių rūšių pipirai
Į puodą sudedame kalakutienos ir bulvių kubelius, užpilame skaniu sultiniu, nuskaniname druska, bei šviežiai maltais pipirais. Verdame, kol išvirs bulvės. Sudedame visas kitas smulkintas daržoves, išskyrus špinatus. Įberiame žiupsnelį kurkumos, šviežio čiobrelio lapelių. Verdame ant mažo karščio, maždaug 30 minučių, reikalui esant nuskaniname druska, pipirais, cukrumi arba medumi. Prieš serviruojant į karštą sriubytę sudedame smulkintus špinatus ir petražolę.
Serviruojame. Pilame karštą sriubą į gražią lėkštę. Gražiname šviežia žaluma.
Rekomendacijos. Gaminkite su meile ir gera nuotaika.
Kopijuoti ir platinti draudžiama!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą