Kiaulienos kepsnys (vienai porcijai)
Kiaulienos sprandinė,
170-200 g
Sviestas, 1 v.š (padažui)
Raudonas vynas, 50 g (padažui)
Marinatui:
"Teriaki" padažas,
imbieras, česnakas, čili, kmynai, kalendra, kvepiantys pipirai, lauro lapai,
laimas, penkių rūšių pipirai, anyžius, alyvuogių aliejus
Daržovės (vienai porcijai)
Raudonoji paprika,
30 g
Cukinija, 30 g
Mėlynieji svogūnai,
15 g
Pievagrybiai, 40 g
Morkos, 25 g
Laimas, 0,5 vnt
Česnakas, 1 skiltelė
Čili, 3 g
Imbieras, 10 g
Sviestas, 1 v.š
Druska, petražolė
Paniruoti svogūnai (ne vienai porcijai)
Svogūnai supjaustyti žiedais
Tešlai:
Alus, 200 g
Vanduo, 200 g
Kiaušinis, 1 vnt
Miltai
Aliejus virimui
Druska, sezamas,
kmynai, kurkuma
Sultinga kiauliena. Kiaulienos sprandinę supjaustome gražiais kepsniukais. Sudedame į indą. Pašlakstome "Teriaki" padažu, laimo sultimis, alyvuogių aliejumi. Sudedame tarkuotą imbierą, smulkintą česnaką, suberiame išvardintus prieskonius. Marinuojame parą. Išsimarinavusius kepsniukus įšimame iš marinato, nusausiname, truputį pasūdome. Apkepame gerai įkaitintoje keptuvėje. Apkepus pilame raudoną vyną ir kelis šaukštus marinato. Primažiname karštį ir kaitiname maždaug 15 minučių, kol mėsytė bus pilnai iškepusi. Padidiname karštį iki maksimumo ir leidžiame skysčiui nugaruoti iki padažo konsistencijos. Išimame kepsniukus, padažą perkošiame per sietą. Vėl dedame ant viryklės, reikalui esant nuskaniname. Padažas užvirė, nuimame nuo viryklės, įdedame šalto sviesto gabalėlius ir išmaišome šluotele. Gavome skanų, kreminį padažiuką.
Daržovės. Gražiai supjaustome išvardintas daržoves. Labai plonais griežinėliais supjaustome imbierą ir šviežią čili pipirą. Kepame įkaitintoje keptuvėje, kol daržovės bus minkštos, tačiau viduriuke dar bus traškios. Nuskaniname druska. Baigiant kepti sudedame petražolės lapelius.
Svogūnai. Svogūnus supjaustome maždaug 0,5 cm storio žiedais. Pasigaminame tešlą. Į indą supilame alų ir vandenį. Įmušame kiaušinį. Įberiame kmynų ir sezamo sėklų, truputį druskos ir žiupsnelį kurkumos. Plakame mikseriu ir beriame miltus. Miltų reik tiek, kol gausime tirštą blynų tešlą. Svogūnų žiedus pirma apvaliojame miltuose, po to tešloje ir verdame įkaitintame aliejuje, kol įgaus gražią rusvą spalvą.
Serviruojame. Į pašildytą lėkštę gražiai išdedame daržoves. Ant viršaus dedame sultingą kepsniuką ir svogūnų žiedus. Pašlakstome, sviestuku sutirštintu padažiuku. Neužmirškime puselės laimo vaisiaus.
Rekomendacijos. Naudokite nešaldytą mėsytę. Nepersūdykite, nes "Teriaki" padažas yra sūrokas. Neperkepkite daržovių, kad neprarastų spalvos ir nebūtų košė. Pirmiausiai apkepkite morkytes su grybais, nes jiems reik ilgiausiai kepti, o tada sudekite kitas daržoves. Gaminkite su meile ir gera nuotaika.
Kopijuoti ir platinti dradžiama !
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą