...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. rugsėjo 25 d., antradienis

Duonytė, su ąžuolo ekstraktu, saulėgražomis, bei džiovintomis slyvomis


Tešla
Kvietiniai miltai 350 mlg,
Ruginiai miltai 150 mlg,
Mielės, sausos, 2 nubraugti arbatiniai šaukšteliai,
Ąžuolo ekstraktas, 375 ml
Saulėgražos, 7 v.š
Džiovintos slyvos, 15 vnt
Kiaušinio baltymas, 1 vnt
Druska, 0,5 a.š
Kurkuma, 0,25 a.š
Kmynai, 1 v.š
Rapsų nerafinuotas aliejus 50 ml, 
 Ąžuolo ekstraktas (375 ml)
Verdantis vanduo, 375 ml
Malta ąžuolo žievė, 3 v.š
Čiobrelis, 1 a.š
Ramunėlės, 1 a.š
Medus, 1 v.š


Ąžuolo ekstraktas. Išvardintas žoleles ir ąžuolo žievę užpilame verdančiu vandeniu. Uždengiame ir paliekame pusvalandžiui "pritraukti". Pravėsus, įdedame medų ir gerai išmaišome, perkošiame per sietelį. Supilame į dubenį nusunktą ąžuolo ekstraktą, suberiame druską, kurkumą, kmynus, aliejų ir mieles. Viską lengvai išmaišome ir paliekame 15 minučių pastovėti, kad sureaguotų mielės. Tuo tarpu saulėgrąžas išberiame ant skardos ir truputuką apskrudiname orkaitėje. Džiovintas slyvas lengvai pasmulkiname. Atskirame dubenyje sumaišom kvietinius ir ruginius miltus. Atvėsintas skrudintas saulėgrąžas, pasmulkintas slyvas beriame į ruošamą tešlą ir beriant po truputi miltus, viską gerai išmaišome. 
Paкuoštą tešlą dedame į kepimo formą, sudrėkintu aštriu peiliuku įpjauname rieveles ir paliekame duonelę kilti 1 - 2 valandoms. Duonelei pakilus, išplakame vieno kiaušinio baltymą, tam skirtu šepetuku aptepame duonytės viršų ir pabarstome susmulkintomis saulėgrąžomis, bei kmynais. Duonytę kepėme duonkepėje su tik kepimui skirta programa (Moulinex - 12 programa), 50 minučių. Manau panašus laikas būtų ir orkaitėje.
Rekomendacijos. Galima duonelę kept su įvairiais priedais. Labai skani su juodomis alyvuogėmis ir lašinukais arba šonine. O vietoj arbatos ekstrakto galima naudoti tamsų alų ar girą. Gražią spalvą ir savitą skonį gausite, jeigu vietoj druskytės įpilsit 2 valgomus šaukštus sojos padažo.
Gaminkite su meile ir gera nuotaika!
Kopijuoti ir platinti draudžiama!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą