...tai kas skanu, sveika ir su meile .... Danas
_______________________________________________________________________________________________

2012 m. balandžio 28 d., šeštadienis

Antienos šlaunelė, troškinta svieste su obuoliais, bulvių koše ir spanguolėmis



Sultinga antytė (vienai porcijai)
Anties šlaunelė, 1 vnt
Baltas vynas, 50 gr
Šalto rūkymo šoninė (bekonas), 60 gr
Sviestas, druska, penkių rūšių pipirai, kvepiantys pipirai, lauro lapeliai, šviežias rozmarinas, česnakas

Kiti produktai (vienai porcijai)
Obuolys, 100-120 gr ( 1 vnt)
Smulkiai tarkuoto “Parmezano” sūrio, 5 v.š
Spanguolės, 50 gr
Bulvių košė, 2-3 v.š
                      Šviežias rozmarinas, šviežias čiobrelis, anyžius, cinamono lazdelė, petražolė, cukrus, “Demi glace” padažas, konjakas 

Šio patiekalo įpatumas, tai antienos paruošimo technologija. Taip pagaminta mėsytė visada bus minkšta ir sultinga.  Neišsigaskite, kad antiena visa panirusi į sviestą, mesytė tikrai neprisigers riebalų.



Antis. Ant mažos ugnies ištirpiname sviestą. Jo turi būti tiek, kad apsemtų įdėtas anties šlauneles. Įdedame kelias česnako skilteles, porą atpjautų šoninės juostelių, sudedame prieskonius, įberiam druskos. Įpilame balto vyno. Įdedame anties šlauneles. Šlaunelės turi būti apsemtos iki viršaus.
 Ant mažiausio karščio, troškiname apie 1,5-2 valandas. Jei šlaunelės kauliukas "apsinuoginęs" nuo mėsytės, tai ženklas, kad troškinimo laikas eina į pabaigą. Neleiskite stipriai virti sviestui. Turi virti labai lėtai, pamažu kunkuliuoti.
Sūrio krepšelis. Iš sūrio "Parmezanas" pasigaminame krepšelį. 
Ant sviestinio popieriaus beriame smulkiai tarkuoto "Parmezano" sūrio, maždaug 4 v.š, suformuojate apvalią formą. Tai matote paveikslėlyje. Pašauname i mikrobanginę krosnelę. Sūris turi išsilyditi. Įgauti rusvą atspalvį. Įšėmus išsilydžiūsį  sūrį ant popieriaus uždedame ant apvalaus indo ir prispaudžiame, kad gautusi krepšelio forma. Truputį palaikome prispaudę. Kai sūris ims vėsti, nuimkite popierių ir palikite iki galo atvėsti, sukietėti. Gausite krepšelio formytę iš sūrio, tai matote paveikslėlyje.
Bulvių košė. Kiekviena šeimininkė turi savo bulvių košės, geriausią, receptą, todėl aš nerašysiu kaip ją pasigaminti. :) Vienai porcijai užtenka 2-3 šaukštų karštos bulvių košės. Į karštą košę, įmaišome 1 v.š smulkiai tarkuoto "Parmezano" sūrio ir smulkiai kapotos petražolės. Bulvių košę prieš serviruojant, gerai išplakame šluotele. Ji turi būti puri.
Obuoliai. Obuolį supjaustome, maždaug 1cm storio, griežinėliais, išpjauname obuolio šerdį. Griežinėlius pašlakstom išlyditu sviestu ir gausiai pabarstom ruduoju cukrumi. Kepame po salamanderiu arba orkaiteje su karščiu iš viršaus. Orkaitėje, karštis turi būti maksimalus, kad obuolio griežinėliai iškart apkeptų, įgautų gražią rusvą spalvą, pradėtų karamelizuotis cukrus. Priešingu atveju, prie žemos temperatūros, obuolys pradės troškintis, leisti sultis ir ištyš.
Spanguolės. Šviežias ar šaldytas spanguoles pabarstome cukrumi ir sutriname blenderiu. Cukraus dedame pagal savo skonį.  
Serviruojame. Prieš serviruojant, įšėmę šlauneles, apkepame keptuvėje, kad paviršius įgautų gražų rusvą atspalvį. Į sūrio krepšelį dedame karštą bulvių koše. Ant viršaus anties šlaunelę, anyžiaus žvaigždutę, bei cinamono lazdelę. Pašlakstome "Demi glace" padažu su nugarinto konjako šlakeliu. Išdedame keptus obuolių žiedus, pilame trintas spanguoles. 



 Rekomendacijos. Negalima leisti perkaisti sviestui. Pirkite kokybišką antieną, nes antys "sportininkės" lieka kietos, neišsitroškina. Gaminkite su meile!

Kopijuoti ir platinti draudžiama :) !

8 komentarai:

  1. Kokiame restorane dirbi? Nes peržiūrėjusi nuotraukas, techniką profesionalumas tviska:) Aš anties kulšeles arba kepu jų pačių taukuose arba troškinu paprastai špižiniame puode. O gal galima į pamokas užsirašyti, labai rimtasi ir rimtas?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kolkas šis restoranas užsienyje:). Tai Radisson viešbučių tinklas.

      Panaikinti
    2. ir kurioje salyje yra tas Radisson viesbutis kuriame Jus dirbate?

      Panaikinti
  2. Laba diena, ar "Demi glace" padažą galima pakeisti kažkokiu kitokiu, ar jį pasigaminti? nes nemačiau jo LT parduotuvėse ?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Laba diena,esu paprastas vaikinas kuris nutare palepinti zmona Jusu aprasytu patiekalu,biski improvizacijos su kitokiu suriu,bei kitokiu,bet panasiu padazu i "Demi glace"viskas pavyko.Neskaitant nuostabos ir pagirimu is valgiusiu si patiekala (pagaminau 5 porsijas),as pats ivardinau ji kaip burnos ir gomurio svente.Labai atciu Jums

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dievinu si patiekala! Aciu Jums uz nuostabu recepta ir toki aisku aprasyma.
    Kartoju ir kartoju...seima alpsta :)

    Vladlena

    AtsakytiPanaikinti
  5. Dievinu si patiekala! Aciu Jums uz nuostabu recepta ir toki aisku aprasyma.
    Kartoju ir kartoju...seima alpsta :)

    Vladlena

    AtsakytiPanaikinti
  6. Lada diena tikrai labai skaniai atrodo viskas ka gaminate. Ir kurioje salyje tas Radisson viesbutis kuriame jus dirbate Danai? Jeigu Airijoje tikrai apsilankysim. :) Rasa

    AtsakytiPanaikinti